Nostalgi på to hjul

 
Veteranknallerter fra det meste af Jylland kørte i lørdags vejene tynde i Fjends.

Det blev til en dag med benzin-os i luften og minder om dengang, livet var nyt, og man drønede lige ud i det på sin PUCH knallert.
 
af Anne Kirstine Hansen
 
 

Mellem 40 50 veteranknallerter fra hele Jylland kørte i lørdags vejene tynde i Fjends. Med en gennemsnitsfart på 35 kilometer i timen snurrede de gamle maskiner ad små landeveje gennem landskabet til Daugbjerg Kalkgruber,  hvor jernhestene og deres ²cowboys² ved middagstid gjorde et større stop for at tanke op i mere end én forstand. Her blev der kigget, studeret detaljer og udvekslet gode råd og tips om de tohjulede.

Dagens yngste deltager var 16- årige Søren Klarborg fra Pandrup. Til gengæld var hans Clipper-knallert en af de ældste, helt fra 1957. Knallerten købte han sidste år og den kører fint, fortalte Søren. Løbets arrangør, Torben Christensen, kigger med.

Deltagere i dagen var medlemmer af de to landsdækkende klubber for veteran-knallerter, Puch-klubben og Veteranknallertklubben Aktiv, der er en klub for medlemmer med alle slags gamle knallertmærker.
 
De deler alle interessen for de gamle knallerter og for at holde dem kørende, og så er der mange af knallertejerne, der husker den status, frihed og gode oplevelser, som knallerten gav og for nogle, stadig giver. De fleste af dagens turdeltagere var da også ude ovre den første ungdom.
 

Puch-fan fra Sjørup

Bag løbet i Fjends stod blandt andet Torben Christensen fra Sjørup. Han er selv inkarneret Puch-fan og medlem af Puchklubben, som på landsplan har 400 medlemmer.
 - Min første knallert fik jeg som 15-årig. Det var en PUCH og interessen for dét mærke har holdt ved lige siden, fortæller Torben. Den bemærkning er ingen overdrivelse. Hjemme i garagen på Markvænget står 12 Puch-cykler og 30 Puch-knallerter. De fleste af dem har han selv sat i stand. Den ældste knallert er helt fra 1954 og Torbens stolthed. Den videre tur fra Daugbjerg Kalkgruber gik da også forbi garagen i Sjørup. 
   
 
Brødrene Anker Christensen fra Lånum (f. v.) og Torben Christensen fra Sjørup havde denne Morris 1000 Pickup med som opsamlingsbil, hvis de gamle veteranknallerter skulle køre trætte.
 
-af Anne Kirstine Hansen
 
Kilde: Fjends Herreds Folkeblad
Fotos: Anne Kirstine Hansen
www.fjendsavis.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv