PuchKlub.dk på besøg hos Carsten og Rasmus
- begge medlemmer i PuchKlub.dk og helt sikkert angrebet af den meget dyre sygdom "Puchitis".

 

Her kan man uden tøven sige, at Puch knallerten stadig "lever" - og det i bedste velgående - inspireret af Børge D. Jensen fra Olsen Banden.

 

Jeg ringede til Carsten, da jeg alligevel var i det nordlige Danmark. "Har I tid hvis jeg kommer, så vi kan få en Puch-snak!"

 
 
Carsten strøg prompte alle aftaler og Rasmus droppede sin tur til bowlingbanen. Nu var det interessen for Puch knallerterne og PucKlub.dk, der stod øverst på listen! - og hold da kæ..! Jeg fik en overraskelse!
 

Det gamle ordsprog: "Æblet falder ikke langt fra stammen" passer RIGTIG godt, når man ser på Puchmedlemmerne carstenm og rasmusm - far og søn, der bor et dejligt sted i det nordlige Danmark.

 

Carsten startede, som nu også sønnen Rasmus, i en meget tidlig alder med stor interesse for Puch knallerter.
Carstens Puch-karriere startede i 1974, på det tidspunkt var han kun 14 år gammel.
 
Hos den lokale knallertforhandler "Puch Jens", havde han set - og forelsket sig, i en stor brugt, men rigtig flot Puch VZ50. Carstens far var dog af en anden mening. Han mente helt bestemt, at knallerten var for stor til Carsten. Det endte med, at Carsten måtte 'nøjes' med en flunkende ny Puch Maxi. Her, i marts måned 2006, erkender Carsten, at hans far jo kun ville passe på sin dreng, men alligevel ville gøre det så godt som muligt. "Sådan er vel de fleste fædre...?"
 
Med et lidt skævt smil på læben fortsætter Carsten sin Puch-beretning.
 
"I 1976 købte jeg en Puch Super - den med lang twinsadel. Det var den rødbronze metallic, lille Puch 3. gear, der havde en sort og luftkølet cylinder, og sort udstødning."
Den 'blanke Puch 3. gear" var på markedet fra 1975 - 1977.
 
Senere igen købte Carsten en Puch Monza med 2 gear - det var den med 'madkassen' bagpå - og senere igen, købte han en Puch Maxi.

 

Ægteskab og familiefar

Der gik en del år, hvor det var ægteskabet, børn og arbejde, der var midtpunktet i Carstens hverdag. Men drømmen om igen at køre på en Puch knallert levede videre.

 

Drømmen om igen, at eje og køre på en Puch knallert, lå stadig og lurede i baghovedet på Carsten.

I 2003 skete det uundgåelige. Dér var knallerten - lige dér!  Drømmen blev til virkelighed.
 

Carsten, der efterhånden var blevet 42 år, var den den pågældende dag, på vej til arbejde. Han var lidt sent på den, men fik alligevel øje på 'den'!

 
På hjørnet, henne ved den lokale BMW forhandler, stod vidunderet. En ny-restaureret Puch Monza. Den var til salg - og prisen stod ikke til diskussion! "Vil du have varen, så må du betale hvad den koster" - sådan! Bilforhandleren havde åbenbart ikke forstand på Puch knallerter. "Knallerten betalte jeg kun 5900,00 kroner for", siger Carsten og igen kommer der det lille skæve smil fra Carsten, der med et glimt i øjet ser godt tilpas ud.
 
Efter en kort prøvetur var både knallerten og Carsten solgt - til hinanden. Som Carsten siger: "der gik nogle få sekunder efter starten, så var jeg igen "16 - 17 år" - "jeg glemmer det aldrig!" "Jeg MÅTTE bare have den!"
 

En sand entusiast!

Carsten kører stadig, den dag i dag, på sin Puch Monza når han skal på arbejde. Det er dog KUN, hvis både Voldborg og vejret tillader det. Monza'en kommer kun ud, når det er tørvejr
- ellers er det bilen, der må tage 'skraldet'.
 
Den egentlige drøm var faktisk selv at resturere en rød stor Puch VZ50. Carsten er i tidernes morgen blevet inspireret af Børge D. Jensen, søn af Keld og Yvonne Jensen, men der kan være langt fra drømme til virkelighed. I 2004 blev der igen købt en Puch knallert. Denne gang en Puch Flagskib fra 1973.
 
 
 
Carsten og Rasmus var ude at køre i tog og så fra vinduet, at der i en indkørsel stod en Puch, der trængte til en kærlig hånd.
 
Togføreren blev spurgt om han havde set knallerten før, på sine ture på strækningen, og det havde han da. Han troede knallerten var groet fast på det sted. Det var en oplagt chance for Carsten, der ikke var sen til at tage bilen og køre ud til knallertens ejermand. Puch Flagskibet blev købt hjem for kr. 1000,00 og efterfølgende skilt i atomer.
 
Knallerten blev restaureret og er i dag et pragteksemplar af sin slags.
 

Ligesindede og meget hjælpsomme Puch-folk

I sin søgen efter et ledningsdiagram over Flagskibet, faldt Carsten over Michael Schrøders hjemmeside (www.puch.dk).
 
Dette blev starten på et godt venskab i Puch-regi.
Michael, den flinke mand fra Vejle, sendte med det samme en fax til Carstens arbejdsplads, så Carsten kunne få lavet ledningsarbejdet på Flagskibet. Carsten viser stolt faxen frem og smiler samtidig.
 
"Michael er virkelig en god mand", siger Carsten. "Du kan tro han har hjulpet os mange gange!"
 

I 2005 ramte "lyset" så junior

Rasmus, Carstens søn, der på det tidspunkt er blevet 13 år, så et katalog fra t-hansen. Udenpå kataloget var der et Puch logo og et billede af en Puch Grand Prix fra 1975, afløseren for Puch Flagskibet.

Så'n én vil jeg have, kom det begejstret og spontant fra Rasmus. Carsten måtte desværre skuffe junior og meddele ham, at så'n en ikke laves mere og, at man derfor ikke kunne købe den ny.
 

En god far har også et godt råd

Carsten greb telefonen og kontaktede igen Michael Schrøder. "Michael - kan du hjælpe mig?"
Der gik ikke lang tid før Michael kunne hjælpe. Han havde set en Puch Grand Prix på en auktion i Tyskland.
 
Den tyske model er oprindeligt en Puch Monza 4S, men med en noget større ydelse, da den jo er produceret til de tyske landeveje. Knallerten blev købt hjem. Nu var det Rasmus, der med stolthed viste nogle papirer frem.
 
Det var den originale tyske registreringsattest, fra 1976, der er udstedt af forhandler: E. Markuse - 446. Gelsenk. - Rese. Tel. (02322) 32240.
 
Billedet viser Rasmus' Puch Monza 4S, lige da den var kommet hjem.
 
Carsten var lidt ked af, at Rasmus' Puch Monza ikke var 100% lovlig, men igen, igen - så trådte Michael Schrøder til.
 
Michaels nabo, Ulrich, havde alle delene liggende til en lovlig Puch Monza og ville gerne bytte med Rasmus, der, til sin fars store glæde, kunne få en lovlig knallert.
 
 
 
 
 
 
 
Rasmus' Puch Monza er nu helt i orden og bygget totalt om.
Den står i dag som en original Grand Prix SL med 4 gear.

 
Der blev her en solid pause i denne spændende beretning, om to herlige "drenges" passion for de gamle Puch knallerter. De lider åbenbart begge to af den efterhånden sjældne sygdom, "Puchitis" - men jeg kender den, den gør ikke ondt i kroppen - kun i tegnebogen - og der er ingen medicin mod den!
 
 

Der skal en god portion kaffe til

Jeg troede, at vi nu var nået vejs ende med notater til denne lange, men yderst spændende artikel. På dette tidspunkt havde jeg allerede haft en ekstrem lang dag, og der ventede mig en køretur hjem på ca. 2 timer.
 
Jeg drak den sidste mundfuld kaffe, og skulle til at pakke pen og papir sammen, da det stille kom fra Carsten: "men, i januar 2006, så købte vi i fælleskab en Puch-donor...
 
"Donoren" var en rigtig Puch Grand Prix 3 SL, og der var en masse ekstra reservedele med. Den er nu skilt ad og kommer ikke ud at køre i hel stand.
 

Søg og du skal finde

"Vi var jo da også på Stumpemarked i Herning den 11. marts.", siger Rasmus. Det var dér, jeg mødte Carsten og Rasmus første gang. Se eventuelt artiklen fra Stumpemarkedet i Herning: Hvad man dog ikke gør for sin klub!

Det var igen, igen, igen ... Michael Schrøder fra www.puch.dk, der havde haft en finger med i spillet. Han havde opfordret Carsten og Rasmus til at "kigge indenfor" på standen.
 
Den dag mødte de også et andet PuchKlub.dk medlem, Ulrich (Schnurbart). Der blev talt lidt om, at Ulrich havde en rød Puch VZ50 til salg og, at "drengene" var velkomne til at komme og kigge på den.
 
Det endte selvfølgelig med, at de også købte den. Nu var der basis for at drømmen om, at restaurere en "rød Børge D. Jensen" Puch knallert, kunne gå i opfyldelse. Og dog. Dagen efter var der lige en rød Puch VZ50 i Århus.
 
Den så da spændende ud. Måske var stellet, måske baglygten ... - der blev ringet og turen gik dagen efter til Århus. Selvfølgelig, kan man næsten sige, så blev der igen indkøbt en rød Puch VZ50.
 
Som jeg ser det, så har vi her to PuchKlub.dk medlemmer, der virkelig er "besat" af Puch knallerter, men måske mest det, som det "hele" handler om: fælles interesse, kammeratskab og sidst men ikke mindst det, at holde de gamle Puch knallerter kørende...
 
 
Godt gået begge to!
 
 
Red. PuchKlub.dk
LEJ
 
 

Efterskrift

Hvis nogen undrer sig over, hvad en "rød Børge D. Jensen Puch knallert" er, så kan vi opfordre til at købe og se filmen: Olsen Banden går amok.
 
Børge D. Jensen hedder i virkeligheden Jes Holtsø og har medvirket i et hav af danske klassikere.
 
Olsen Banden, Huset på Christianshavn, Stine og drengene. Du kan se en liste her fra: Film i Danmark
 
 

Jes Holtsø alias Børge D. Jensen, søn af Keld og Yvonne Jensen
fra filmen "Olsen Banden går amok"
 

Her ses lidt flere af de gode scener fra filmen

 

  Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv