Denne gang handler det om

 

Den Danske Filmskole og filmen "Mig og Che"

Som de fleste sikkert ved, så udlånte PuchKlub.dk i 2006 en PUCH Monza, 1976 til Den Danske Filmskole

 

Monza'en, der senere blev udloddet og vundet af Henrik Knudsen fra Rask Mølle, er med i én af afgangsfilmene fra skolen.

 

Filmen "Mig og Che" er én af to udvalgte film, der vises i DR2 TEMA den 12. juni kl. 20:30

 


 

DR skriver...

Verdens bedste filmskole

DR2 Tema 12. juni 2007 kl. 20:30 på DR2

 

Det er 14 år siden, Den Danske Filmskole udklækkede sin Gyldne Årgang med navne som Per Fly og Thomas Vinterberg. Et par år senere kom Dogme 95, og Den Danske Filmskole fik ry som Verdens Bedste.

 

Men hvad er det egentlig Filmskolen kan?

Rektor Poul Nesgaard kigger forbi, og Den Gyldne Årgang viser nogle af deres skoleøvelser. Vi portrætterer også den nyudklækkede instruktørårgang og har tv-premiere på to af deres spritnye afgangsfilm.

Med en historisk gennemgang fra den spæde start i 1966 og frem til i dag, fokus på Den Gyldne Årgang med besøg af Per Fly, Ole Christian Madsen og Peter Flinth, Rektor Poul Nesgaard og den gamle gøgler Erik Clausen, der undersøger om Filmskolen virkelig er verdens bedste, samt et nærgående portræt af den nyudklækkede instruktørårgang med tv-premiere på to af deres spritnye afgangsfilm - er der tale om en ren lækkerbisken for filmentusiaster, og et spændende indblik i en væsentlig del af nyere dansk kulturhistorie.

(Kilde: DR)

 
Red. PuchKlub.dk
 

Se evt. tidligere artikler om Den Danske Filmskole her...

 

Mig og Che - følg med bag kulisserne

 

Den Danske Filmskoles hjemmeside

 


Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv