PUCH, PUCH og atter PUCH

Tirsdag d. 24-10-2006, var jeg så heldig, at blive inviteret med på en tur til Sverige, sammen med Michael Schrøder og Ulrik Kristensen fra Vejle. Turen gik til Skåne, hvor vi skulle besøge Lennart Persson. Her finder man en ikke helt almindelig CALTEX Servicestation: Puchverkstan.se

 
Af Niels Teilbæk
PuchKlub.dk
 
 
Michael og Ulrik hentede mig kl. 09.00 tirsdag morgen, det var gråvejr, halvmørkt og meget fugtigt i vejret, men det kunne nu ikke ødelægge vores gode humør, så kort efter kørte vi i retning mod København/Helsingør. Snakken gik lidt frem og tilbage i bilen og vi hyggede os.
 
 
Lige efter Storebæltsbroen, kørte vi ind på et cafeteria og fik morgenmad.
 
Mens vi sad og spiste, kom der gud hjælpe mig en gammel Mercedes Benz 1113 fra omkring 1963 ind på parkeringspladsen, lige ud for vores vindue.
 
Sikke en gammel skøn sag, og som jeg sagde til Michael og Ulrik: "En lettere ombygning og malet hvid, et par store Puch logo’er på, så havde man verdens mest fine ”Puchklub.dk” bil!"
 
Desværre fik jeg ikke et billede af bilen, men klik her og se et arkivbillede - skøn bil denne Mercedes Benz 1113
 
Da vi havde spist, og Michael havde røget en stråhat, så var vi hastigt på vej videre og efter ca. 1 time var vi ved færgen mellem Helsingør og Helsingborg. Turen over tager ca. 15 min.
Fra venstre: Ulrik, Schrøder og Lennart Persson
 
Efter ca. 20 minutters kørsel, kom vi til Mörarp hvor Lennart og hans kone har deres forretning. Puchverkstan.se
 
 

CALTEX og Puchverkstan.se

Det var som syv Søren, sikke en fed forretning og hvilken kombination mellem en gammel CALTEX servicestation og de gamle Puch knallerter. Det er lige før man drukner i sit eget mundvand, hold da op, hvor en samling han har.
 
38 top restaurerede Puch knallerter, det må være verdens største private samling.
 
 
 
 

Den første PUCH knallert i Sverige

Lennart har den første Puch knallert der kom til Sverige i 1954, en MS 50 med ”flangenav” og gammeldags ”båthorn” mv. Puch MS50 1954. Bemærk at sadlen er original, dvs. at det er det oprindelige gummi der er på.
 

Hos Lennart er der virkelig noget at se på og vi aftalte da også, at til sommer, så skal alle knallerterne ud i det fri, så vi kan komme og tage billeder af alle disse herligheder.
 
En lille sjov ting er, at før man får lov til at komme ind til disse mange fine Puch-knallerter, så skal man altså smide skoene. Det samme gælder når man får lov til, at komme ind i hans reservedelslager. Det var nu lidt koldt for fødderne, på det bare betongulv.
 
Michael skulle have nogle stumper med hjem til flere forskellige personer og alt imens fik jeg taget en række billeder, som du kan se her på sitet.
 

 
Efter et par timer, sagde vi farvel til Lennart og hans kone, hvorefter vi kørte til et lokalt supermarked, for at købe ”snus” med hjem. Jeg troede gud hjælpe mig ikke at der var Danskere der brugte den slags, føj for den lede...!

Nå, men efterfølgende kørte vi til færgen og efter ca. et lille kvarter kom den til kaj og vi kørte om bord. Under indsejling til Helsingør, fik jeg taget et par gode billeder af Kronborg.
 
Tilbage i bilen igen og nu på vej mod Fredericia. Mellem Nyborg og Odense kørte vi ind i et pokkers regnvejr og det var ikke så rart at køre i, men vi havde jo en rigtig god chauffør i Michael og hans fede Audi S8.

 
Ca. kl. 17.00 var jeg hjemme igen i Fredericia og det havde været en uforglemmelig tur, så stor tak til Schrøder og ”Ulle”
 
Der er ingen tvivl hos mig om, at alle ”Puchfolk” vil være interesseret i sådan en tur, så måske vi i PuchKlub.dk, skulle arrangere en bustur til Sverige.
 
Lad os høre din mening, når du har set billederne.
 
Klik ind på www.puchverkstan.se
 
/Red. Niels Teilbæk
 
 

Lennarts CALTEX Servicestation indrettet til et PUCH værksted

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv