I september 1971 inviterede importøren af PUCH i Danmark, O.E. Andersen og Torben Andersen, på en forhandlerrejse til Graz og Wien i Østrig.

 
 
I sensommeren 1971 blev udvalgte PUCH-forhandlere i Danmark inviteret med på en forhandlerrejse til PUCH-fabrikkerne i Graz og hovedkvarteret i Wien.
  
Foruden at deltage i adskillige møder, blev forhandlerne vist rundt i Steyer-Daimler-Puch's hovedkvarter i Wien og på fabrikkerne i Graz, hvor de kom meget tæt på produktionen af alt, hvad der har med PUCH-knallerter at gøre. 
 
 
 
Her deltog forhandlerne blandt andet også i prøvekørslen af de nye PUCH-knallerter, som rent ud sagt 'sprøjtede' ud af PUCH-fabrikkerne. Det blev til 150.000 stk. om året på daværende tidspunkt.
 
Som det fremgår af billedserien fra turen, så stiftede de også bekendtskab med Steyr-Daimler-PUCH's biler - blandt andet Haflinger og Pinzgauer.
 
Med på hele turen var der en professionel fotograf, som tog mere end 130 billeder.
 
 
 
 
Billederne blev senere samlet i en fornem bog, der efterfølgende blev sendt ud til deltagerne.
 
Bogen - og dermed alle oplevelserne, er PuchKlub.dk kommet i besiddelse af. Efter et meget stort arbejde med at scanne og udskære billederne, har vi samlet hele opslagsværket for PuchKlub.dks medlemmer.
 
Det giver sig selv, at med så mange billeder, så kan det tage lang tid at indlæse siderne, hvis man har en langsom internetforbindelse - men det er jo nostalgi og historie, så...
 
 
I den kommende tid vil den tidligere PUCH-importør Torben Andersen, levere nogle tekster og navne på de forhandlere, som er på nogle af billederne.
 
 
Kender jeg Torben ret, så vil der med tiden også komme nogle små anekdoter, som vil blive sat ind sammen med billederne. Torben har en fantastisk hukommelse, så mon ikke...?
 
 
Som medlem i PuchKlub.dk, kan du allerede nu klikke dig ind og nyde de mange gode billeder fra denne tur, og af de gamle danske PUCH-forhandlere, der gjorde et kæmpearbejde med at sælge knallerterne. Ligeledes er der en del billeder af både senior O. E. Andersen og junior Torben Andersen. Der er også billeder af den dengang unge service-tekniker fra Østrig, Heinz Schüsser, der på et tidligt tidspunkt flyttede til Danmark, og dermed til virksomheden O.E. Andersen i Glostrup.
 
 
 
Hjælp udbedes
Hvis du med sikkerhed kender nogle af personerne på billederne - eventuelt din 'gamle' lokale PUCH-forhandler, så kontakt GERNE PuchKlub.dk med dine 'input'. Det vil være en stor hjælp, hvis du har noget tekst vi kan tilføje de enkelte billeder. Hvis du tilmed har en god historie, som kan tillægges, vil det være 'helt kanon'! 
 
Klik på linket herunder og send os gerne dine kommentarer til billederne eller eventuelle spørgsmål, som du vil bidrage med: puchklub@hotmail.com
 
Klik på linket herunder, og gå direkte til side 1 af de spændende historiesider, der ikke er låst. Forhandlerrejsen til Graz og Wien - sensommeren 1971
 
PuchKlub.dk
 

 

Næste nyhedsbrev

PuchKlub.dk er kommet i besiddelse af mere spændende PUCH-historie.
 
Det er blandt andet en original 'folder' om en PUCH MS50V - der i brochuren betegnes som en 'Mini-Motorcykel'.
 
Udpluk af teksten:
"Ved første blik vil De se, at PUCH 'Mini Motorcyklen' er helt i særklasse. I realiteten en lille motorcykle, der er godkendt som 'knallert'.
 
Den  fremstilles af Steyr-Daimler-Puch, grundlagt i Graz i Østrig i 1899 og kendt over hele kloden for kvalitet.
 
Den er det rigtige transportmiddel for alle dem, der ønsker at være uafhængig og komme frem hurtigt og behagligt uden at skulle træde i pedalerne imod en strid modvind eller op ad bakke, men blot starte motoren og køre ud, sommerdage, ferie og camping, være fri og uafhængig, helt sin egen herre. De kører for små penge og er ikke udaset, når De kommer frem. PUCH 'Mini-Motorcyklen' er robust med smukke linier og teknisk set et lille klenodie."
 
Brochuren har med tiden fået lidt 'folder', som vi skal have rettet ud. Dernæst skal den 'lige skannes' og sidst lægges ind på hjemmsiden til medlemmerne.  
Den er lidt speciel, men bestemt værd at vente på!
 
Brochuen er på i alt 8 A5-sider. Der fremgår desværre ikke årstal på brochuren, så også her bliver din hjælp nødvendig, hvis du kan være med til at fastslå årstallet. (Læg mærke til at det er det gamle PUCH-logo, der er afbilledet på brochuren)
 
Mere om det og TOMOS Superior i næste nyhedsbrev.
 
PuchKlub.dk
 

 

Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv