Falske annoncer og e-mails igen i omløb

 
I PuchForum skrives der igen om falske e-mails fra udlandet, vedrørende annoncer. PuchKlub.dk henviser derfor til en skrivelse fra VeteranPosten.dk, der ligeledes har oplevet noget lignende.
 
HVIS der er nogen, der er blevet snydt og bedraget, så bedes I med det samme kontakte os, så vi kan gå videre med det.
 
 
FØR DU GÅR VIDERE I TEKSTEN NEDENFOR VIL VI GØRE OPMÆRKSOM PÅ, AT IKKE ALLE HAR KRIMINELLE HENSIGTER!
 
 
 
VeteranPosten.dk
Af Sten Jørgensen
 
Ikke alle har kriminelle hensigter
Vi skal gøre opmærksom på, at der handles ganske meget på tværs af landegrænser, specielt med Tyskland, Holland og Sverige på helt normalt vis dvs. med kontanter og bankoverførsel eller en kombination af begge dele. Vi finder det derfor uhensigtsmæssigt at udelukke udenlandske købere fra en mail-kontakt til vore annoncører.

Vi beklager, at der gennem VeteranPosten.dk formidles kontakter af denne art, men vi vil til enhver tid forsøge at hindre denne i det omfang dette er muligt indenfor ”Cyber space”.
 
 

Fup, svindel og humbug

- Kriminalitet kender ingen grænser

 
Vi er igen blevet bekendt med, at en række af vore annoncører har modtaget henvendelser fra, typisk England og Irland, om køb af nogle annoncerede biler, motorcykler og campingvogne. Desværre er der dog lige den lille - ikke uvæsentlige krølle på købet – at sælger skal modtage en check der er fra 5.000 til 20.000 kroner større end som det varen koster, og det overskydende beløb skal så tilbagebetales til den speditør der skal komme og hente det købte.

Det er desværre ikke første gang vi på VeteranPosten hører om dette fænomen, men grundet den sidste tids tiltagende aktivitet på området har vi fundet det nødvendigt igen at udsende denne advarsel.

Det er politiets afdeling ”Operativ Planlægning og Analyse” samt NITEC der er politiets særlige center, til efterforskning af it-kriminalitet herunder hvidvaskning af penge problemet hører. Problemet er desværre iflg. Politiet meget velkendt. Karakteristisk for alle disse mail er, at E-mailadressen altid ender på @yahoo.com, @gmail.com eller netzero.net der alle er gratis mailadresser med stor anonymitet hvilket unægtelig besværliggør det videre forløb.

I følge aftale med politiet skal vi derfor oplyse, at mail fra udlandet sendt gennem VeteranPosten’s hjemmeside kan blive læst af andre inden de videresendes til dig.

For dem der HAR modtaget en check anbefaler politiet:
At gå i banken og få den checket for dækning – Er der dækning for beløbet skal man lave en anmeldelse for hvidvaskning af penge. –Er checken dækningsløs laves en anmeldelse for bedrageri/forsøg på bedrageri afhængig af om man har udleveret det solgte.

Modtager du mistænkelige mail vil vi meget gerne have den/dem videresendt på en speciel mailadresse: krim@veteranposten.dk ligesom du kan benytte et punkt på vor hjemmeside der hedder ”Anmeldelse”.


Med venlig hilsen
VeteranPosten
Steen Jørgensen
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv