Maxi-King køreglæde

 
Det vakte berettiget opmærksomhed, da en meget speciel ekvipage forleden dukkede op til et veteran-træf i Jylland.
 
Anders Jørgensen, pensionist fra Ringkøbing, er fiks på fingrene og har konstrueret en sidevogn til sin knallert. Dermed er han helt i pagt med tidens trend om miljørigtige former for befordring. I sidevognen til hans flot restaurerede Puch Maxi troner hans bedste ven, hunden King.
 
Trods navnet er King klejn af statur, men må så trøste sig med, at sidevognen bærer påskriften Maxi-King og et flot, malet portræt af King - uden styrthjelm, som ellers indgår i standardudstyret for sidevognspassageren sammen med en 4-punkt sele.

Hvad politiet siger til den særprægede ekvipage?

- Joh, de smiler vist, mener Anders Jørgensen fra sadlen på sin Puch Maxi-King.
 
 
Tekst og billeder af Gorm Albrechtsen
Vejle Amts Folkeblad / Fredericia Dagblad
 
 
Læs flere gode artikler på: www.vejleamtsfolkeblad.dk
 
 
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
 
Efterskrift af LEJ, PuchKlub.dk
Jo, jo - der skal selvfølgelig altid være plads til éns gode ven. Jeg må sige, at Anders Jørgensen, der i øvrigt i dag, den 7. maj 2009 fylder 78 år, har et yderst aktivt liv.
 
Efter at have læst artiklen i Fredericia Dagblad, kontaktede jeg Motorredaktør Gorm Albrechtsen og fik tilladelse til, at bruge hans materialer her på sitet. Efterfølgende fandt jeg frem til Anders i Ringkøbing, og fik en god snak med ham i telefonen.
 
På billederne ses han, som Gorm skriver i sin artikel ovenfor, på Torvet i Ringkøbing sammen med sin nu 10 år gamle ven King. King er af racen Dansk-Svensk Gårdhund, ganske som Kvik, der i sin tid var sammen med Buster Larsen i Matador - og kvik, det er King.
 
Anders fortæller, da han var igang med restaureringen af sin PUCH Maxi, så sprang King uopfordret op i sidevognen, hvor han strunk og stolt indtog pladsen på det lille sæde. Anders var ikke sen til at se, at det i fremtiden skulle være 'Kings Plads', så han skyndte sig at tage mål til selerne, der sikrer at King sidder godt spændt fast, når turen går gennem byen.
Til daglig hygger Anders sig i sin 'lyserøde biks', som han kalder sit cykelværksted. Når han vil slappe lidt af, så restaurerer og pudser han lystigt på deres PUCH Maxi. Projektet PUCH Maxi har været undervejs i 14 år, siger Anders. "Jeg har altid pralet med, at jeg en skønne dag ville have en Harley Davidson med sidevogn - og nu har jeg endelig fået den", siger Anders, mens han griner højlydt i telefonen.
 
I følge de oplysninger Anders ligger inde med, så findes der 'vist nok' en Velo Solex i Schweitz, der også har en sidevogn monteret.
 
Anders er i øvrigt med i veteranknallertklubben Aktiv, der også har en afdeling i Trekantområdet, hvor 'Børgene' står for både kontakt og arrangementer af ture i lokalområdet. Næste udspil fra 'Børgerne' er Lillebæltturen, der køres hvert år den første lørdag i Juni måned. I år har turen 5 års jubilæum og åbnes af Kulturminister Carina Christensen.
 
Læs mere om turen andetsteds her på sitet.
 
 
Tak til Gorm Albrechtsen for artiklen og billederne, til Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og sidst; men ikke mindst til Anders Jørgensen og King, der alle har givet tilladelse til, at denne artikel må bruges her på sitet.
 
LEJ, PuchKlub.dk
 
 
 
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv