Min knallert historie

- af Susanne Andersen, Dragør

 

Det begyndte tilbage i omkring 1978, jeg gik på Dyregården i Albertslund, hvor jeg havde kanin og passede hest, drengene der passede for det meste høns. Hønse-drengene som var et år eller to ældre end mig begyndte at få knallerter, og når vi så skulle nogen steder blev vi tøser trukket på vores cykler eller fik lov at sidde bagpå. Kan ikke helt huske nøjagtig hvilke knallerter de havde, men uden tvivl så var nogen af dem Puch.

 
Jeg købte selv en flot Puch Maxi af en veninde, det var vist nok i 1979. Da jeg på det tidspunkt passede hest i Soderup ude omkring Hedehusene/Fløng, var det jo oplagt at anskaffe sig en knallert, for det var jo dejligt at kunne komme hurtigere fra Albertslund ud til hesten end når det foregik på cykel. Det holdt så på i et par år, så fik jeg læreplads og havde desværre ikke tid til heste mere. Knallerten solgte jeg til min lillebror, som så havde glæde af den i nogle år.
 
Det var så først da jeg mødte Peter i 2003, at jeg kom i kontakt med Puch Maxier igen. Han lå og rodede med en Puch Maxi, men vi manglede en knallert mere så vi begge kunne komme ud at køre samtidig. I første omgang købte han en Honda Melody, som jeg kørte på – sød lille knallert. Pludselig fik han tilbud om at købe en uistandsat Puch Maxi-1 E50 pedal, den gik han så i krig med og den kører fantastisk i dag. Derudover består vores stald af 1 stk. Maxi-1 kickstarter, 1 stk. Maxi-1 ”KL” og så selvfølgelig den flotte vundne Puch VZ50.
 
Peter har gennem de senere år renoveret 1 stk. P1 samt 1 stk. Maxi-1 ombygget fra pedal til kickstarter, begge disse er videresolgt.
 
I 2008 meldte vi os begge ind i Puchklubben, da vi jo kunne spare en del på forsikring på vores veteran-knallerter.
 
I løbet af sommer halvåret kører vi gerne nogle ture rundt på Amager, til Dragør/Kastrup Havn og kigger på både, til Sydvestpynten og nyder stilheden, ud af Amager Strandvej til Refshaleøen, til Flyvergrillen og få en is. Vi vækker en del opsigt når vi kommer trillende på vores lovlige Puch’er. Vores knallerter står så stille hele vinter halvåret, det er jo synd at tage dem ud i sne, slud og ikke mindst salt.
 
Susanne Andersen, 2791 Dragør
 

Stort tillykke til Susanne Andersen fra Dragør

- af LEJ
 
Den 21. maj 2010 blev vinderen fundet og den 23. maj kørte LEJ til Kastrup, for at overrække knallert, nøgler og bog til SusanneA, Dragør.
 
Susanne blev den heldige vinder af dette års veteran-knallert, som PuchKlub.dk udloddede for åben skærm på landsdækkende TV i programmet Aftenshowet.
 
Den flotte knallert fra 1974, PUCH VZ50 'Flagskibet' er kommet i gode hænder hos Susanne og hendes mand Peter, der i forvejen har 3 fine PUCH Maxi'er i 'stalden', som Susanne kalder garagen hjemme i Dragør.
 
Som det ses på billederne, så er det en glad vinder - og ikke mindst en glad Peter.
 
Om Susanne får lært at køre på 'gevinsten' vides endnu ikke, men Peter både kan og vil køre på drømmeknallerten.

SusanneA ønskes tillykke af LEJ, der her overrækker knallerten

Foto: Jimmy Petersson, Kastrup

 
Overrækkelsen af knallerten
Susanne blev i bil kørt til Jimmy Peterssons adresse i Kastrup, hvor vi havde aftalt at mødes. Peter kørte på sin Maxi fra Dragør og undertegnede tog den lange tur fra Fredericia til Kastrup, hvor overrækkelsen skulle ske. Før Susanne og Peter ankom, fik jeg en god kop ¨morgenkaffe sammen med Jytte og Jimmy Petersson, der endnu engang lagde hus og have til.

 

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv