Veteranknallerten er endnu IKKE død

Druknedøden var tæt på at tage livet af 18 flotte veteranknallerter, søndag den 27. august 2006

 

Der var stor tilslutning til PuchKlub.dk's første "lille" løb i Fredericia, hvor vi, lidt forsigtigt, havde arrangeret et "hygge-løb" for veteran-knallert interesserede.

 

Trods det meget populære Hannerupløb og dårlige vejrudsigter, var der en rimelig STOR tilslutning til løbet!

 

Veteranknallerten længe leve...

 

Tak til Niels Teilbæk, der tog initiativet til turen
Arrangør: PuchKlub.dk
Deltagere: Alle, der kører på veteranknallert uanset mærke
 
 

 
Red. PuchKlub.dk
Af Lars E. Jensen
 

 

Positiv overraskelse

Om det var på grund af Hannerupløbet eller PuchKlub.dk's første løb, at flagene på Vestre Ringvej i Fredericia var hejst - det står hen i det uvisse; men hejst var de og det var et flot vejr! Klokken var ca. 11.25 - stedet var Dronninge Margrethe Hallen i Fredericia.
 
Vi kan i hvert tilfælde rose os af, at vort første løb startede FLOT på parkeringspladsen ved Dronninge Margrethe Hallen i Fredericia - fremmødet var stort!
 
Både Niels og jeg blev positivt overrasket over, at se alle de mennesker, der var mødt frem til kl. 11.30, da vi, selvfølgelig, anstandsmæssigt, ankom på vore PUCH knallerter.
 
 
Folk var allerede i fuld gang med at hilse på, snakke og klargøre de mange forskellige og flotte maskiner til turen.
Der var en helt utrolig stemning og stor interesse for arrangementet - og for de gamle knallerter.
 
 

Nostalgi, kørestol og gamle minder

Flere var kommet for at kigge på, men mest overrasket blev jeg, da jeg så en mand i kørestol, der kørte rundt og kiggede intenst på de forskellige maskiner.
 
Det viste sig, at Søren Blom fra Nr. Åby på Fyn, helt tilbage i 1974 og 1975, har været ansat som PUCH knallert mekanikker ved Erritsø Cykel- og Knallert forretning ved Fredericia, hvor han købte en ny Puch Maxi P, for kr. 1475,00 - det var dengang.
 
Søren Blom er med tiden desværre blevet ramt af sclerose; men kører stadig på en gammel Sunbeam motorcykel fra 1954 og siger frejdigt: "hvor der er vilje, er der vej..."
 
Nostalgi, minder og sammenhold - uanset førlighed
- alle er velkomne i PuchKlub.dk!
Her ses Søren Blom sammen med Michael Schrøder (tv) og Niels Teilbæk (th), der også fik en snak med den tidligere knallert mekaniker - der stadig er aktiv motorcyklist! Det er sådan det skal være!
 
 
 

 

 

Store som små

 - interessen for veteranknallerter er ikke til at tage fejl af!

 

Som det fremgår af billedet, så ER interessen for veteran-knallerterne stor - alderen spiller ingen rolle!
 
I baggrunden ses en PUCH VZ50 fra 1973 (Niels Teilbæk's)
 

Kreidler Florett

Knallertern i forgrunden er en antracitgrå Kreidler Florett. 
 
Kreidler Florette K53/3 fra 1965, var den første Kreidler, der kom til Danmark. Der var to farver at vælge imellem: Vulkanrød eller som her, Antracitgrå.
 
Vidste du forøvrigt, at den i sin tid fik øgenavnet:
"Den vrede tyr"? (Set direkte forfra, så forstår man hvorfor!) 
 
 

 

"Sol, sol kom igen - solen er min bedste ven"

Sådan sang Grethe Ingemann for ca. 40 år siden. De samme toner kunne tydeligt høres søndag kl. 13:00 fra 18 knallerister, der i samlet trop futtede afsted mod Gammelby Mølle - i øsende regn- og tordenvejr.

 
Niels Teilbæk var forsanger (fortrop). Lars E. Jensen, der dannede bagtrop, lagde 'bunden' med en sagte brummen, der i starten smeltede pænt sammen med PUCH'ens sagte snurren.
 
Mellemtonerne kom højt og tydeligt fra Børge og Børge fra Veteran-knallertklubben AKTIV (billedet th.)
 
Den dejlige melodi gik dog snart over i en højere og højere klapren af tænder, der blev forstærket af ALLE deltagerne - det blev nemlig rigtig koldt at køre, da regnen væltede ned over os.
 
Den første del af turen gik bag om Fredericia Bryggeri, over Egum, Bredstrup og videre tværs over Vejle Landevej til Gammelby Mølle, hvor vi fik ly, varme og en rigtig god frokost.
 

Gammelby Mølle - I nostalgiens tegn

Da vi, trods kraftig regn, var ankommet til Gammelby Mølle og kommet ind i tørvejr, synes jeg stadig at det 'sang' i mine ører samtidig med tordenvejrets kraftige trommen.
 
Overrasket gik det dog snart op for mig, at "sangen" i mine ører kom fra mig selv, fra Michael Schrøder, Ulrik og fra flere andre, der hylede om kap over, at vores knallerter, var blevet udsat for en masse vand og mudder fra vejene. Det var ren mishandling af 18 flotte veteranknallerter, der var druknedøden nær, på gårdspladsen foran (vand)møllen.
 
 

Niels - "den ikke rådvilde" overraskede ALLE deltagerne på sin egen specielle måde - igen!

 

Ikke nok med, at Niels havde fået idéen til denne tur - der skulle lige en EKSTRA trumf på - det er Niels i en nøddeskal!

 
Hvad gør man, når man ikke kan få fat i "det bedste?"
Man tager selvfølgelig fat i det "næstbedste". (Niels Teilbæk 2006)
 
Niels er bestemt ikke rådvild!
 
Når man siger PUCH knallert i Danmark, så siger man jo også PUCH Importør O.E. Andersen, der desværre ikke er her mere; men han har en søn, der stadig er fuldt aktiv og stadig MEGET interesseret, i blandt andet PUCH motorcykler.
 
 
 
Niels fandt, ad omveje, frem til den tidligere Importør O.E. Andersens søn, Torben Andersen, der er bosat i Kolding. Torben udtrykte stor glæde og begejstring for det, som PuchKlub.dk står for.
 
Det endte (selvfølgelig) med, at Torben Andersen mødte op, som æresgæst, til PuchKlub.dk's første hygge-løb. Dog havde Torben Andersen ikke hverken PUCH knallert eller PUCH motorcykel med. 
 

O.E. Andersens søn: Torben Andersen

Torben Andersen var frisk og fandt selv vej til Gammelby Mølle, da han på grund af trafik og regnvejr, havde tabt striben af våde knallerister af syne ved bryggeriet.
 
Der er ikke noget at sige til, at gruppen af "hurtige" knallerter snart blev usynlige. Der blev lokalt målt ikke mindre end 55 mm. regn.
 
På billedet, der er taget på Gammelby Mølle, ses Torben Andersen (th) i en ganske interessant snak med Torben Christensen fra Sjørup ved Viborg (tv).
 
Det var overvejende PUCH knallerterne, som Torben gennem tiden har beskæftiget sig med, på alle områder; men også PUCH motorcykler og PUCH scootere har begge en stor plads i Torbens hjerte.
 
Det var meget imponerende at overvære samtalen, hvor PuchKlub.dk medlem Torben Christensen OGSÅ fulgte trop, da det gjaldt motorcyklerne. Torben Christensen ER et 'opslagsværk' uden sidestykke!
 
Torben Christensen er det, som vi i PuchKlub.dk kalder en af 'guldklumperne' for PuchKlub.dk!
En stor TAK til begge "de herrer" for deltagelse og interesse for PuchKlub.dk!
 

En god bid brød, øl og vand på Gammelby Mølle

I nostalgiens tegn, havde vi valgt Gammelby Mølle til at danne rammerne, for en hyggelig frokost. Det var bestemt synd med regnvejret, da omgivelserne ved den gamle vandmølle er noget helt for sig selv, når det ikke regner. Vi var dog tvunget til at sidde indendørs, hvilket bestemt var hyggeligt.
 
Møllen er også indvendig sat i 100% stand og, som det tydeligt fremgår af billederne, beregnet til dette formål. Alle hyggede sig gevaldigt, alt imens hjulene drejede lystigt i den gamle mølle.
 
På billedet ses Ulrik fra Vejle - ganske optaget af den gode mad.
 
 

Gammelby Mølle

Gårdbutik · Café · Restaureret Mølle museum · Specialbutik

Den gamle vandmølle, gårdbutik, café og specialbutikken ejes og drives af Preben og Jette Lange.
 
Preben var dog optaget af arbejde andetsteds, men vi fik en god snak med Jette der, som altid, har god tid til at tale med gæsterne på møllen. 
 
Man føler sig rigtig velkommen på den gamle vandmølle, der til ære for os, var sat i gang.
 
Tak til Jette for alt dette.
 
Jette har også engang kørt på PUCH knallert og er den ene af de to kvindelige medlemmer, som vi p.t. har i PuchKlub.dk!
 
Tag familien med og besøg Gammelby Mølle - der også er et meget hyggeligt sted for børn!
 
Efter den gode frokost klarede vejret en smule op og da vi var klar til at køre mod næste stop på vejen, vendte regnen pludselig tilbage. Den var næsten kraftigere end før og overraskede alle. En af løbsdeltagerne sagde:
"Lad os blive lidt længere - jeg gi'r kaffe!" GODT initiativ!
 
Tak for kaffe - det var dejligt og det varmede gevaldigt, før vi tog næste etape af turen mod Ibæk Strandvej, Vejle.
 

Turen mod iskiosken på Ibæk Strandvej

Efter frokosten måtte vi, desværre, tage afsked med et par deltagere, der var blevet gennemblødte på vejen ud til Gammelby Mølle. Det var synd for dem; men det var ganske forståeligt, at de ikke kunne gennemføre turen.
 
Vi andre fik startet maskinerne og turen gik over Bredstrup og Pjedsted, hvor Torben Christensen fik motorstop. Det tog Torben med et smil.
 
Værktøjet blev fundet frem og i løbet af 5 minutter var han kørende igen - ingen roden rundt, pjat eller tvivl! Han vidste præcist, hvad han havde med at gøre og fik rettet fejlen i karburatoren!
 
Tak til Michael Schrøder, der var kvik på udløser-knappen.
 
Vi kørte gennem Børkop by og videre til Munkebjerg, der som bekendt har en stor bakke med 15% stigning. Vi havde ikke bøvl med bakken, da vi nød turen nedad gennem den store skov. Det var pragtfuldt trods det dårlige vejr.
 
 
 

Ibæk Strandvej

Da deltagerne én efter én ankom til ishuset på Ibæk Strandvej, stod Michael Schrøder endnu engang klar med kamera'et. Læg endelig ikke mærke til, at den sidste i rækken var undertegnede på sin VZ50'er.
 
 
 

Ibæk Strandvej - næstsidste stop

 

 

Et morsomt og ganske uventet gensyn

For nogen tid siden - det var mere nøjagtigt den 25-06-06, da jeg var på vej hjem fra et besøg hos Torben Christensen, Viborg, at jeg gjorde holdt på Sjørens Rast. Her faldt jeg i snak med Ellen og Hans Buch Lauersen fra Holtum-egnen. De kører på en NSU Max motorcykel fra 1957.
 
Ægteparret havde set artiklen om vores hyggetur i Vejle Amts Folkeblad og ventede faktisk på os på Ibæk Strandvej
- det var ganske sjovt igen, at hilse på Ellen og Hans. Link til artiklen om Ellen og Hans finder du nederst på denne side.
 
Turen gik videre mod Fredericia ad den gamle hovedvej fra Vejle til Fredericia og forløb uden problemer. PuchKlub.dk var i Fredericia Hallens Cafeteria vært med kaffe og ostemad til de "overlevende".
 
TAK til alle deltagere og til Børge Andersen, der kørte med som "backup og opsamlervogn" på hele turen!
 
Vi fik nu ikke brug for Børges bil og trailer; men det er nu alligevel betryggende med en "livredder", når man er omgivet af så meget vand.
 
Red. / PuchKlub.dk
LEJ
 

Relaterede links

 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv