Lørdag den 27. juli 2010 blev turen rundt om Mossø afviklet i det midtjyske, hvor Ejer Baunehøj var dagens højdepunkt. Henrik Knudsen og sønnen Mike deltog på denne hyggelige tur, der var indbegrebet af nostalgi på 2 hjul og på 2 sprog.

 

Af Henrik Knudsen, Rask Mølle
 

 

 

Mossø og Ejer Baunehøj

Mossø ved Skanderborg er Danmarks fjerdestørste og Jyllands næststørste sø, efter Stadil Fjord og er en del af Gudenåsystemet.
 
Som overskriften siger, så var det en tur rundt om Mossø, der ligger i det midt jyske med Ejer Baunehøj, som dagens højdepunkt.
 
Det var Viggo Olesen fra Eldrup ( lidt nord for Horsens ) der, som arrangør og medlem af Midt Jysk Veteranknallert Klub, igennem dagspressen havde inviteret alle med en gammel knallert til at deltage i Mossøløbet.
 
Undertegnede og min søn Mike pakkede lørdag morgen vores knallerter på traileren og drog afsted mod Eldrup Smedje, som er ejet af Viggo Olesen. Og hvilket syn mødte os da vi nåede frem?
 
To lange rækker af gamle knallert af forskellige mærker, jeg fandt frem til at den ældeste var en Disella fra 1951 og den yngeste var nok sidst i 70,er. Min egen PUCH Monza er i øvrigt fra 1977.
 
 
 

Klub-venskabet

Blandt de to lange rækker af knallerter, der var 51 stk. ialt, stod der nogle modeller som jeg så for første gang "live" - ellers har jeg kun læst om dem. De blev fremstillet til det svenske marked. Det var Puch Dakota, Puch Alabama og Puch Texas.
 
Det var en Svensk knallert klub fra Mellerud i Dalsland, ialt 14 personer, unge som ældre, mænd og kvinder, der var på besøg hos Viggo Olesen.
 
Historien bag deres venskab er, at Viggo Olesen har et hus i sverige og at hans nærmeste nabo deroppe viste sig at være et medlem af Rud Moppers, som de kalder sig og derved opstod venskabet mellem den danske og svenske klub.
 
 

Store anstrengelser

Efter et veloverstået rundstykke med kaffe og informationer til fra Viggo, drog vi afsted i høj solskin og med godt humør mod Ejer Baunehøj, som var det første stop.
 
Jeg skal love for, at vores gamle knallerter kom på arbejde i det kuperede terræn, men alle 51 køretøjer kom frem, og fyldte godt på parkeringspladsen.
 
De blev tillige også set godt efter i alle sømmene af de turister, der var på besøg ved Ejer Baunehøj og som konstant vrimlede omkring os.
 
 
Vi fortsatte derefter til Yding Skovhøj, og holdte en kort pause før vi kørte "planken ud"! - for det gik bare nedaf fra Yding Skovhøj mod Vorladegaard Kirke.
 
Vi holdt så en pause ved Vorladegaad Kirke for derefter at køre til Kloster Mølle, hvor vi indtog vores middagsmad.
 
 

Kloster Mølle

Møllen var i fordoms tid en papirfabrik med egen vandkraftværk som vi var rundt at se på efter vi havde spist. 
 
Der var lavet udstilling i de bevarede huse, med billeder fra tiden som aktiv papirfabrik. Det var meget interssant at se og læse om, men tiden gik jo og vi skulle afsted igen. 
 
Med et par små pauser og en knallert, der havde tabt gnisten, nåede alle mand i mål hos Viggo, hvor der ventede os kaffe med hjemmebag.
 
 

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

 
Jeg vil, på vegne af Puchklub.dk og Mike Nordvig, sige mange tak til Midt Jysk Veteranknallert Klub - og især Viggo Olesen, for en rigtig god og spændende knallert tur i den midt Jyske flotte natur.
 
Henrik Knudsen
PuchKlub.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv