Lars (LEJ) fra PuchKlub.dkLillebæltløbet 2006 var arrangeret af Veteran-Knallertklubben Aktiv - mit første løb!

 

For andet år i træk er Lillebæltløbet afviklet. Solen skinnede på næsten alle andre end undertegnede fra PuchKlub.dk

- sådan følte jeg det i hvert tilfælde!

 
Af Lars, PuchKlub.dk
 
Jo, jo - nu skulle det prøves. Jensen selv prøvede for første gang, at deltage i et løb for veteranknallerter. Det passede rigtig godt, at jeg var kommet i kontakt med én af 'Børgerne' fra Veteran-knallertklubben Aktiv - det gav startskuddet til mit første løb - der kunne være det sidste!
 
På den ene side er jeg glad for at have været med - på den anden side blev jeg utrolig såret, skuffet og direkte ked af det - ja faktiskt er min selvtillid næsten slået i stykker; men jeg gennemførte trods alt løbet.
 
Læs mere herunder og tænk hele tiden på, at det kunne have været dig... 
 

Søbadet ved den Gamle Lillebæltsbro, lørdag den 19. august

Klokken var ca. 9:00, da kørte jeg ind på pladsen foran det gamle Søbad i Middelfart. Jeg kørte på min PUCH VZ50 fra 1969, der jo selvfølgelig kører 100% lovligt.
 
Pladsen summede i bogstaveligste forstand af liv. De 18 deltagere var alle mødt op, og de flotte maskiner var ved at blive dekoreret med det traditionelle løbsskilt. 
 
Der blev hilst på og rikket til før der, sammen med morgenkaffen og rundstykkerne, blev budt velkommen af Børge Karsten Stavensø og Børge Smidt.
 
Vi blev briefet om de praktiske ting vedrørende den forestående tur, hvorefter vi fik liv i de mange forskellige knallerter.
 
Det skal her lige nævnes, at jeg var den eneste, der kørte på en PUCH knallert. De andre mente Deres knallerter var af typen 'rigtige' knallerter; men... - jeg ved bedre! Det troede jeg i hvert tilfælde!
 

 

Afgang fra Søbadet

Turen startede fra Søbadet over den Gamle Lillebæltsbro mod Bredstrup ved det nedlagte Cafeteria "Tervana"
 
Solen skinnede og alle maskinerne sprang igang med det samme. Hele pladsen var indhyllet i en kvalmende os fra 18 pragtfulde, gamle maskiner. Det var en oplevelse, der ikke kan beskrives!

 

De første 850 meter op gennem skoven til Lillebæltsbroen var himmelsk. Vejret var med os, telefonen var slukket og fornemmelsen af frihed var ved at få et godt tag i mig - det var skønt!
 
 
 
 
 

Nedværdigelsen

Det var først efter 900 meter fra start det utænkelige skete! Jeg følte mig ydmyget, nedslået og ked af det da jeg, uden forudgående advarsel, blev overhalet af en Velo Solex!
 
Havde det så bare været et tilfælde, i modvind eller en lille 'kravlen' forbi, så kunne jeg have kigget den anden vej og bare trukket på skulderen - men nej! Ydmygelsen var total! Jeg kunne faktisk mærke suset i min jakke, da Velo'en flot trak forbi!
 
Jeg har utrolig svært ved at beskrive de føleleser og tanker, som jeg havde i det forholdsvist korte øjeblik, hvor det stod på og bedre blev det da ikke, da Velo nr. 2 og 3 gled forbi mig og min "store" PUCH.
 
I nogle få sekunder, der føltes som timer, overvejede jeg faktisk at sælge min PUCH VZ50 og stoppe med veteranknallerter! Smerten har endnu ikke helt fortaget sig; men det lettede lidt, da vi noget senere gjorde holdt ved Børkop Cykelforretning, der i sin tid har været en stor PUCH forhandler.
 
Efter en forholdsvis kort snak med den nuværende indehaver Lars Knudsen, fik jeg skubbet den grimme oplevelse lidt i baggrunden.
 
Lars fortalte mig, at han gerne ville finde nogle billeder og brochurer frem til mig, fra længst forgangne PUCH-dage. Han så selvfølgelig også min knallert og sagde: Den er sg* flot!
 
Det gjorde godt og dagen var igen ved at blive god. Lars Knudsen fra Børkop Cykkelforretning ikke engang skævede til Velo'erne, så...
 
 
 
Her ses årsagen til min frustration...
 

Børkop Centrum og Rema 1000

Efter det hyggelige besøg hos Børkop Cykelforetning, hvor vi fik kolde sodavand tilbudt, gik turen videre til Centrum i Børkop. Vi stillede knallerterne op ved Rema 1000, hvor der hurtigt viste sig stor interesse for de flotte maskiner.
Her havde arrangørene sørget for både øl og sodavand til de tørstige deltagere!
 
 

En rigtig PUCH entusiast i Børkop

En af dem, der viste intersse for veteranknallerter hedder Vagn. Han var specielt meget interesseret i min PUCH VZ50'er, som han blev blev ved med at kredse om.
 
Det viste sig - efter nogen tids snakken frem og tilbage, at han selv, helt tilbage i 1964 / 1965, har kørt på en rigtig knallert. Faktisk på VZ50'erens forgænger: VS50'eren, der kun blev produceret i 1964. Det var en 'overgangsknallert' med 23" hjul og fuldnavsbremser både for og bag.
 
Jeg kan her oplyse, at han hedder Vagn og, at han fik min e-mail-adresse, så han kunne sende et billede af sin længst forgangne PUCH knallert til denne artikel.
 
Tak til Vagn for billederne. Vagn arbejder ved Fredericia Politi - hvilket jeg først sent i samtalen blev klar over; men som giver mulighed for en senere kontakt til ham, da jeg med lys og lygte søger nogle billeder af den gamle Politigård i Fredericia, dengang den lå i Oldenborggade.
 
Vagn tog en del billeder af alle knallerterne på torvet foran Rema 1000, som han venligst har sendt til PuchKlub.dk. Billederne er tilføjet et arkiv, der kan ses nederst på denne side.
 
 

Børkop Vandmølle

Møllen er et meget interessant sted at besøge. Stedet oser langt væk af kvalitet og god service samt en stor portion nostalgi. Man skulle tro, at det havde en afsmittende effekt på priserne; men nej! - tvært i mod.
 
Det er jo helt fantastisk, at vi 18 personer, kunne få så god en betjening, så god mad og så god en oplevelse, som vi havde, for kun kr. 50,- pr. mand!
 
Tak til arrangørerne 'Børge og Børge', der havde arrangeret alt dette. Det er virkelig godt gået!
 
 
 
 
 
 

Æggekage af format

Arrangørerne havde bestilt frokost i forvejen. Det var æggekage. Normalt er æggekage godt; men dette var rigtig godt - og der var mere end rigeligt til alle mand.
 
Vi sad 4 personer ved ét af bordene og var helt enige om, at vi bestemt ikke kunne spise mere, da vi var færdige med dette overdådige måltid!
 
Vi ankom til Børkop Vandmølle ca. 12.30, hvor knallerterne blev linet op foran et mindre, men interessant landbrugsmuseum, der nok for mange er et besøg værd!
 
Der var også, for dem der interesserede sig for dette, mulighed for, at kigge indenfor i den gamle vandmølle.
 

 

 

 

 

Turen tilbage til Søbadet

Med fyldte maver og godt humør, startede turen tilbage til Søbadet; men den forløb nu ikke helt uden problemer.
 
Der var 3 maskiner, der ikke klarede stradbasserne; men det var hverken Velo'erne eller PUCH'en, der måtte op på ladet af den følgebil, der fulgte med på hele turen.
 
Der blev sluttet af med manér på Søbadet, hvor der blev brygget kaffe og serveret både boller og kage
- selvfølgelig godt krydret med lidt 'mobning' af min PUCH knallert.
 
Jeg har allerede tænkt på, at melde mig til næste års Lillebæltløb.
 
Her gør et par deltagere klar til hjemturen
 
/Red. PuchKlub.dk
LEJ
 
 

Efterskrift:

Jeg kan uden tøven sige, at 'Børgerne', der var arrangører for dette løb, virkelig havde gjort det GODT!
 
Det var en fortræffelig og på mange måder, en mindeværdig tur, hvor der var tænkt på 'næsten' alt. Vejret, det kunne de jo ikke forud have bestilt; men det skulle man tro de også havde arrangeret - så godt var det.
 
På egne og PuchKlub.dk's vegne takker jeg hermed Veteran-Knallertklubben Aktiv, for en rigtig god og mindeværdig dag og tak til alle, der gjorde min første løbs-tur til en tur, som jeg KUN kan 'klage' over på ét punkt!
 

 
 

Billeder fra turen - taget af LEJ

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

 

 

Billeder fra Torvet foran Rema 1000 - taget og tilsendt af Vagn

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

 

 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv