Sådan gik det på det nyligt overståede Stumpemarked

"Bilmesse & Brugtmarked" den 27. og 28. februar 2010 i Dronning Margrethe Hallerne i Fredericia!

 

Alene lørdag den 27. februar var der, i følge TV Syd, mere end 7.000 besøgende på messen - og det er ganske vist!

 

 
MANGE glade mennesker, nye fine sager, restaurerede knallerter og meget 'gammelt skrammel', som nogen vil udtrykke det.
 
Stumpemarkedet
Det er utroligt, at der i sådan en week-end kommer mere end 10.000 mennesker på sådan en messe, hvor der selvfølgelig er mange flotte klenodier, men også en masse gammelt 'skrammel' - hvis man taler med udenforstående.
 
I bund og grund, så er det jo rigtig mange besøgende, når man tænker på, at der stadigvæk tales om finanskrise, arbejdsløshed og generelt økonomisk dårlige tilstande i Danmark. Med det antal besøgende og alt det, som de 'slæbte' af sted med, så kan man godt have sine tvivl om det, som nyhedsmedierne fortæller og skriver.
 
Det er i hvert tilfælde sådan, at stort set alle medier lægger tingene ud i øjeblikket, så det må vi da tro på - eller hvad?
 

 
Informationer skal altid tages med et gran salt
Uanset om det er aviser, blade eller TV, der kommer med budskaberne til os, så SKAL vi tage det med et gran salt - ofte et helt kilo, hvis vi ikke vil tages ved næsen eller føres bag lyset! Hvor galt det kan gå, kan du læse mere om i artiklen: Journalist fra Lokalbladet Budstikken misinformerer
 
Man kan ikke altid tro på, hvad medierne skriver - ejheller, når de skriver om finanskrise og dårlig økonomi, for der var bestemt gang i 'sagerne' på Messen.
 

Her ses Børge Lundtoft fra Odense (LEJs onkel), der også havde fundet vej til Messen.
 

PuchKlub.dks stand

Her og dér blev der trukket af med ny-indkøbte motorcykler, knallerter og andre spændende ting. Hvordan det stod til med salget af biler ved vi ikke, men fra vores stand blev der i hvert tilfælde trukket af med ikke så lidt. Som de fleste nok ved, så havde PuchKlub.dk en stor annonce og et par gode artikler i VeteranPosten denne gang. Magasinet blev i denne måned trykt i 16.000 eksemplarer og Steen Jørgensen, VeteranPosten har meddelt, at der i alt blev uddelt 4150 stk. på messen i week-enden. Det fortæller lidt om, hvor stor interessen er for dette gode veteranblad og i det hele taget for 'alt det gamle'.
 
 
Fra gammelt til nyt
PuchKlub.dk handler som bekendt ikke med 'stumper'. Det er mest PUCH-entusiaster, der kommer for at få en 'snak' eller for, at tilmelde sig fælleskabet. De fleste henvises dog til hjemmesiden, hvor det er nemt og hurtigt, at melde sig ind og betale med Dankort - men, der er stadigvæk folk, der hverken har computer eller Dankort, så det er blandt andet dem, vi tager os af sådan en dag.
 
Velkommen til endnu et nyt medlem i PuchKlub.dk
 
 
 
 
Fordelt på de to meget hyggelige og inspirerende dage, som "Stumpemarkedet" altid er, var på vores stand præsenteret Henrik, Mike, Mejner, Valdemar, Jens-Christian, Toke, Jeppe, Morten, Ulrich, Julius og Lars - samt en hulens masse PUCH-interesserede 'piger og drenge' i alle aldre - og størrelser.
 
 
Når man nu ER på messe, så skal ALT skinne - både tænder og sko!
 
Som det fremgår af billedet, så var også skoene ny-pudsede.
 
Klik på billedet, hvis du vil se, hvem de flotte ny-pudsede sko tilhører...
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Nostalgiens magt
PUCH er stadigvæk et enormt trækplaster, et stort samtaleemne og noget, der bringer mange minder frem i stort set alle, når de kommer ind på vores stand. Det er ligesom om folk hensættes i en drømmeagtig tilstand, som det kan være svært at komme ud af igen, når den først har sneget sig ind under huden.
 
 

 
UHA, UHA
Man skal dog ikke være uopmærksom på, at rigtig mange mennesker står tilbage med en følelse af svigt, ærgrelser og 'dumhed', når det går op for dem, at de engang 'svinede' med deres gamle PUCH, som de ikke aner, hvor er i dag. Det er oftest dem, der tager de fleste billeder, har de længste og bedste historier og sluttelig tårer i øjnene, når de forlader standen og synligt tyngede overgiver sig til den næste 'messe-bajer'.
Så ka' de lære det, ka' de!
 
 
Medlemmer
Det er vældig rart, når medlemmerne lige kommer ind og hilser på. Man lærer jo folk at kende på en anden måde, når man får sat ansigt på og får en god PUCH-snak. Det er sikkert også dér, at man inspirerer hinanden til, at deltage på de hyggelige fællesture, når vi kommer længere hen i foråret og sommeren - så 'kender' man hinanden.
 
På billedet ses et par rutinerede PUCH-entusiaster, der lige skulle hvile benene og ha' en kop kaffe, før turen gik videre rundt på messen. 
 
Jeg husker desværre ikke alle, men blandt andet 'Onkel Torben' fra Sjørup, et trofast medlem aflagde os et besøg, ligesom Norbert fra Løjt Kirkeby kom og gav hånd. Der har nok været ca. 100 medlemmer inde og hilse på, samt en del andre knallert-entusiaster og samarbejdspartnere. Tak for det. Næsten alle kom med den samme udtalelse: "NU kommer foråret snart, så vi kan komme ud at køre igen..."  -   jeg mener Ulrich 'Schnurbarten' engang kaldte fænomenet PUCHGITIS eller sådan noget.
 
 
STEYR-DAIMLER PUCH
 
'Haflinger' - klik på billedet
Opfølgning på et spørgsmål, der blev stillet på standen
 
Det er jo typisk, når man lige har brug for den, så står den stille og melder tilbage: "ikke fundet". Min hukommelse svigtede mig i hvert tilfæde på standen, da jeg fik stillet spørgsmålet:
 
"PUCH har jo også engang lavet en bil, der hedder Haflinger. Har de lavet flere biler end den ene?" Dertil kunne jeg kun svare ja, men kunne ikke komme i tanke om, hvad storebroderen hedder.
PUCH 500 - klik på billedet
PUCH 500
Den anden og noget større kunne jeg ikke lige huske navnet på, men jeg kunne da fortælle, at PUCH også fremstillede en PUCH 500 - en kopi af en gammel kending.
 
PUCH's motor var, efter sigende, en del kraftigere end den originale FIAT 500 motor, så man var nødsaget til at drosle den ned, på grund af de mange uheld, som fulgte i kølvandet af bilen i starten.
PUCH Pinzgauer - klik på billedet
Storebror Pinzgauer
 
Efter et par dage i 'stilstand' ovenpå messen, er min hukommelse vendt tilbage. 
 
PUCH fremstillede en storebror til Haflingeren (den halve), som hedder Pinzgauer.
 
Pinzgauer blev fremstillet i 2 versioner
- en med 2 aksler og en med 3 aksler.
 
Begge biler er opkaldt efter en speciel hesterace i Østrig. Den lille kvikke og den lidt større og seje.
 
 
PUCH G / Mercedes-Benz W463 - klik på billedet
PUCH G / Mercedes-Benz W463

Der blev som bekendt også fremstillet en PUCH G model. Det er en 4-hjulstrækker og en kopi af en Mercedes-Benz.
 
 
 
Som medlem kan man logge ind og se en del flere billeder af de omtalte biler på PuchKlub.dk, hvor der også findes tekniske data med videre.
 
 
 
 
Kjeld Madsen - tidligere ejer af Nørreports Cykelforretning i Fredericia
For dem, som gennem tiden har handlet hos ham da han var i forretningen, er der ingen tvivl - han ligner sig selv og holder sig rigtig godt.

Veloverstået Messe

Som på de andre Stumpemarkeder, så skete der også denne gang mange sjove, spændende og lærerige ting.
 
Blandt andet mødte jeg, på en lille rundtur i hallerne, vores tidligere lokale PUCH-forhandler Kjeld Madsen fra Nørreports Cykelforretning i Fredericia.
 
Jeg nåede lige at snuppe et billede af ham, hvor han - ganske som i 'gamle dage' - var god til at informere folk.
 
Denne gang var det dog ikke en kunde, men en nysgerrig udstiller, der fik svar på sine spørgsmål.
 
 
 
 
 
Jeg kunne blive ved med at skrive om denne week-ends mange oplevelser, men nyhedsbrevet skal udsendes, mens Stumpemarkedet er i frisk erindring.
 
 
Hermed vil jeg fra PuchKlub.dks side sige tak til alle deltagere, medlemmer og samarbejdspartnere, der var med til at gøre denne week-end så god og mindeværdig.
 
 
Tak til arrangørerne for en godt tilrettelagt Messe, hvor alt - også denne gang - forløb uden problemer for os udstillere.
 
Solvej ønskes rigtig god bedring med sin fod, som hun tappert sad med løftet op på en pakkasse.
 
Det gav hende fred og ro til, at dirigere frejdigt rundt med 'alle' - specielt Peder, der konstant var i vigør...
 
 
 
Tak for kaffe
På falderebet vil jeg specielt takke vores gode 'naboer' - Annette og Lars for kaffen, som vi altid nyder godt af, når vi mødes på Stumpemarkedet i Fredericia.  
Her ses Annette og Lars - vore gode nabo'er på Messen i Fredericia
 
Læs eventuelt mere om Bonnevie MG Import på deres hjemmeside www.bonnevie.dk
 
/red. LEJ
 

NÆSTE MESSE / STUMPEMARKED er i Herning
den 27. marts 2010 fra kl. 08:00 - 16:00
 
PuchKlub.dk har for første gang tilmeldt sig messen / stumpemarkedet i Herning, der løber af stablen lørdag den 27. marts 2010 fra kl. 08:00 - 16:00
 
Du finder os i hal K - gade 3
 
Vi medbringer SELVFØLGELIG den flotte PUCH VZ50 'Flagskibet', som du kan komme og se på standen. Derudover har vi kasketter, tophuer, plakater og nøgleringe med, hvis det kunne have din interesse - om ikke andet, så kom og hent et visitkort med årstals-tabellen bag på og få en god PUCH-snak.
 
 
VIGTIGT
PUCHKLUB.DK HAR INGEN MULIGHED FOR, AT UDDELE BILLETTER TIL REDUCERET PRIS TIL DENNE MESSE. ARRANGØRERNE HAR BLANKT SAGT NEJ TIL DETTE, SÅ DET BETALER SIG IKKE AT BRINGE EMNET OP I FORUM ELLER SENDE E-MAILS!
 

 

Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv