Grundlovsdag 2008

 

Den 5. juni 2008 blev Hvidsten Kro turen gennemført.

 

31 glade og muntre deltagere, var med til at gøre turen perfekt og Ulla og Torben Andersen var med til, at gøre dagen helt speciel.

 

Vejret var godt, solen skinnede og alle var i godt humør. Turen forløb uden de store problemer og LEJ blev forfremmet til "doktor Lars", da Frank Boje næsten blev blind, da han fangede en elefant med det ene øje.

 

- af LEJ
 
Isboden ved Mariager Fjord kan, trods alderen, stadig virke OVERVÆLDENDE!
Klik på billedet og se, hvor glad et andet - og kendt medlem blev, da han fik sin is...
 
 
 
Vejret var godt og alle deltagere fik udleveret tur-skilte, veste, øl og vand. Vi startede, lidt forsinket, fra MC Brumbassernes Klubhus i Randers, hvor vi blev tæt fulgt af to billed-journalister fra Danmarks Journalisthøjskole, der kørte på motorcykel - dog ikke af mærket PUCH; men også de blev iført en trafikvest.
 
På et tidspunkt blev vi, Niels og Lars, hægtet af; men vi blev 'fundet' i Assens, hvor vi alle skulle mødes på "Skippers PUCH værksted". Årsagen til forsinkelsen var en grøn PUCH Maxi, der mere end én gang bøvlede - men den klarede, trods alle odds, resten af turen.

  

Tidlig morgen - klokken er kun 6.00 og vækkeuret begynder at larme
- vi skal op og ud at køre tur!
 
Aftenen før blev det sent, før vi kom til ro. Som alle andre deltagere, så skulle vi have pakket, tanket bil og have benzin blandet til knallerterne. Vi skulle jo så derudover huske tur-skilte, strips, veste, øl og vand til deltagerne - og selvfølgelig værktøj. Det blev meget sent onsdag aften, før vi fik 'snørret natkysen' og slukket lyset.
 
Thomas og jeg skulle hente Søren, nyt medlem i PuchKlub.dk (billedet) i Gårslev kl. 06:45, hvorefter vi skulle mødes med Ulrik 'Schnurrbarten' og hans to sønner ved DTC i Vejle. Ulrik var stået op kl. 05:00, da der var lidt 'bøvl' med én af de tre maskiner, som skulle med på turen.
 
Vi fik vand i hovedet, lavet kaffe og så afsted til bageren, før vi kørte mod Gårslev efter Søren, der stod klar ved fortovskanten med sin fine PUCH Maxi.
 
Vi kom afsted og ringede til Ulrik. Det var Ulriks kone, Dorthe, der svarede telefonen: "Ulrik er lige i bad - han har SVEDT her til morgen. Han var meget tidligt oppe, da der var bøvl med knallerten, så de er et par minutter forsinket."
 
Køreturen i bilerne, hvor vi fulgtes med Ulrik og hans to drenge, forløb uden problemer - og vi var i god tid fremme ved MC Brumbassernes Klubhus i Randers, hvor Frank Boje (lokalkendt medlem), stod klar og ventede på os.
 

( Midt i billedet ses Frank, der har planlagt Hvidsten Kro turen)
 
Da vi ankom, var der allerede kommet en del af de 31 tilmeldte deltagere, som var begyndt at pakke ud til turen.
 
Der blev hilst på og vi fik vore tre knallerter, veste, øl og vand ud af bilen og folk fik udleveret tur-skilte. Det havde desværre ikke været muligt at arrangere en følgevogn, så folk måtte selv transportere de drikkevarer rundt, som vi uddelte til alle. Frank havde dog sagt, at hans kone stod 'stand by' med bil og trailer, hvis uheldet virkelig var ude, så helt galt kunne det jo ikke gå.
 

 

 
Før turen blev PuchKlub.dk kontaktet af en filmjournalist (tv.) , der ville have lov til at lave et portræt i billeder af et medlem på turen. Det var dette års vinder Kaj Jacobsen (midten), der blev fokuseret på. Til højre ses ham, som kørte den lille motorcykel, der ledsagede os hele dagen.
 
Vi er "halvt om halvt" blevet lovet en kopi af "filmen" og portrættet af Kaj til hjemmesiden - men, der er - som på alt andet, copyright på sådan noget. Vi håber på, at dette lader sig gøre.
 
 
Der var 1, der var 2... - i alt var der 31 veteranknallerter, der startede ud i området ved Randers.
 
Vi holdte et par små pauser på vejen, hvor LEJ var nødt til at aggere 'doktor'. Frank Boje havde fået en 'elefant' i øjet, som jeg 'opererede' ud med et stykke plastik, der blev foldet. Frank var glad, fluen druknet og jeg havde fået konstateret, at jeg trænger til nye briller...!
 
Herunder billeder fra de to første pauser...
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

Det 'lille PUCH værksted' i Assens og MS-Klubben

Undervejs var der en PUCH Maxi med pedaler, som pludselig blev træt af det hele. I følge Benno, så havde den ikke kørt siden sidste år, hvor den også var med på Hvidsten Kro turen. Efter flere forsøg og lang ventetid, fik vi den da heldigvis igang igen - men den kørte ikke helt godt. Hovedfeltet var kørt videre, så vi blev hægtet lidt af. Niels mente det smarteste ville være, at køre direkte til byen Assens, da vi dér skulle besøge et lille PUCH-værksted, hvor flere af vore medlemmer har 'til huse'.
 
MS-Klubben består af 5 personer, der gennem mange år har hygget sig i det lille klubhus. Klubhuset er et fint værksted, der danner rammen, når de i de kolde måneder går og hygger sig med deres projekter. Det er også her de mødes, når de kører ture i det skønne område.
 
Efter nogle kilometer og flere opringninger, fandt vi til sidst værkstedet, hvor Robert og hans kone stod med kaffe, øl og vand. Desværre blev besøget ikke så langt som beregnet, da Maxi'en havde sinket os en del. Vi skulle jo også nå at besøge iskiosken ved Mariager Fjord, så...
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

Iskiosken ved Mariager Fjord

Turen gik hurtigt videre mod iskiosken; men trods 'travlheden', så tog jeg mig lige tid til at stoppe et par gange og tage et par billeder ud over Fjorden. Klik på billedet for større/andet billede.
 
 

Ankomst til Iskiosken

Der var mange mennesker ved iskiosken, som havde fået den samme idé, som os.
 
Ivan Pasgaards kone, Anchalee, havde sat sig på kanten af molen. På et senere tidspunkt spurgte Ivan mig, om jeg havde set hans kone? Som jeg sagde: "sidst jeg så hende, var henne på kanten med styrthjelm på. Bare hun nu ikke er faldet i, og står på hovedet nede på bunden..."
 
Det var hun heldigvis ikke - hun var blot gået længere ud på molen, hvor hun sad og nød solen og sin sodavand.
 
Som det fremgår af billederne herunder, så var der 'liv og glade dage' på havnen. Der var dog flere medlemmer, som ikke ville have is, da vi jo var på vej ud til Hvidsten Kro, hvor vi forventede en stor portion af 'Verdens bedste æggekage'.
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
Efter isen og hygge på havnen, så startede vi næstsidste etape mod Kroen. MEN - igen bøvlede Maxi'en, så jeg blev nødt til at ringe til Niels, der kom tilbage for at samle op. Vi kørte 'som gale' for, at indhente hovedfeltet; men fangede dem ikke før vi ankom til Hvidsten Kro. Dér ventede os til gengæld en MEGET STOR overraskelse...
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 

Hvidsten Kro, æggekagen og alle overraskelserne

 

Den første overraskelse var, at Ulla og Torben Andersen, tidligere direktør og PUCH Importør i Danmark, var kørt fra Kolding til Hvidsten Kro for, sammen med os, at spise æggekage og få en 'snak' om PUCH'erne.
 
Sidste år deltog Torben Andersen selv i løbet; men af begrænset tid, kunne han desværre ikke deltage i år.
 
Der blev hilst på, kigget på knallerter og talt om de gode gamle PUCH dage , hvor de fleste af os var teenagere og, hvor Torben Andersen var direktør for virksomheden O.E. Andersen A/S.
 
Tiden nærmede sig, og vi blev budt indenfor i én af salene, hvor der var dækket op til os og, hvor vi kort efter, fik maden serveret .
 
Vi havde kun lige fået os sat, da Torben Andersen slog på glasset. Han præsenterede sig, for alle der ikke kender ham fra tidligere ture, og bød alle velkomne og sagde, at han og Ulla ville stå for drikkevarer til alle deltagerne.
 

Et fortælling om de gode gamle dage

- og et stort Kado til Niels og Lars

Efter middagen tog Torben Andersen igen ordet. Denne gang var han mere 'seriøs' og indledte sin tale med en fortælling om, hvordan man i sin tid belønnede PUCH forhandlerne i Danmark fra Importørens side.
 
Det foregik ved, at man ud fra blandt andet salgstal og anden indsats, fandt de forhandlere, der havde udmærket sig i det indeværende år. De blev inviteret med på en tur til Østrig, hvor man blandt andet besøgte PUCH fabrikkerne og den fabrik Simperit, der producerede dæk til PUCH cykler, knallerter og motorcykler.
 
Efterfølgende tog man til Wien, hvor man i et par dage 'slog sig løs' - med alt betalt.
 
Før afrejsen fra Wien, fik forhandlerne overrakt en present i form af en speciel PUCH reversnål, fremstillet i ægte sølv.
 
Torben sagde yderligere, at sådan to PUCH-nåle, havde han fundet i 'gemmerne' fra den tid og, at han hermed ville overrække Niels og Lars en nål hver, for den store indsats vi har gjort for mærket gennem PuchKlub.dk
 
Torben var var meget stolt af, at den store indsats, der for mange år siden blev gjort i virksomheden O.E. Andersen A/S for mærket PUCH, har overlevet i så mange år og, at PuchKlub.dk har formået at få interessen til at blomstre så kraftigt op igen, som tilfældet faktisk er.
 
Efter overrækkelsen gik nålene rundt, så alle deltagerne kunne se dem. 
 
Niels og jeg er begge meget rørte - og stolte af, at vores indsats bliver belønnet på denne måde - og så af en mand, der SÅ professionelt gennem tiden har gjort PUCH til det, som det engang var og igen er.
 
PUCH knallerten er bestemt ikke død, bare fordi fabrikken ikke eksisterer mere. Der blev bygget kvalitet dengang og det nyder vi stadig godt af...
 

PUCH - Fremtiden og efterkommerne

Vores fælles håb er, at vi begge med samme entusiasme kan køre PuchKlub.dk videre i mange år endnu og, når den tid kommer, at andre og yngre ildsjæle vil tage over og føre PUCH historien og nostalgien på 2 hjul videre i den samme ånd.
 
Red. PuchKlub.dk
 
 
En stor tak til alle deltagere for hyggeligt samvær og fremmøde. Tak til Frank Boje for planlægning af turen. Tak til MC-Brombasserne for lån af parkeringsplads - og ikke mindst tak til Ulla og Torben Andersen for fremmøde på Hvidsten Kro, for drikkevarer samt, for det STORE SKULDERKLAP, som både Niels og jeg kan leve højt på i mange år.
 
 
Relevante links:
 
(Stor ZIP-pakke)
 
 
Torben Andersen var direktør for virksomheden O.E. Andersen A/S
Torben Andersen
- tidligere direktør for virksomheden O.E. Andersen A/S
 

 

Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv