Første fælles køretur i området ved Storkøbenhavn blev kørt lørdag den 12.9.2009

 

Det gik godt - skævt, godt, skævt, så sprang det - men til slut var alt godt!

 
  • Godt, at der var SÅ mange deltagere!
 
  • Skævt, for hvor var følgebilen nu henne?
 
  • Godt, fordi følgebilen blev fundet igen!
 
  • Skævt, da en slange på en Maxi gav op!
 
  • Skævt, da gaskablet sprang!
 
  • Godt, at alle var med tilbage til pølsegilde!
 
  • RIGTIG godt, fordi Carsten Lang har den FEDESTE knallert!
 
 
Af Hans Peter Hansen, Herlev
Arrangør
 
 

Lørdag den 12. september 2009 samledes 17 entusiastiske knallertkørere i Herlev for at tage på den første fælles køretur i Puchklub-regi på Sjælland.

 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
Fotografer:
Hans Peters søn Martin
Martins kammerat Johan
LEJ, PuchKlub.dk
 

 

Foran os lå en 40 km strækning, som undervejs passerede både by, skov, marker og motorveje.

Det var en fornøjelse at se så mange glade mennesker, og så mange flotte knallerter. Den ældste er fra 1956, og den nyeste er fra første halvdel af 80’erne.
 

 

 
Næsten alle var iført kørevest fra Puchklub, da vi vinkede farvel til journalisten og fotografen fra Herlev-bladet, som var ude for at lave en artikel til et tillæg, som kommer den 23. september.
 
Lidt omtale fra en god avis er jo ikke af vejen!
 
 
På billedet ses Redaktør Britt Spangsberg sammen med arrangøren af turen Hans Peter Hansen. Britts kuglepen var nærmest glødende - så vi venter spændt på artiklen fra Herlev Bladet.
 
Vil du vide mere om en af landets bedste lokal-aviser, så klik dig ind på: www.herlevbladet.dk
 
En stor tak til Herlev Bladet, der tog sig tid til dækning af denne enestående event.
 
 
 
 
 
 
 
  

Vi startede suverænt med, at miste ledsagervognen.

Vi kom til et sted på turen, hvor vognen ikke kunne køre. Den fandt os dog igen, hvorefter vi fortsatte turen gennem Ballerup, Egebjerg og Værløse.
 
Der var mange, som kiggede og vinkede til os undervejs, men det ser jo også ufattelig godt ud, når så mange knallerter af ældre årgang, kommer kørende på rad og række.
 

 
Vi fortsatte gennem Kirke Værløse og kom til Ganløse, hvor vi gjorde klar til den første større pause, nemlig kaffepausen! Lige inden vi nåede til det, var der problemer med den ene knallerts baghjul, som ikke kunne holde luft, men den blev pakket ind i følgebilen, så vi kunne komme ned til pausen.
 
Det var skønt at se de mange knallerter holde ved siden af hinanden, mens vi drak kaffe, spiste kage og sparkede dæk. Vejret var skønt, så det kunne næsten ikke blive bedre.
 
 
Der blev lavet aftaler om hjælp til knallert-projekter og der blev diskuteret detaljer om forrør og beslag, og snakken gik lystigt. Det var næsten helt ærgerligt, da vi skulle videre, men der var jo en Weber-grill, som ventede os med lune pølser og brød.
 

 
På turen tilbage, kørte vi ind på en servicestation, hvor Ricco forsøgte at 'lappe' sit baghjul med en flaske "Dækpilot", som han købte på stedet. Det gjorde han selvfølgelig mens hans PUCH Maxi stod inde i bilen. Det resulterede i, at Maxien stadig var flad; mens det meste af den dyre flaskes indhold 'sprøjtede' ud på gulvet i bilen. Gulvet har i øvrigt aldrig før været så tæt, som efter den effektive "behandling".
 
 
Det var HER, at LEJ - ganske forsigtigt spurgte Ricco, om han ville prøve at køre på PUCH VZ50'eren 'Flagskibet', der jo på et tidspunkt bliver udloddet.
 
Det var ligesom en kædereaktion. Ricco hoppede, blev bleg, svedte og brummede: "JO da! - så kan jeg jo lige vænne mig til den, når jeg nu vinder... - i samme øjeblik, sprang Storenords gas-kabel.
 
Det står endnu hen i det uvisse, om det var ren og skær misundelse over, at det ikke var ham, der fik chancen til at køre på Flagskibet eller, om det var slidtage der gjorde, at kablet sprang på dette tidspunkt. I hver tilfælde kunne Storenord dog køre videre ved, at trække i kablet.
 
Handsker havde han jo selvfølgelig ikke, så han ømmede sig gevaldigt over sin hånd - men et stykke Mickey Mouse-plaster fik hurtigt smilet frem igen, da vi omsider kom hjem.
 
Turen gik herefter videre gennem Farum og Hareskov By, inden vi igen kørte ind i Herlev.
 
 
Her mødte vi en entusiast mere, som havde stået og ventet på os et stykke tid, da han havde læst om os på nettet.
 
Han kiggede på de flotte modeller, og blev naturligvis opfordret til at melde sig ind i PuchKlub.dk
 
Vel ankommet og samlet igen, fik vi bænket os om bordet og indtog derefter nogle lækre grill-pølser, øl og sodavand.
 

 
 

Carsten Lang med sin usædvanlig flotte PUCH VS50 fra 1966 - og den er IKKE sat i stand

- den er blot vedligholdt gennem alle disse år! Godt gået Carsten!

 

 
Her ses vinderen Carsten Lang på sin PUCH VS50, 2. gear fra 1966 - i original lak!
 
 
 
PuchKlub.dk havde sponseret en gave, som bestod af et signeret eksemplar af bogen ”Overhaling i 3. gear”, som er skrevet af Jens Jessen.
 
 
Præmien skulle gå til den ”fedeste” knallert, og definitionen af ”fed” blev givet af Hans Peters søn Martin.
 
 
Ifølge Martin var den fedeste knallert Carsten Langs 2-gears PUCH VS50, fra 1966, som står ufattelig flot - og stadigvæk i den originale lak, vel at mærke!
 
Carsten fik overrakt bogen, og derefter sagde alle deltagere farvel og på gensyn til hinanden.
 
 
Jeg er sikker på, at en del af os ses igen.
 
 
Tak til alle deltagere for flot fremmøde og hyggeligt samvær.
 
 
Hans Peter Hansen
 
 
Efterskrift af LEJ
Der blev, som på alle andre ture, taget rigtig MANGE billeder.
 
Det specielle ved denne tur er dog, at der var 4 'fotografer' - Martin Hansen, Henrik Knudsen, Lars E. Jensen og Pressefotograf Henrik Lüthcke, Herlev Bladet.
 
 
 

Herlev Bladet onsdag den 23. september 2009

Herlev Bladet har sendt os deres artikel, der er skrevet af Britt Spangsberg
 
»... så fik jeg lige et

flashback og tænkte,at

sådan en skal jeg have«
 
 
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv