Nostalgi på to hjul


To knallert-freaks, et par gamle drenge på 48 år, startede i januar måned 2006 en speciel knallertklub i Danmark, med fokus på de altid populære Puch knallerter. Klubben er på kun 6 mdr. blevet en stor succes, med en tilgang på 5-10 nye medlemmer pr. måned.


De to ´drenge´, Lars E. Jensen og Niels Teilbæk, har det tilfælles, at de begge i starten af 70´erne kørte på Puch knallerter og er nu ca. 33 år efter, igen blevet grebet af de gamle knallerter. ”Hvem husker ikke Børge Jensen fra Olsen-Banden filmene og hans store røde Puch VZ50?.
 
 
Denne fine knallert blev en stor del af vores kultur og ungdom, og spillede en stor rolle i vores teenageår.” siger Niels Teilbæk. De nye hurtige plastik-knallerter siger dem intet - de har ingen sjæl og er oftest til stor gene i trafikken, fordi de kan køre så stærkt.

Der er dog en lille hage ved det hele, når man gerne vil køre på en Puch knallert igen. Man kan ikke længere købe nye Puch knallerter. Puch fabrikkerne i Østrig lukkede for produktion af knallerter for en del år siden, så skal man køre på en Puch knallert nu, så skal man ud på det private marked og finde reservedelene - og man skal selv få tingene til at køre.

Det har PuchKlub.dk specialiseret sig lidt i og det har vist sig, at interessen for de gamle knallerter på landsplan igen er meget stor. Puch var i sin tid størst i Danmark.

I 1977 havde salget af Puch MS og Puch Maxi rundet de 300.000 knallerter, og i 1979 var der ikke mindre end 10 forskellige Puch modeller, at vælge i mellem.

I 1966 var Puch i Danmark øverst på "hitlisten", som største importør af Puch knallerter på verdensplan, set i forhold til befolkningstallet.
 

PuchKlub.dk

"Vort mål var 5-10 nye medlemmer om året; men der er i snit kommet 5-10 nye medlemmer om måneden", siger Lars E. Jensen, den ene af de to initiativtagere, der snart skal ud at køre på sin nyrestaurerede Puch VZ50 fra 1970. "Vi bygger ikke knallerter, men via PuchKlub.dk kan medlemmerne få hjælp, gode råd og meget ofte henvisninger til andre, der ligger inde med nye, brugte eller restaurerede reservedele".

Formålet med knallertklubben er at bevare de gamle knallerter og, at vi som klub kan opnå adskillige fordele for vore medlemmer. Det er jo ikke en helt billig fornøjelse, at sætte en gammel knallert i stand. For eksempel kan vi nævne, at vi har opnået rabatter for vore medlemmer hos www.Veteran.dk, der sælger bøger om stort set alle veterankøretøjer. Med reference fra PuchKlub.dk kan vore medlemmer tegne ansvarsforsikring til ca. halv pris af hvad det normalt koster, at forsikre knallerter. Vi kunne blive ved med, at fortælle om knallerter, de gode gamle dage og fordele for vore medlemmer; men det letteste for alle er, at klikke sig ind på www.puchklub.dk og se for sig selv, hvad PuchKlub.dk er, og hvad PuchKlub.dk kan tilbyde alle knallert interesserede.

Red. PuchKlub.dk
 
 
Her kan du læse hvad Berlingske.dk skrev efter udsendelsen af vores pressemeddelelse - som endte i en god artikel i en god avis.
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv