Denne gang handler det om:

 

  • Stumpemarked i Herning

  • Foråret og den nye køresæson

 
 

Stumpemarkedet i Herning

For første gang var PuchKlub.dk på Stumpemarkedet i Herning.
 
Det var rigtig godt at besøge PUCH-entusiasterne i det nordvestlige Jylland
- og der var RIGTIG mange af dem på Messen.
 
Man kan jo ikke lade være med at sammenligne de to Stumpemarkeder med hinanden: Fredericia og Herning.
 
Fredericia har vi efterhånden prøvet en del gange, men som sagt, så var det første gang at PuchKlub.dk havde en stand i Herning og sikkert heller ikke den sidste. Den væsentlige forskel er, at markedet i Fredericia altid strækker sig over to dage, hvor det i Herning kun er én dag - men sikken en dag. Der er hele tiden 'gang i den' og man er i konstant vigør!
 

Nye og 'gamle' kendinge

På standen, der denne gang desværre var ALT for lille, var Ulrich, Henrik, Morten, Jeppe, Julius og Lars.
 
PuchKlub.dk havde i alt 3 knallerter med til udstilling og Morten havde, på sin del af standen, taget rigtig mange PUCH-stumper med. Det hele var samlet på ialt 9 m2., så det siger sig selv, at vi var noget trængte - men det gik jo alligevel helt forrygende.
 
Som det ses herunder, så var der mange besøgende på PuchKlub.dks stand. Specielt var der mange medlemmer, som vi aldrig før har set eller talt med, men det var hyggeligt at hilse på alle dem, der normalt ikke tager den lange køretur til Stumpemarkedet i Fredericia.

 

 

Nåh... - det er her PUCH-specialisterne er!

Også i Herning blev der stillet mange gode tekniske spørgsmål til "PUCH-specialisterne" Ulrich og Henrik, der havde nok at gøre med at besvare dem, men det viser sig jo som regel, at det er folk selv der er specialisterne, når man kommer til at tale med dem og spørge ind til 'benet'.
 
 

Godt nyt til MS50 og VZ50 ejere

'Onkel' Torben fra Sjørup kiggede også forbi standen. Han har fået fremstillet nye bagagebærerer til både PUCH MS50 og PUCH VZ50 - og de er håndlavet. De superflotte samlinger er slagloddet, bøjningerne er runde og bagagebærerne er chromet på den 'gammeldags' måde  - det er virkelig flot arbejde. Desværre fik vi ikke taget nogle brugbare billeder af dem, men det har Torben selv gjort, så du kan se dem i PuchShop.

 

PUCH VZ50 'Flagskib'

Også i Herning var 'Flagskibet' et stort tilløbsstykke. Jeg var efterhånden overbevist om, at ALLE i det ganske land både havde set og rørt ved knallerten, som bliver udloddet her i foråret, men nej.
 
Der var mindst 1000 mennesker henne og beundre den flotte maskine. På billedet ses en af de mange besøgende, som Henrik og Lars fik en lille snak med om de gode gamle dage. Det viste sig at pigen hedder Marianne og, at hun var én af de 'seje' piger, der som teen-ager kørte på PUCH VZ50 'Flagskib'.
 
 
 
 

Hans kom lige forbi og fik en kop kaffe

 
MVKK.dk - Midtjysk Veteranknallert Klub
 
Herligt, igen at se og sludre lidt med Hans, da det jo er et godt stykke tid siden sidst, hvor vi kørte Ringkøbing Fjord Rundt sammen med Hans og Mariann.
 
Det var i øvrigt den gang, hvor jeg (LEJ) var ved at blive kørt ned, blot fordi jeg skulle 'ræse' om kap med formanden for Midtjysk Veteranknallert Klub, Mariann Larsen.
 
Hun kørte på daværende tidspunkt på sin flotte istandsatte PUCH MS50 fra 1972. Artiklen om turen med titlen: "Der blæst' en vældig vind den daw ud' fra vest" kan læses her...

 

 
Mariann Larsen med sin Velo Solex 
Foto: Jørgen Kjær, VeteranPosten.dk
 

Arkivfoto Hans Larsen
 
Hans startede på sin knallert-karriere som 50-årig, hvor han fik sin første knallert nogensinde.
 
Det skal gøres helt klart, at både Mariann og Hans begge to helst kører på Velo, selvom PUCH'en har fået en hædersplads hjemme i stuen.
 
Du kan læse meget mere om både Hans og Mariann i VeteranPosten fra februar måned 2010, hvor Jørgen Kjær har skrevet en rigtig god artikel om ægteparret, veteranknallerterne og Midtjysk Veteranknallert Klub, der er Danmarks ældste klub for folk med denne interesse.

Vi glæder os i bestemt meget til den næste køretur med Mariann og Hans, hvilket desværre ikke bliver på Lillebælt Turen i år, der arrangeres af 'Børgerne', da det i år uheldigvis falder sammen med vores egen Hvidsten Kro Tur.
 
 

Kreidler-dele

Lørdag morgen startede med en god kop kaffe og rundstykker. Hyggen havde bredt sig på standen, hvor Morten og Jeppe efterhånden havde fået deres stumper lagt til rette på bordene. Henrik havde, som altid, slappet af gennem hele forløbet med opstilling af standen, og havde oven i købet fundet den stand, hvor man kan få sine sko pudset gratis - så han var glad og godt tilfreds.
 
Pludselig blev jeg rykket ud af 'idyllen', da en mand stod og 'rykkede' mig i ærmet. Han havde på en anden stand set en PUCH af tvivlsom herkomst og med garanti ikke én, som han før havde set. Kaffen blev stillet til side og jagten gik ind på 'farisæren'.
 
Efter kort tids søgen, fandt vi genstanden for mandens ophidselse. Det var godt nok en PUCH - en gammel én af slagsen, men det viste sig, at det var en svensk model, der hedder PUCH Velux 30. Da det var opklaret faldt manden til ro og jeg tog en række billeder, som du kan se herunder. Knallerten blev fundet på Per Christensens stand (www.kreidler-dele.dk), hvor vi også fik udleveret en invitation til det Danske Kreidler Træf - endda nr. 10 i rækken, der bliver afholdt i Hjarup ved Kolding. Alle med 50cc maskiner er velkomne. Mere information og tilmelding ved henvendelse på telefon 51 52 61 63 eller klik på linket ovenfor.
 

PUCH Velux 30

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave  
 
 

Anders alene i byen

- mens tankerne var ved King
 
King var hjemme i varmen, mens Anders rendte rundt og gjorde indkøb på Messen.
 
Blandt andet havde han fundet en ny 'anordning', så King kan få vand med på køreturene, når vejret bliver lidt bedre.
 
Flasken skal spændes op i sidevognen på samme måde, som man spænder et drikketrug op i fuglebure. Foran sidder der en stor klap, der udgør selve drikkeskålen - genialt påfund.
 
Anders - og sikkert også King, går som alle os andre og sukker efter bedre vejr, så de kan komme ud og gøre landevejene usikre igen.
 
 
 
Arkivfoto fra 2009
 
 

Summa sumarum

Som jeg indledte denne artikel med, så kan man ikke lade være med at sammenligne de to Stumpemarkeder: Fredericia og Herning.
 
Stumpemarkedet i Herning var, bortset fra nogle enkelte kedelige stradbadser, rimelig godt. Vi fik nemlig hilst på rigtig mange mennesker, som vi ellers ikke ville få talt med, så fremover vil vi sikkert igen vise os i Herning, når muligheden byder sig, men Fredericia er nu et 13 tands tandhjul bedre. Dels på grund af priserne, parkeringsforhold og de noget lempeligere og smidigere forhold ved tilmelding og standplads. Der er flere ting dér, som arrangørerne i Herning burde være en del mere OBS på, og som sikkert kunne trække en del flere seriøse udstillere til. Med seriøse udstillere tænker jeg på regulære 'stumper' og ikke læder, sytråd og 'kina-ting' - det hedder vel ikke "Herning Stumpemarked" for ingenting?
 
Af LEJ 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv