05-02-11 - Forever2Wheels

 

Politi, udstødningsos, masser af larm, god rockmusik, et trafikuheld - og hen ad dagen en meget glad Jensen!

 

Messen 'Forever2Wheels' fyldte denne gang hele 16.000 kvadratmeter halplads.

 

Det var lige fra Skandinaviens ældste dødsdrome, store motorcykler, scootere, stuntshows, letpåklædte piger, og rosinen i pølsenden

-nostalgi på 2 hjul...

 
- af Lej og Henrik - og en god artikel
fra Ulrich Thorup-Kjærulff!
 
Igen i år var PuchKlub.dk inviteret med som 'trækplaster' til den store Messe og MC-Show 'Forever2Wheels', der som altid er arrangeret af Carsten Bøttern, Fredericia.
 
Desværre var der i år kun ca. 6000 besøgende på Messen - men, der var HELE TIDEN gang i den. Musikken drønede konstant om kap med de mange motorer, der ikke lagde skjul på, at de stadig kører på benzin. Udstødningsgasserne var til tider uudholdelig, men heldigvis var ikke alle døre i hallerne låst, så man kunne ind i mellem gå ud for at trække vejret. Det var jo også dér, alle rygerne var henvist til at være - ?
 
 

Ordensmagten på pletten

Rygerne blev simpelthen fulgt til døren, hvis de ikke selv kunne finde ud af vejen...!
 
Nej, SÅ galt var det nu heller ikke!
 
Ordensmagten var på pletten, men de var præsenteret med egen stand fra Politimuseet, hvor de bla., fremviste en BMW motorcykel og en gammel flot Nimbus, som for mange år siden var datidens politimotorcykler.
 
Som det ses på billedet var der også tid til for politi-folkene, at gå rundt og kikke på de andre stande og til, at holde et vågent øje med tingene.
 
De fleste husker vel nok stadigvæk, at der på sidste års Stumpemarked desværre fandt et røveri afsted mod kontoret. Med det 'in mind', så er det betryggende at vide, at ordensmagten er lige ved hånden.
 
I hvert tilfælde havde vores 'gode ven' her, et par fornuftige ting at sige om både PUCH motorcyklerne og PUCH knallerterne. Der blev nikket genkendende og trukket lidt på smilebåndet til et par af knallerterne, der jo engang i tidernes morgen havde været 'byttet', når politiet jagtede de 'uartige' drenge og piger i det ganske land. 
 

 

To veteranmotorcykel-entusiaster mødes

Vagn Aaage Nielsen fra Ådal ved Jelling / Vejle, har gennem mange år samlet 80 funklende veteranmotorcykler, der i øjeblikket udstilles i Spinderihallerne i Vejle.
 
Her står de til og med april måned 2011. På TV-Syds hjemmeside, har vi fundet et rigtig godt indslag fra 'Kaffe med Kurt', der blev vist den 24. januar i år.
 
På billedet til højre ses Vagn Aage Nielsen sammen med Frits Hald, der er ligeså stor en veteranmotorcykel-freak
som Vagn Aage - hvis ikke større.
 
Frits Hald selv havde tre motorcykler med på Messen:
 

1 stk Puch 125 TS årgang 1951

1 stk Puch 175 SVS Super årgang 1955

1 stk Puch 250SGS Super årgang 1958 
 
Se herunder indslaget fra TV-Syd - 'Kaffe med Kurt' og hør, hvad Vagn Aage Nielsen fortæller om sine flotte motorcykler.
  
 
 
 
Frits Hald, Morten og Linda havde i alt 5 PUCH
motorcykler og 1 PUCH scooter fra 1953 med til
udstilling på vores fælles stand.

Flere medlemmer besøgte os på standen

Det er jo altid dejligt at se en del kendte ansigter på sådan en messe. Specielt blev jeg glædeligt overrasket, da jeg blev prikket på skulderen af Frits Jacobsen fra Elite-Cykler i Aalborg. Frits er gammel PUCH forhandler, som jeg flere gange har talt med i telefonen, men aldrig set før denne dag. Dejligt at se dig Frits og jeg glæder mig til at fortsætte vores lille passiar en anden dag, hvor der ikke er SÅ meget baggrundstøj.
 
Der var både ros og ris omkring PuchKlub.dks deltagelse fra de PuchKlub.dk medlemmer, som vi hilste på denne fornøjelige dag. Jeg vil dog sige, at budskabet var med lidt blandede følelser, ligesom 'fornøjelige dag' skal tages med et gran salt.
 
 
Her hilser vi på 'Thomsens' medlemmer i PuchKlub.dk
 
Der kom en del feed-back, som altid er godt, når noget er arrangeret og efterfølgende gennemført. Det giver stof til eftertanke og kan hjælpe til, at sagerne måske kan gøres bedre - i hvert tilfælde anderledes.
 
Det er nu andet år i træk, at PuchKlub.dk har været med på Messen Forever2Wheels, og fungeret som 'trækplaster' på Messen. Dét at bruge PuchKlub.dk som 'trækplaster' giver jo god mening, når man tænker på, at RIGTIG mange af dem, der i dag er 30 år eller ældre, sikkert er begyndt 'karrieren' på nakken af en PUCH-knallert, men nu er blevet ældre og med tiden 'konverteret' til 'rigtige bikere'.
 
MEN alligvel - tiderne ændrer sig, ligesom køretøjerne adskiller sig mere og mere fra det, som PuchKlub.dks medlemmer kender fra 'de gode gamle dage' - og dét, som vi egentlig 'higer' efter. Dét der var dengang da mor eller far var teen-agere, nemlig originaliteten ved de gamle maskiner. Det er Nostaligen på 2 hjul, som vi husker den og dét, som vi gerne vil bevare. Forever2Wheels er, ganske enkelt og uden omsvøb - lige det modsatte. Det er scootere, nyere eller ombyggede motorcykler, der ligger meget langt fra PuchKlub.dk
 
MEN, som sagt - tiderne ændrer sig - og de besøgende har via PuchKlub.dk en rigtig god mulighed for, at få et 'kick-back' og genopleve starten på det, der måske startede deres nuværende interesse?
 
Herunder kan du læse en lille beretning fra Ulfrich (Schnurr-barten) og hans søn Julius, sådan som de oplevede messen. Det er spændende læsning og skal ses som 'feed-back'.
  

 
Støj, støj, og mere støj blandet godt med en fed udstødningos fra en moderne Scooter, der intet har med hverken motorcykler eller knallerter at gøre.
 
Ulrich ses her med en RIGTIG knallert
 

Min søn Julius og min egen oplevelse, da vi besøgte Forever2Wheels Messen i Fredericia 2011

 
Af Ulrich Thorup-Kjærulff
- aktivt medlem i PuchKlub.dk
 
Min søn Julius og jeg ville egentlig have været til showet fra morgenstunden, men der kom en anden udstilling med en bredere familiemæssig relevans på tværs, så vi kom først til Margrethe Hallerne lidt over middag.
 
De første indtryk var, at der ikke virkede til at være så mange besøgende, og der var rigelig med parkeringspladser. Vi er vant til at det summer med liv udenfor, når vi kommer til stumpe- markederne, men her var der helt dødt.
 
På vej ind af døren slog en kraftig udstødningsrøg os i møde, og der var en hysterisk larm fra en japansk motorcykel, som gjorde sit yderste for at brænde et bagdæk af. Udluftníngsanlæget kunne tydeligvis ikke følge med, så det blev hurtigt lidt hårdt for øjnene.
 
Vi fandt hurtig Puchklub´s stand, som var pæn og nydelig med et spændende indslag af PUCH motorcykler og PUCH knallerter.
 
På standen mødte vi den trofaste skare med Lars, Henrik, Morten og Jeppe, men hvor også Frits, Linda og motorcykel Morten var præsenteret. Fælles for dem alle var, udover deres sædvanlige venlighed og kammeratskab, den blygrå ansigtsfarve, som de havde fået gennem hele formiddagen i tågerne af udstødningsos.
 
Jeg må nok indrømme at jeg ikke fortrød vores noget senere ankomst.
 
Det var helt sikkert ikke den vej det var gået for mange af de øvrige på udstillingen. Det var rigtige bikere, hvoraf mange sikkert var gået fra Puch til Fuck. Det var en imponerende flok af overvægtige tusser af begge køn, samt en del pæne mennesker som måske havde en drøm om det frie bikerliv. Min søn Julius belærte mig om, ikke at være fordomsfuld, og jeg indrømmer gerne at jeg kun mødte venlighed, og at alle jeg talte med var rare og imødekommende, men det var bare så massivt et opbud, at jeg følte jeg var gået forkert.
 
Det var ikke kun vores klubkammeraters ansigtsfarve, der var lidt 'overskruet', men også hele stemningen i hallen.
 
Mange af os havde nok en lidt fanden-i-voldsk baby-biker i maven i vores knallerttid. Det var noget med" Easy Rider", læderjakker og fest og tøser, men som tiden gik blev det nok mere mainstream for langt de fleste af os, og vi sadlede om til noget der mere blev "villa, Volvo og vovhund".
 
Vi kommer gerne til messerne, og nyder at snakke med andre om vores nostalgiske interesse for Puch knallerter. Dem vi så får en sludder med, er folk i alle afskygninger, som ved synet af knallerterne med et smil kommer i kontakt med deres "gamle dage", og det er altid hyggeligt blandt andet fordi knallerterne er en del af deres historie, og ikke begyndelsen på en karriere som biker.
 
Mange af os i PuchKlub.dk holder sikkert også af at køre på motorcykel, men motorcyklen er ikke vores identitet.
 
Vi er knallert- og veteranentusiaster. 
 
Summa sumarum
Jeg synes ikke Puchklubben hører til på en hardcore bikermesse med choppede Harlyer. Jeg tror ikke der kommer mange klubmedlemmer, ligesom jeg heller ikke tror, der kommer så mange flere til medlemslisten på sådan en dag.
 
Absolut al ære og respekt for den trofaste skare, men jeg tror heller ikke I synes det var en "fed" oplevelse?
 
Har I det ikke sjovere med rodekasser med gamle stumper og veteranbiler end med Harlyer, "American Chopper" og kinakrom?
 

Med venlig hilsen

Ulrich
 

Tak til Julius og Ulrich for et godt indlæg til denne artikel

Som svar på Ulrichs spørgsmål kan vi kun sige, at han har fuldstændig ret i, at det for PuchKlub.dk er mere interessant, at kigge i rodekasser, veteranknallerter eller motorcykler fra fordums tider - men det er nu også spændende at se og høre de 'store drenge og piger' fortælle om deres teen-age tid. Det hænger på en eller måde lidt sammen - selvom vi jo sjældent ser 'bikere' på de messer og stumpemarkeder, som vi ellers besøger nogle gange hvert år.

 

Sild på sadlen - igen, igen...

De er blevet helt VILDE efter Jan Ernstsens...
- PUCH MS50 fra 1972.
 
Denne gang blev Jan Ernstsen faktisk spurgt, om man kunne låne hans MS50'er til flere forskellige fotosessions.
 
STOLT som en Pave, sagde Jan selvfølgelig ja.
 
Han sikrede sig dog først, at 'sildende' havde forstået, at de skulle passe godt på ikke at overbelaste knallerten og ikke, at rive sig på stellet, der jo har set bedre dage!
 
Historien er den, at Jans PUCH MS50 igennem mange år har kørt med fiskekasser på bagagebæreren. Det har jo selvfølgelig løbet med saltvand ned over hele bagenden fra 'sildekasserne' så både bagskærm og bagsvinger gennem tiden har lidt mere end normal overlast.
 
Det ses tydeligt, men knallerten er stadigvæk 'stærk og sund'. Beviset herfor er, at den stort set kører, hver eneste dag, når der skal handles ind i Taulov eller, når medicinen skal hentes i Fredericia. Vi ser den også på de forskellige fælles køreture - og det er 'aldrig' den, der skal ventes på!
Det er nemlig en RIGTIG KNALLERT!
 
Nogen siger, at den MÅ køre på Duracell-batterier - eller også er det en original PUCH, der er kælet for gennem tiden! Og der er netop kælet for den gennem tiden.
 
 
Jan passer den 100% med både luft, olie, tændrør og platiner - så, hvad forlanges der mere? Den kører og har altid været en stabil kammerat - også i sne- og frostvejr!
 
MEN - alt andet lige, så kom der en del gode billeder ud af det! Ganske som sidste år, så var det FotoFyn.dk / BilFoto.dk, der stod for optagelserne.
 
Herunder kan du se de nogle af de billeder, der blev taget denne dag. Vi kan selvfølgelig kun vise de billeder, som ikke er taget med private personer.
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

 

Flere nye medlemmer på Messen

Èt af de nye medlemmer vi mødte vi på messen er Kristian Pihl Lorentzen, der for nylig har skrevet og udgivet bogen: "Hvor der er vilje, er der vej."
 
Kristian Pihl Lorentzen er Folketingsmedlem, og udgav den 2. november 2010 sin nye bog, hvor det nu viser sig, at Kristian selv er en gammel PUCH-fan.
 
I følge bogen, som PuchKlub.dk tidligere har fået tilsendt, beskriver Kristian blandt andet, at én af de store dage i hans liv var i 1976, da han blev femten år og med sin bedstefar i hånden, købte en spritny PUCH Grand Prix i den lille by Voldby, der ligger ved Hammel omkring Skanderborg. Det er spændende læsning og endnu et bevis på, at PUCH ikke er død og borte.
 
Du kan læse mere om både Kristian og bogen på Kristian Pihl Lorentzen's hjemmeside her...
 
PuchKlub.dk har tilbudt Kristian at gen-opleve glæden ved igen, at sidde 'på nakken af en PUCH Monza GrandPrix', når vi igen kører Hvidsten Kro Turen.
 
Det bliver spændende at se, om vi får Kristian med på turen i år.
 

 

Miraklernes tid er IKKE forbi endnu!

 

Jeg har, gennem flere år, ledt med lys og lygte efter en original PUCH ringeklokke til min ellers flotte og helt originale PUCH Maxi fra 1984.

 

PLUDSELIG var der én der spurgte, om jeg ville købe en sådan på Messen!

 

SÅDAN kan det også gå på en Messe, der bestemt IKKE er et Stumpemarked for veteran-knallert-entusiaster!

 

RING, RING - hvad man dog ikke 'render ind i'

Selv om den nyligt overståede messe Forever2Wheels ikke på nogen måder, herken kan eller sammenlignes med et Stumpemarked, så kan man - ganske som jeg var, være en UTROLIG heldig mand, som pludselig 'falder' over noget aldeles værdifuldt og meget efterspurgt.
 
Jeg fik, ganske pludseligt - og uden at røre en finger, tilbudt en ORIGINAL PUCH RINGEKLOKKE til min MAXI!
 
Jeg har gennem et par år søgt med lys og lygte efter en original ringeklokke, men det har altid været noget andet, jeg har fået tilbudt eller fundet. Det har ALDRIG før været en original PUCH ringeklokke, som var pæn og fungerede
- og så var den dér pludselig!
 
Min PUCH Maxi står ellers 100% som ny. Støttefod, saddel, forlygte, udstødning, lak - og selvfølgelig også med den grønne og 'originale' PUCH TopBox bagpå, der er sat fast med grønne strips. 
 
Den passer RIGTIG FINT på min PUCH Maxi, der jo står næsten som ny - den 'nye' ringeklokke er ikke monteret her.
 
 Læg venligst mærke til den 'originale PUCH topbox
 
Tak til Carsten Bøttern for et rigtig godt arrangement. PuchKlub.dk håber på, at vi igen i 2012 bliver inviteret med igen. Se eventuelt flere billeder på www.forever2wheels.dk
 
Red. PuchKlub.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv