Fæstningsturen lørdag den 16. maj 2009 bragte helt utrolige hændelser for dagen - på godt og ondt.

 

Fredag aften var alt tegnet og tilrettelagt, som Egon Olsen ville have sagt. Der var i alt 23 tilmeldte til lørdagens tur.

 

Følgebil, knallerter, pølser, aftaler - ja ALT var på plads og alt tegnede til, at det igen skulle blive en rigtig god Fæstningstur.

 

Men nej - igen skulle vi bekræftes i, at vi ikke er herrer over alt på denne jord!

Toke, Lars, Erik og Thomas klar til årets Fæstningstur, hvor Torben Andersen vil

udtrække vinderen af den lille flotte PUCH Mini Maxi hos Beachwood Racing i Andkær

  

Første afbud

 
Sent fredag aften fik jeg en opringning af Ulrich Thorup-Kjærulff, der et stykke tid har bøvlet med ryggen, så han kunne ikke sidde ned og dermed ikke deltage på turen.
 
Hvem fa'en gider egentlig også at stå op på en 70 km. lang køretur - selv om man har en superflot PUCH VZ50'er?
 
Sygdom er der jo ingen, der er herre over!
 
Ulrich, Gustav og Julius kom dog på besøg hos BeachWood-Racing senere på dagen, hvor de deltog i pølsefesten og i udtrækningen, så det gik jo alligevel...
 

Kedeligt - men sandt

Kl. 08:00 lørdag morgen, hældte vi en kop kaffe op i garagen på Chr. Winthersvej 5 i Fredericia. Regnen væltede ned, det var koldt og selvfølgelig begyndte telefonen at ringe. Heller ikke det, er vi herrer over!
 
Kedeligt, men sandt. Samtlige medlemmer fra motorcykelklubben Hyænerne, der holder til i Kolding, meldte afbud. Alle medlemmer i klubben var, med fuld tank, mødt frem til deres startsted i Kolding.
 
Det skal lige siges, at de begge kører på Velo Solex.
 
Da de med håndtaget i bund nåede den første bakke, ca. 2,5 km. fra Kolding, gav maskinerne simpelthen op overfor naturkræfterne. Som bekendt, så har Velo'en jo altid haft bøvl med bakker i regnvejr.
 
Christian alias Bølle, der præsident i klubben og vicepræsident Mads alias Mercy, er begge meget kede af, at de ikke kunne deltage. De er dog optimistiske og har lovet, at invitere os en tur til Kolding, hvor vi skal være med til at indvie det nye klubhus. Der kommer derfor snarest en invitation til en lille aftentur her i området. 
 
 
Vi startede, i øsende regnvejr, afsted mod mødestedet ved Østerstrand i Fredericia, hvor den 14 mand store skare af hardcore PUCH-entusiaster var mødt op - med store smil på læberne. Regnen skulle ikke stoppe dem!
 
 
Selv synes jeg det var surt. Det var koldt og ganske uretfærdigt; men igen - det er jo ikke alt, vi er herrer over!
 

 
 

Her ses Rikke, der var turens eneste kvindelige deltager.
Hun ses her iført PuchKlub.dk's flotte trafikvest!
 
 
 

 
 

Starten

Efter at have hilst på, pakket ud osv., kørte vi fra Østerstrand mod Landsoldaten.
 
Sidste år blev der sparket dæk, snakket, hilst på de forbikommende interesserede tilskuere... - men, som det fremgår af billederne, så var der ikke ét eneste menneske på gaden.
 
Heller ikke det, er vi altså herrer over!

 
 

 
 

Mod Egeskov Brugs og Forsamlingshus

Vi var knapt startet op fra Landsoldaten, før vi blev særdeles overrasket. Det var Pigegarden, der gik og spillede på Nørrebrogade i Fredericia.
 
Som det fremgår af stort set alle billeder, så var vi pakket godt og grundigt ind, hvorimod Pigegarden gik i små korte nederdele og bare ben... - GODT man er PUCH-entusiast og ikke musiker...
 
Desværre har vi ikke noget billede af pigerne; men smilet kom i hvert tilfælde frem på Henrik Knudsens læber, da vi kørte forbi de musikalske piger. Smilet var dog ikke helt så stort, som det var lørdag den 31. marts 2007, da han vandt sin PUCH Monza, som han kørte på - og, som han stadig er rigtig glad for.
Arkivfoto: Henrik Knudsen sammen med Torben Andersen, tidligere PUCH-Importør, der også i 2007 udtrak vinderen.
 
 

Brugsen i Egeskov

Turen gik fra Fredericia over Egum til Egeskov, hvor vi gjorde holdt ved Brugsen, der kunne give os lidt ly mod regnen, der bare blev ved at vælte ned.
 
Kort før afgang blev vi enige om, at turen skulle kortes af, da vi efterhånden var gennemblødte. Derfor sprang vi den kønne tur ned over Brøndsted Mølle over og kørte direkte mod BeachWood-Racing i Andkær, hvor Flemming og Jim ventede med varm kaffe, chokolade og en stor grill.
 
Jan fra Taulov skulle lige nå ind og handle, før vi kørte mod Andkær. Det tog utrolig lang tid, hvilket han senere forklarede med udtalelsen: "den lille kassedame skulle lige finde min pung frem for mig. Den var selvfølgelig skjult godt og grundigt bag alt tøjet."
 
Her ses Jan pakket godt ind i sin hel-dragt og man kan udmærket forestille sig, at kassedamen har haft stort besvær med, at finde den rigtige lomme...
 
GODT man er PUCH-entusiast og ikke kassedame! Der er, trods alt, nogle få ting, man er herre over!

 
 

BeachWood Racing i Andkær

Dagens højdepunkt var selvfølgelig udtrækningen af den heldige vinder. Hvem skulle blive den heldige vinder af den lille PUCH Mini Maxi fra 1983?
 
Vi indtog i ordets bogstaveligste forstand Motorcykelforretning i Andkær.
 
Både Flemming og Jim stod klar til den store event, der trods vejrets kedelige indflydelse på turen, stadig ventede på os alle. Det våde tøj kom af og blev hængt 'alle vegne', så det kunne dryppe af.
 
 
 
 
Kaffen og chokoladen blev hældt op, så både hygge og varme bredte sig hurtigt i de store sofaer, der er med til at skabe den hyggelige atmosfære hos BeachWood Racing i Trekantområdet.
 
Humøret steg yderligere et par grader, da Ulrich Thorup-Kjærulff, sammen med sønnerne Gustav og Julius dukkede op.
 
Ligeledes lyste de fleste ansigter op, da Torben Andersen gjorde sin éntre i motorcykelforretningen. Både Ulrich og Torben er begge godt kendte i PUCH-kredse, og der er altid noget at tale om, når de er på pletten.
 
 

 
 
Til venstre ses Jan (udpakket) i en spændende PUCH-snak med Torben Andersen. De havde i et ganske gammelt Motormagasin fundet en PUCH Motorcykel fra 1955 - og selvfølgelig havde Torben også en anekdote om den, som han lige kunne 'ryste ud af ærmet'.
 
 
Som det fremgår af nedenstående billede, så var det Jim, som sørgede for, at der konstant var grill-pølser og brød nok til folk ikke kunne spise mere.
 
Vi havde indkøbt 100 stk. ægte Thüringerpølser i nordtyskland, så alle blev helt sikkert mætte - og pølserne kan varmt anbefales - uanset vejret.
 
 

Udtrækningen af vinderen

Som de foregående gange, så sker udtrækningen via en computer, der er på Nettet. Sidste år var det som bekendt Jes Holtsø alias 'Børge' fra Olsenbanden, der på samme vis udtrak vinderen af den 'store røde PUCH VZ50'. Det foregik på Dansk Cykel & Veteran Knallert Museum I Glumsø på Sjælland, hvor også Michael Schrøder var til stede.
 
Denne gang var det så Torben Andersen, der sad ved tastaturet. Spændingen var ekstrem og ganske mærkbar i lokalet. Torben tøvede flere gange og spurgte rundt blandt de tilstedeværende, om et forslag til et tal mellem 1 og 2000.
 
Der kom ingen svar, så Torben kiggede sig rundt i forretningen blandt motorcyklerne, hvor han tænkte på Route 77 i USA; men i sidste øjeblik tastede han et andet tal - og vinderen poppede frem på skærmen!
 
Både Torben, jeg selv, Ulrich og resten af forsamlingen var ved at tabe vejret, da det gik op for os, at det var den SAMME MAND, som vandt sidste år ved udtrækningen
i Glumsø!
 
HVOR HELDIG KAN MAN VÆRE?
 

STORT TILLYKKE TIL Kaj 'Højben' Jacobsen fra Nr. Sundby - JA - du læste rigtigt!

 
Kaj var heller ikke denne gang tilstede ved udtrækningen, så vi ringede ham op kl. 12.09 fra en telefon, hvor vi havde slået medhør til. Hvis vi i lokalet havde været overrasket, så var det INTET imod det, som Kaj blev!
 
I sin befippelse over nyheden, fik han skruet helt op for sin radio, som han forsøgte at slukke. Han stammede og råbte forvirret "nej - det kan da ikke passe - du tager gas på mig"
 
MEN - facts står ikke til at ændre - det blev virkelig den selvsamme mand, som vandt sidste år! Det ER ikke alt vi er herre over; men vi kan i hvert tilfælde tillade os fremover, at tildele Kaj mellemnavnet 'Højben', når vi omtaler ham!
 
Endnu engang et STORT TILLYKKE til Kaj 'Højben' Jacobsen fra Nr. Sundby.
 
På billedet, der blev taget den 17. maj 2008 ved overrækkelsen af den røde PUCH VZ50, ses Kaj 'Højben' Jacobsen sammen med Torben Andersen.
Begge deltog den samme dag i Fæstningsturen i 2008.
 
 
 

Tørt tøj? - Intet problem for Jens Chr. Kierkegaard og Henrik Knudsen, der til sidst fandt løsningen.

 
På billedet ses de to herrer 'riste' handsker, tørklæder, sko, jakker osv. - kreativiteten kender ingen grænser!
 
Det gjorde bemærkningerne heller ikke: "fik i ikke pølser nok?" "Skal i have sennep og ketchup til?" "Følger der brød med? - Det skal siges, at tøjet dryppede af vand...
 
 
 
 

Afgang mod Gammelby Mølle ved Bredstrup

Regnen blev ved, dog ikke helt så kraftigt som tidligere; men vi bestemte os efterfølgende for, at køre tilbage over Børkop og videre mod Gammelby Mølle, der stod klar med eftermiddagskaffen. På den måde fik vi yderligere skåret nogle våde kilometer af turen.
 
Før afgang fik vi sagt tak til Flemming og Jim, der altid er åbne for et godt arrangement - med et stort smil på læben!
 
Mangler du en motorcykel eller udstyr i form af beklædning og lignende, så kør ud og tal med dem hos BeachWood Racing - de har altid et godt tilbud!

 
 
Her ses Jette Lange sammen med Rikke og Preben Thomsen.

Gammelby Mølle ved Fredericia

Som nævnt, så gik turen direkte til Gammelby Mølle, der foruden selv at være en stor attraktion og seværdighed i Trekantområdet, har en stor Gårdbutik og Café tilknyttet.
 
Igen var vi våde og kolde; men ikke helt så meget som tidligere på dagen. Handsker og støvler blev anbragt på de store varmerør, og den friskmalede varme kaffe blev hældt op.
 
Yderligere fik vi nogle rigtig lækre kager serveret.
 
Medlemmer i PuchKlub.dk fik 50% rabat af Gammelby Mølle. Jette er i øvrigt selv medlem i PuchKlub.dk og har været det i et par år. Så på medlemmernes vegne TAK til Jette for dette.
 
 

 
 
Efter kaffen blev der tid til en rundtur i den gamle restaurerede vandmølle, der også er fredet. Flere medlemmer var meget facineret af de store hjul, der var startet op for os - men hvad, der var jo også vand nok, som billedet af min knallert tydeligt viser.
 
Vi brød op fra Gammelby Mølle med retning mod min garage / værksted på Chr. Winthersvej 5 i Fredericia.
 
Her sluttede vi turen med en øl og en sodavand.
 
Vi var alle enige om, at vejret bestemt ikke havde været med os denne gang - men igen - det er ikke ALT vi er herrer over!

 
 
Alle deltagere skal hermed have en stor TAK for en hyggelig dag, hvor vi fik oplevet en masse spændende og helt utrolige ting.
 
Vi mødes næste gang hos BeachWood Racing, hvor vi skal overrække den lille FLOTTE PUCH Mini Maxi til den heldige Kaj Højben Jacobsen og, hvor forfatter og journalist Jens Jessen vil være tilstede for VeteranPosten.dk
 
Mere om det i et kommende nyhedsbrev.
 
 
Speciel tak til:
Flemming Nyborg og Jim van Den Berg
 
Tidligere PUCH-Importør Torben Andersen
O. E. MOTOR-A/S
 
Jette Lange, Gammelby Mølle
 
Erik, chauffør på følgebilen
 
Toke, Thomas, Christoffer og Erik, der har været med i tilrettelæggelsen af turen.
 
Tak til alle deltagere, der var med til at gøre dagen mindeværdig!
 
PuchKlub.dk
 
Herunder kan du se alle billederne fra turen.
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv