Da jeg endelig fik mig en køreklar PUCH VZ-50 !

 

For 31 år siden, bare 14 år gammel, gik jeg og min lillebror, der var 13 mdr. yngre end jeg, på knallert kursus for at forberede os til vores egne knallerter, når vi fyldte 15 år.
 

Jeg fik 2 stk. gamle Puch VZ- 50 knallerter af mine forældre, da jeg var den ældste og skulle havde knallert først. Der var ingen af de 2 knallerter, der kunne køre og de så da slet ikke godt ud.

 
Husk på, jeg havde den alder, hvor man skulle ud og imponere og score nogle søde flotte piger! Så ens køretøj, knallerten var en del af en billet til en evt. scoring, af den mest imponerende pige i ens omgangskreds. Knallerten var en del af ens ”image”.
 
Min bror og jeg adskilte begge knallerter totalt ad. Motor, ramme og hjul m.m., da vi altid har lært meget om teknik og mekanik hjemmefra, da vores forældre var af den opfattelse, og de havde altid havde klaret sig selv, ”hvad der var lavet af mennesker, kunne også skilles repareres af mennesker”
 
Nå, men vi fik dem adskilt. De blev renset for rust, sorteret i de dele vi ville anvende til den ene nye knallert, den som jeg skulle køre på. Motoren blev totalt renoveret, rengjort, renset m.m. og, den blev meget fin.
Derefter gjorde vi det samme med rammen, fælge, tank m.m. Alle dele blev ordnet lys, horn m.m.
 
Rammen og fælge blev malet med sølv farve, og der blev monteret nye dæk og slanger på begge hjul, alt blev ordnet. Alle forkromede dele blev polereret, så de så nye ud. Tween sadlen betrak vi om med nyt læder og underlag, som blev afsluttet med ny aluminiums liste til at låse og holde læderbetrækket fast med. Alle sådan nogle løsdele kunne man købe dengang, der var faktisk ikke ret mange små reservedele, som man ikke kunne købe til en Puch knalleret, og de var ikke særlig dyre dengang.
 
Men efter ca. 1,5 mdr. arbejde efter skoletid, og en hel del lomme penge

(mange for os), - stod den klar!

 
Det var rigtig spændende… kunne.. kunne.. den nu starte og køre? En stor klump i halsen og hjertet var i galop, men efter et par tag med kickstarteren, ja - så startede den, og den første prøvetur kunne køres!
Selvom vi ikke var gamle nok endnu.., men vi fik lov at prøve… nøj, nøj, det var sjovt og spændende.
Jeg og min bror voksede rigtig mange grader den dag!
 
Dagen kom, hvor jeg måtte køre ”reel live” (15 år), så det var med at komme ud og køre. Se at få fat i alle ens kammerater og vise dem vidunderet! Den var blevet rigtig flot og pæn! Jeg kørte på den i mange år og havde rigtig megen glæde af den - både på den ene og den anden måde.. hi.. hi..

 
Med venlig hilsen
Jan Jacobsen
Indsendt den 29. januar 2006
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv