Hvidsten Kro Turen den 5. juni 2010

Igen i år havde MS-klubben i Assens ved Mariager styr på sagerne - næsten da!

 

Vi efterlyser ham, der totalt blev tabt på turen - vi skylder dig en gang æggekage på Hvidsten Kro... - og Polle skylder en 'kvaje-bajer'...

 

Foruden den store indsats med planlægning, prøveture og opstilling af telt, så blev der serveret frisk morgenkaffe, te og brød med pålæg, som Roberts kone flot havde arrangeret i teltet.
 
Som det ses på billedet til højre, så var der tænkt på alle detaljer - selv påklædningen var i ægte 70'er stil.
 
Formand Harry giver her et par gode råd med på vejen.
  

Flotte sponsorgaver

Som sagt, så var der tænkt på alt
- også gaver.
 
Roberts bror, Børge Jachmann, havde sørget for en sponsorgave fra Nilfisk-Alto i Hadsund. Gaven var en lækker 'Hobbyrenser'.
 
Ved betaling for turen hos Thomas, fik hver deltager udleveret et lod, som senere på dagen kunne vise sig at blive 'guld' værd.
 
Også i år havde PuchKlub.dk en gave med. Sidste år blev der peget på dagens bedste kører. Det var Robert Jachmann, der rendte af med topnøglesættet.
 
I år kneb det dog med at udpege 'dagens kører' efter køreturen, så også hér kom lodderne i brug. Længere nede ses dagens heldige vindere.
 
Thomas var 'stand-in' for kassereren denne dag, der skulle på besøg og have sin livret: Gratis mad...
 

Klar til start

Efter morgenkaffen blev der gjort klar til start i det skønne vejr. Solen skinnede, fuglene fløjtede og kørebrillerne var fundet frem.
 

 

 
 
 
 

 

 
 

 
 
Den osende forsamling venter her på start-signalet. Imens vi venter på det, så kan jeg nok lige nå at fortælle dem, der stadig tror at PUCH-knallerter skal køre med 4% olie/benzinblanding, at der på et tidspunkt kom en ændring i smørremiddeltabellen fra O.E. Andersen. Allerede dengang var man ved at blive miljø-bevidste - jo, jo - PUCH var foran på mange områder. Man anbefalede derfor kun 2% olie i benzinen. Det kom sig af et samarbejde med oliefabrikanterne, så olierne blev forbedret.  Se eventuelt tabellen her...
 

Om 2% blanding også dækker andre fine knallerter, som for eksempel Kreidleren eller Yamaha'en her ovenfor, skal være usagt. 
 

Endelig - turen blev 'skudt igang'

René Agerkvist fra MS-klubben førte an gennem den lille by Assens og ud i det flotte landskab, der omgiver Mariager Fjord. Turen gennem byen og videre ud på landevejen gik vældig godt, til vi kom ud på nogle mindre og længere stræk. Her skinnede det grundigt igennem, at Mariager kommune er nærig - især, når det gælder vejbelægning.
 

 
Vejbelægningen på den første lange strækning, var BESTEMT ikke for sarte sjæle og HELT SIKKERT IKKE for fine restaurerede veteran-knallerter. Det formelig sprøjtede med sten om ørerne på os, hver gang vi blev overhalet eller, når der kom modkørende biler!
 
Vejret var med os denne dag - ligesom følgebilen, hvor både kaffe, te øl og vand var tilgængelig for de mange deltagere. Sidste år var vejret konstant truende, men i år havde vi høj solskin hele dagen.
 

 

Støvring Gård

På den godt 70 km. lange tur ligger Støvring Gård, hvor vi gjorde holdt. Her blev blandt andet billedet af den utrolig flotte Kreidler foreviget. Der var lidt diskussion om, hvorvidt der var for meget chrome på den, men uanset de mange delte meninger, så er den utrolig flot sat i stand. Døm selv - klik på billedet for flere detaljer...
 
 

Galleri fra Støvring Gård

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

PUCH Monza Juvel

Peters fine PUCH Juvel havde til tider svært ved at følge med. Det har siden vist sig, at det var tændspolen, som ikke var i orden. Vi skiftede flere gange tændrør undervejs, men selvfølgelig uden held. Den måtte til sidst give op og køre med på følgevognen.
 
Her ses to knallert-generationer ved siden af hinanden, hvilket for de fleste er et flot syn...
 
 

Hvem var det, der blev væk?

Det står endnu hen i det uvisse, hvem der pludselig manglede. På et tidspunkt blev der lidt 'forviklinger' og en lille gruppe kørere 'blev væk'. Vi mødte dem dog lidt senere igen, men der manglede én mand. Der har siden turen blev afviklet været en del 'snak' om dette. Hvis du melder ud og kommer med på turen i 2011, så er du berettiget til næste års æggekage uden beregning på Hvidsten Kro. Foruden det, så har Polle 'Tresser' lovet at give en 'kvaje-bajer' eller sodavand! 
 
 

Hvidsten Kro

Endnu engang lykkedes det flere af os - jeg selv inklusive, at spise for meget æggekage. Det resulterer naturligvis i en urolig nattesøvn - i hvert tilfælde for konen, der stille fortrækker til gæsteværelset, hvor der er frisk luft.
 
Som billederne viser, så blev der også gået godt til den - både med mad og hyggesnak. Vi fandt dog ud af, dér hvor jeg sad sammen med Bente og Hans Lodberg, at man er nødt til at spare på den gode hjemmelavede sennep, som Kroen også er så kendt for. Heller ikke den, vil de give opskriften på. Det er ellers blevet forsøgt mange gange, men...
 
Her er, hvad Hvidsten Kro skriver om emnet: 'Opskriften' på deres hjemmeside:
 
"Vi bliver ofte spurgt, hvordan vi får den så luftig og lækker. Det har vi holdt som en hemmelighed i familien i generationer og det bliver vi ved med. Men kom og smag og køb et glas af vores hjemmelavede sennep med hjem, så kan du jo se, om du kan gøre os kunsten efter."
 
 
 
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
 

Mere 'føde' - Ishuset ved Mariager Fjord

Hvad er Hvidsten Kro Turen uden is og æggekage? Helt sikkert er det, at isen ALTID købes i ishuset ved Fjorden. Herunder er et lille galleri fra besøget, hvor René nok var den, der fik den STØRSTE is.
 

 
  Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

Slå mave ved Mariager Fjord

Ovenpå en lækker æggekage, en kæmpe is og en rigtig lang og god køretur, var det tid til at 'slå mave' ved Mariager Fjord. Der ER virkelig kønt i området, og der er næsten helt stille. Hvis det ikke var for alle de larmende gamle knallerter, så kunne man udemærket tage sig en lille 'morfar' under 'palmerne' tæt ved strandkanten.
 

 Mariager Fjord
 
 

Vinderne af dagens lodtrækning

Spændingen ved udtrækningen af dagens vindere var næsten ligeså tyk, som osen fra alle knallerterne om morgenen, da vi startede. Hvem havde de rigtige lodder?
 
 
Her overrækker Børge Jachmann den første præmie til vinderen Kim Bjarne Sørensen, der kommer fra Assens. Han vandt den lækre Nilfisk-Alto hobbyrenser, som var sponsoreret af virksomheden Nilfisk-Alto Hadsund.
 

 
Den næste vinder var Henrik Knudsen fra Rask Mølle, der vandt topnøglesættet, som var sponsoreret af PuchKlub.dk
Her overrækkes præmien af Robert Jachmann. Det forlyder, at Henrik snart har slidt det op på sin gamle PUCH Monza, som han vandt ved årets udtrækning i 2007.
 
De fine hvide T-Shirts, som MS-klubbens medlemmer går rundt med, er sponsoreret af René Agerkvists arbejdsgiver, Dantherm Filtration DK, der er blandt de førende leverandører af luftrensnings- og spånsugningsanlæg til mange forskellige brancher over hele verden.
 

 
Set i bakspejlet, så var det endnu engang en meget vellykket tur, som alle fra MS-klubben i Assens, skal have en stor TAK for. Det var en kanon god og mindeværdig dag for alle os veteran-entusiaster, der glæder os meget til næste fælles køretur i området.
 
På gensyn i 2011
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv