Puch knallerten

- og alle de andre gode knallerters historie.

 

Vil du kende facts, knallertens sande historie og læse historier fra både knallertbøllerne og lovens håndhævere - så kommer du IKKE uden om denne formidable bog: "Overhaling i 3. gear"

 

Bogen er fortræffelig læsning for alle knallert interessede. Den er virkelig godt skrevet og det er bestemt ikke 'tørt stof.' Bogen er guld værd for alle, der på en eller anden måde interesserer sig for knallerter!
 
Bogen er meget seriøs og indeholder, foruden de mange gode illustrationer, eksklusive facts og spændende historier fra folk på begge sider af loven, en stor mængde nostalgi.
 
Der er facts, historier og det masser af spændende læsning, som det ellers kan være svært at finde, når det drejer sig om historie og nostalgi. 

 

Bogen er rigtig god som opslagsværk, leksikon eller som gaveidé til hende eller ham, der har interessen i knallerter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden virker lidt kedelig; men det er indholdet med garanti ikke.

 

Hvilket år blev det ved lov vedtaget, at man som 15-årig måtte køre på knallert?

 

 

PuchKlub.dk anbefaler på det varmeste bogen

Bogen omhandler hele 26 sider med information om Puch og 11 sider om Tomos, den forklædte Puch. Bogen beskriver foruden Puch knallerter, også en stor del andre kendte og gennem tiden, meget populære knallerter, der konkurrede med Puch i Danmark.
 
De fleste knallerter, der nævnes i bogen "Overhaling i 3. gear", er efterhånden veteran knallerter - eller også er de meget tæt på at være det. Et veterankøretøj skal, som bekendt, være mindst 25 år gammelt. Dette gælder i øvrigt alle køretøjer.
 
I vilkårlig rækkefølge, har vi herunder opført nogle af de knallert typer og fabrikanter, der nævnes og omtales i bogen. Der er sikkert nogle, som vi ikke har fået med i oversigten; men det giver et rimeligt overblik. Vi er ikke partiske; så undskyld os venligst, hvis der et par knallert mærker, som vi har overset.
 
Velo Solex
NSU
Yahama
Suzuki
Diesella
Puch
Tomos
Kreidler
Mobylette
Honda
Everton
Benelli
Motobecane
Peueot
KTM
Casal
Garelli
Monark
SCO
Zündapp
Radexi
 
 

Bogen "Overhaling i 3. gear" har mange vinkler på knallerternes historie

- der er vinkler, som vi, der dengang var unge, slet ikke tænkte på!

 
Bogen belyser blandt mange andre ting nogle spændende facts. Der er f.eks. udtalelser fra nogle af de uheldige, dem der kørte ulovligt og blev stoppet af færdselspolitiet.
 
Der er ligeledes, og meget overraskende, udtalelser fra nogle af lovens håndhævere - dem, der irriterede alle knallertkørere i 70'erne; men som nok de fleste af os nu, mange år efter kan se, gjorde et godt stykke arbejde.
Måske er det dem der inddirekte er skyld i, at mange af os den dag i dag døjer med smerter i nakken, når vi kigger over venstre skulder?  ;-)
 
Som eksempel kan nævnes en lille sjov historie af Erik Kristoffersen, der husker en hændelse fra Sct. Hans aften, 1979. Det var fire motorcyklister fra Københavns Færdselsafdeling, der efter aftale, assisterede i Frederiksund politikreds. Der var her sat fokus på kontrol ulovlige knallerter.
 
Desværre kan vi ikke bringe hele historien her; da vi på den måde vil overtræde lovgivningen om ophavsrettighed; men henviser på det kraftigste alle knallertkørerere til, at købe bogen "Overhaling i 3. gear". Bogen er bestemt informativ; men på enkelte områder også ganske sjov at læse!
 
Hvem husker ikke de ihærdige motorcykelbetjente i teenage-årene? Det var jo dem der var årsagen til, at vi konstant sad og kiggede os over venstre skulder! Kan du huske fornemmelsen?
 
Bogen er Nostalgi så det brager og er yderst spændende læsning.
Det er rigtig godt gået af forfatter Jens Jessen!
 
Læs bogen og få nogle ting sat på plads - den er helt 'kanon'
 
Red. PuchKlub.dk 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv