Sjørupløbet 2008 hos Torben Christensen var, trods alle odds, en overraskende stor succes, hvor også vejret var med os hele vejen.

 

Når man udelukker, at dagen startede med stress over sand i benzinen, fornemmelsen af at blive forfulgt af en sort kassevogn på landevejen og efterfølgende skulle deltage i en 10 kilometer lang 'knallertjagt', der endte i en uhyggelig historie om Jens Langkniv i de lange, mørke og kolde gange langt under jorden i Danmarks ældste kalkgruber - så var det bestemt en dejlig dag!

 

Turen sluttede med et meget spændende besøg hos to ældre herrer - opfinderne B & V Sørensen i byen Haderup, ca. 6 km. fra Sjørup, der var udgangspunkt for turen.

 
PuchKlub.dk
 
Det var en skam, at Niels Teilbæk ikke kunne deltage denne dag. Han havde tilmeldt sig; men måtte af personlige grunde sige fra i sidste øjeblik. Der var flere deltagere, der spurgte efter ham og havde set frem til at hilse på ham.
 
 

Det startede ikke for godt i Fredericia - min knallert ville bare ikke starte

Trods flere udskylninger af benzintanken, nyt benzinfilter og slange - så var knallerten 'død' og tiden ved at være knap. Min søn Thomas og jeg fik vore knallerter ind i bilen og kom afsted. Vi var lidt sent på den, så bilen fik lidt 'ekstra' på landevejen.
 
På den anden side af Vejle ved Nørre Snede, lagde jeg mærke til en sort kassevogn, der konstant fulgte vores bevægelser. Den så lidt mistænkelig ud og fulgte os tæt, men vi kunne ikke se ind gennem forruden på bilen. Det viste sig, da vi kom til Sjørup Forsamlingshus, at det var Ulrik og Schrøder, der havde 'forfulgt' os. Da vi åbnede dørene kom Michael Schrøder farende over til os - hvid i hovedet og sagde bestemt: Lån mig en lighter - jeg trænger til en smøg.
 
Vi fik knallerterne ud og det viste sig, at benzinen i tanken var blevet 'skvulpet' så meget rundt, at det havde fjernet sandet fra filteret i benzinhanen. Knallerten startede med det samme og den kørte fortræffeligt hele dagen. Ikke én eneste udsætter - men til gengæld, et meget beskidt benzinfilter.
 
 
Efter at have hilst på og delt trafikveste ud til alle, der ville have en, så startede turen i flot solskin og med højt humør. Der var ca. 45 deltagere på alskens forskellige veteranknallerter.
 
 
Den første pause blev holdt i Parken i byen Sdr. Resen. Det er en hyggelig 'lille' plet, hvor der er adgang til en kunstig sø, fremkommet efter de store udvindinger af blandt andet kalk.
 
Michael Schrøder har adskillige gange være 'efter mig': Hvorfor har du den store kasse bag på. Har du virkelig brug for det? - Ja, ja kære Michael - kamera, notatblokken, regnslaget - og selvfølgelig værktøjet, hvis nu DIN KNALLERT ikke ville køre mere... så kan han lære det, ka' han!
 

 
 
Efter pausen gik turen videre mod Danmarks ældste kalkgruber i Daugbjerg
Undervejs stoppede jeg op for, at hjælpe en med sin PUCH MS50, hvor tappen på platinerne var knækket af. Efter et par minutter kom 'følgevognen' og jeg fortsatte turen.
 
 

Jagten på den gule vest

Da jeg senere kom til det sving, hvor jeg mente vi skulle dreje af mod Daugbjerg, kunne jeg - i den anden retning og LANGT i det fjerne, skimte en gul vest fare afsted - og det var den eneste gule vest!
 
Derfor satte jeg efter ham og efter ca. 15 min. fik jeg indhentet ham. Det var såmænd Jens Qvist, der synes han selv ville på sight-seeing i det nordjydske. Vi fik vendt rundt og kom på sporet af hele holdet igen.
 
 
Målet var Daugbjergs Kalkgruber / miner, hvor der ventede et måltid mad i solskinnet.
 
 
 

Turen ned i de mørke, kolde, klamme og ganske uhyggelige gruber

Da vi havde nydt solskinnet, sparket dæk og fået vores frokost, blev vi guidet hen til indgangen til Danmarks ældste Kalkgruber, hvor den nu 75-årige Ivan Christiansen tog i mod os.
 

Det skal lige siges, at Ivan Christiansen bestemt kan fortælle historier på en levende og meget spændende måde - man skulle tro, at han selv havde oplevet det!
 
Han fortalte historien om Jens Langknivs voldsomme liv for flere hundrede år siden, om soldaterne, herre-mændende på egnen og selvfølgelig om de mange tusinde flagermus, der opholder sig i de gamle minegange.
 
Guide og fortæller Ivan Christiansen i midten af billedet.
 
 

 


 

 

 

 

 

 

Lidt om Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg Kalkgruber er Danmarks ældste kalkminer, her kan du komme 60 meter under jorden med et sterinlys i hånden. På museet kan man opleve de arbejdsredskaber, man brugte i gamle dage til kalkbrydning.
Daugbjerg Kalkgruber
Dybdalsvej
7850 Stoholm
Telefon 97 54 83 33
daugbjerg.kalkgruber@get2net.dk
Daugbjerg Kalkgruber
 

Besøg hos Lis og Torben Christensen i Sjørup

Da håret igen havde lagt sig på hovedet af os, kørte vi tilbage til Sjørup, hvor Torbens kone Lis ventede med varm kaffe, boller, øl og sodavand til hele forsamlingen. I dagens anledning havde Torben kørt alle sine knallerter og cykler frem.
 
 
 
 
Da eftermiddagskaffen havde givet varmen, kørte vi en tur til byen Haderup, der ligger ca. 6 km. fra Torbens bopæl.
 
Her besøgte vi B & V Sørensens Kleinsmedie, der ejes af to brødre. De to ældre herrer har indrettet smedien til et museum, hvor man kan se adskillige af deres opfindelser gennem tiden. De har blandt andet opfundet den berømte MoonCar til børn. Udover dette, har de en utrolig samling 'alt muligt' og meget fra krigens tid.
 
 
Til slut gik turen om til parkeringspladsen, hvor vi tog afsked med deltagerne. Thomas og jeg kørte om til Torben, hvor vi fik fyldt thermokanden før hjemturen.
 
Tak for en dejlig dag til Torben Christensen, hans bror Anker Christensen, som kørte hjælpevognen på turen og sidst, men ikke mindst en tak til Lis, der havde sørget for kaffen efter den hårrejsende historie om Jens Langkniv, der efter sigende stadig vandrer hvileløst rundt i de kolde kalkgruber i Daugbjerg...
 
 
PuchKlub.dk 
 
 
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv