Torben Vendelbo Christensen er navnet på den person, der står omtalt på side 89 i bogen "Overhaling i 3. gear." Bogen, der er skrevet af Jens Jessen og udgivet på GT Forlag i 2004 er en kanon god bog, som PuchKlub.dk kun kan anbefale!

 

Torben Vendelbo Christensen er også navnet på den person, som PuchKlub.dk besøgte søndag den 25. juni 2006. Han har helt sikkert hjertet på rette sted, når det gælder om at leve sine drømme 100% ud i livet!

 
Nok om bogen, forfatter og forlag - dette drejer sig om Torben Vendelbo Christensen, der selvfølgelig er medlem af PuchKlub.dk og har været med fra starten!
 
Foto er taget af Ove Dürr Jensen, KNALLERT journalen
juni 2005 
 
 
 

PuchKlub.dk besøgte Torben søndag den 25. juni 2006 i Viborg, hvilket var en overvældende oplevelse!

 

www.PuchGalleri.dk 

Allerede da jeg kom kørende på vejen, var jeg ikke ét sekund i tvivl om, at jeg endelig havde fundet den rigtige adresse. Min GPS kunne ikke finde Sjørup, så jeg blev henvist til at bruge de gamle kort - de virker!
 
Udenfor carporten stod en Morris Minor med lad, den var i tip-top stand. I 'nakken' af førerhuset stod der: www.puchgalleri.dk - selvfølgelig var dette STEDET!
 
Mine øjne fulgte fliserne ind i carporten. Jeg missede med øjnene og troede i første omgang ikke, hvad jeg så. Der var linet den ene lækre Puch knallert op efter den anden - sikke et syn! Hele carporten ligefrem lyste af nostalgi!

   
Vidste du det?
I tidsrummet 1956-1959 havde Puch motoren en  "snøfteventil" monteret øverst på topstykket.
 
Ved du også hvad "snøfteventilen" blev brugt til?
 
Er du medlem og har du svaret, så ring svaret ind til PuchKlub.dk
 
De 3 første der svarer rigtigt inden den 15-07-2006 får uden beregning en USB-data-nøgle på 1. Gb. til en værdi af kr. 398,00 excl. moms!
Efter 130 km. kørsel satte jeg livet på spil

Normalt har jeg ikke problemer med mit mundvand; men jeg var her, i nogle få sekunder, meget tæt på at drukne - hold da op hvor et syn! Postens knallert, MS'eren, Monza'en, Crosseren, VS'eren - det var flottere end jeg kan beskrive!
Jeg tror kun, at jeg undgik druknedøden fordi jeg helt naturligt trak vejret dobbelt så hurtigt, som normalt. Princippet er det samme som, at køre med indstillig strålespids.
 

Den kærkomne kaffe og hyggesnak

Det var dog ikke de eneste knallerter, som Torben havde. Da vi lidt senere sad på terrassen og hældte kaffen op, hvilket var på den anden side af huset, fik jeg øje på endnu flere guldklumper. De var alle næsten køreklare; men ikke restaurerede, som dem i carporten; men de var der!
 
Det var en oplevelse ud over det sædvanlige! Der var iøvrigt også en Puch motorcykel - en rigtig gammel 'hund'. Torben har dog valgt at sælge den, da han aldrig har fået sig taget sammen til, at erhverve sig et kørekort til de 'store knallerter' og, som han siger: "Jeg får kørt nok, når bare jeg har mine Puch knallerter."
 
Han får dog, trods alle disse timers restauration, kløven brænde, holde styr på værkstedet og sit almindelige arbejde som tømrer også tid til, at køre på alle disse herlige knallerter - og han har styr på, hvor mange kilometre det bliver til - på den enkelte knallert.
 
Torben har deltaget i MANGE løb rundt  i det ganske land. Da vi så hylden med styrthjelme, sagde han: "ja - jeg vælger jo den hjelm, der passer til knallerten" - blære... - men det er jo DET, der gør det hele "rigtigt" - det er detaljen.
 

Detaljen er et MUST - ellers...

Torben har tidligere sat en MS Super i 100% stand. Alt var lavet færdigt: Maling, chrom, kabler, stafferinger osv. osv. - Den var helt færdig og stod, som de andre, og brystede sig i samlingen.
 
Da Torben havde kigget på den i nogen tid var han sikker i sin sag! Farven var ikke helt rigtig! Knallertens skæbne var endnu engang beseglet - den måtte for anden gang lade 'livet'! Den er nu igen splittet i atomer og sendt til en maler der mener, at han kan ramme den rigtige farve! Jo, jo - det er detaljen, der tæller! GODT GÅET Torben!
 
Efter lidt hyggesnak, franskbrød og kaffe gik turen til 'hjertet': Værkstedet, som nogle nok vil kalde det; men jeg fik et indtryk af at træde ind i en "tidsmaskine". Det var ikke udstødningsgasser det osede af - det var ren og skær nostalgi. Der var det 'hele': føleleser, kærlighed og sjæl i lange baner.
 
Puch kalendere, nøgleringe, typeblade, håndbøger, tidsskrifter, blade, plakater, billeder, bannere, skilte - og selvfølgelig værktøj - alt pinligt i orden og lige til at gå til. DET er Nostalgi så det batter!
 

Jensen - hvorfor er der ingen billeder?

Allerede FØR denne artikel er færdig, så spørger Niels til dette! Som altid vejledende; men heldigvis kritisk!
 
Du sidder sikkert også med spørgsmålet: "Hvorfor er der ingen billeder af alle disse herligheder?"
- og det med rette!
 
Da jeg ankom til Torbens 'hule', var jeg klar til at tage billeder - endda mange, hvis det skulle være. Jeg var jo ikke kørt 130 km. for ingenting; men, men... det er her det 'umulige' kommer ind i billedet. Jeg vidste simpelthen ikke hvor jeg skulle begynde eller slutte. Der var SÅ meget og SÅ mange spændende ting, så jeg turde ikke gå igang - endnu.
 

Som Egon fra Olsen Banden ville sige: så er alt timet og tilrettelagt

Jeg aftalte med Torben, at vi skal have dette nøje planlagt. Det vil tage mindst 2 hele dage, at komme igennem 'det hele' - hvis det altså er muligt? - men vi vil prøve på et senere tidspunkt i år - det er HELT sikkert! Vi skal dog sikre os, at Niels også har tid, når vi kommer så vidt! Det bliver en krævende; men spændende opgave.
 
Alene alle disse dejlige og flotte maskiner vil være basis i et PuchGalleri, som vi har planlagt at gøre tilgængelig her på sitet. Det bliver et opslagsværk af FORMAT; men det hører I nærmere om, når vi når SÅ langt. Der er dog ingen tvivl om, at Torben Christensen besidder MEGEN information, som vi har brug for til opgaven - og som vore medlemmer kan trække på, hvis det kniber. MEN, det er lige så sikkert, at DU også har noget at bidrage med! Kom ned fra knallerten eller op fra lænestolen - giv DIT besyv med, når vi senere på året får projekt: PuchGalleri sat igang!
 
Læs her hvad KNALLERTJournalen skrev for præcis 1. år siden om Torben Chrisensen og se de gode billeder fra Torbens teenager-tid - DET er frihed og nostalgi...
 
 

Min tur hjem var heller ikke helt almindelig
Jeg kørte efter GPS'en og Torbens anvisninger fra Viborg mod Fredericia. Turen gik godt over Nørre Snede og videre mod motorvej E20. Sulten var dog ved at melde sig - jo, der var lige tid til en 'hotter'.
 
Planen var, at jeg ville holde ind på Sjørens Rasteplads på Viborg hovedvej ved Lindved.
 
Da jeg kørte ind på parkeringspladsen så jeg, at der ved et enkelt bord, langt fra alle andre, sad et ægtepar i lædertøj og nød det dejlige vejr.
 
Ved siden af dem stod en 'rigtig' motorcykel. Den var tydeligt lidt ud over det sædvanlige 'japanske' og normalt prangende og sporty look - du er sikkert god til at gætte videre...!
 
I hvert tilfælde forsvandt min sult!
Jeg måtte bare høre historien om denne maskine, der med garanti, ikke var af nyere dato; men den virkelig var FLOT!
 
Som sagt, så gjort.
Jeg præsenterede mig og spurgte, om jeg måtte sætte mig.
"Jeg kan se, at du har et Puch-logo på T-Shirten - så vi er i samme båd". Mere præsentation var overflødig.
Jubiii og tak for min T-Shirt, som Niels Teilbæks kone Jette, har sørget for. Tak til hende for et godt og brugbart resultat! Det er sg* også et velbroderet logo, som hun er kommet frem til!
 
Her er kort; men godt, hvad der kom ud af dette tilfældige møde på Sjørens Rast, tæt ved Tørring.
  

Nostalgi på to motorcykel-hjul

Ægteparret Ellen og Hans Buch Lauersen, stadig bosiddende på Holtum-egnen havde været ude at lufte 'dyret' og var, for en stille stund, stoppet op på Sjørens Rast ved Tørring, før de skulle køre de sidste kilometre hjem.

 
Ellen og Hans Buch Lauersen var på vej hjem på deres NSU Max motorcykel fra 1957. For at være helt præcis, så var den købt den 1. marts 1957, da Hans lige var fyldt 18 år. Han købte NSU'en og har haft den lige siden. Selv indregistrerings nummeret er det samme!
  
Prisen var dengang, i 1957 kr. 4800,00 incl. tween-saddel og højt styr. Det var ekstra-udstyr, som Hans bestilte før leveringen.
 
Som det fremgår af billederne, så er det bare et pragteksemplar af sin slags - den er bare rigtig flot!
 
  
Hermed tak for snakken med to dejlige mennesker, som jeg tilfældigt mødte og, som kan nyde naturen, frihed og nostalgien en dejlig søndag aften på Sjørens Rast.
 
 
 
 
 
 
 

Klik på billederne for at se dem i større format!

 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
 
Red. PuchKlub.dk
LEJ 
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv