20-08-11 - Turen til Koldinghus - SÅDAN!

 

Følgebilen og chaufføren holdt fridag, da alle 17 deltagere med knallerter gennemførte turen

- næsten uden problemer.

 

På turen fik Anders Jørgensen fra Ringkøbing lidt problemer med sin kickstarter, og Henrik Lundberg fra Dronninglund, måtte sidde og trække i det sprungne gas-kabel - men ellers var der intet bøvl med maskinerne.

 
Foruden PUCH'erne var der en NSU Quickly, en Velo Solex, en Honda DS50 samt 2 stk. Suzuki med på turen til Koldinghus, hvor Per Nielsen fra Græsted officielt fik overdraget sin FLOTTE PUCH Juvel, som Poulerik fra Randers har sat i stand.
 
Dagens startskud blev givet ved, at kaffen blev hældt i kopperne og folk pyntede rundstykkerne med ost eller andet pålæg, som Laila og Jeanette havde dækket op med ved garagen.
 
Desværre kunne Jens Hansen fra Strib ikke være med fra starten, men han kom da lige og hilste på, før han skulle videre på arbejde.
 

Vinderen af Juvelen, Per Nielsen

Per og hans kammerat Jan Jørgensen, var kommet fra Sjælland. De havde taget turen over Storebælt i fredags, og havde overnattet i Kolding. Dermed havde de ikke den lange tur at køre lørdag morgen, så de var friske og udhvilede, da de ankom. Per havde nu alligevel ikke fået så meget søvn på grund af spænding.
 
 
 
Det var nu også en SPÆNDT, men meget glad Per, som hjalp Toke med at trække den røde klud af Juvelen, da han skulle se den 'in real live' for første gang.
 
Vi havde faktisk planlagt, at Juvelen skulle køres i følgebilen til Kolding, før Per skulle have nøglen overrakt, men vi ændrede det, så Per kørte på den til Kolding, hvor den officielle overrækkelse skulle finde sted. Det passede Per rigtig godt for, som han sagde, det er sg* ligesom da man var lille og julegaverne skulle pakkes ud...
 
STORT TILLYKKE fra PuchKlub.dk
 
Der er taget en masse billeder af knallerten, som kan ses i Galleriet
 
 
 
 
 

Jørgen fra Kolding

- og hans glansbillede på hjul!
 
Det er store ord, men Jørgens PUCH MS50 fra 1974 er virkelig flot og 100% gennemført.
 
Flere af os havde været rundt og kigge på diverse knallerter - den ene flottere og mere spændende end den anden, men Jørgens MS50'er var helt speciel.
 
Han har selv sat den i stand og fået malet stellet hos en autolakerer, der åbenbart også ved, hvad det drejer sig om.
  
 

Med åben mund og 'polypper'

Hen ad dagen, da vi havde betragtet den adskillige gange, sagde Jørgen pludselig: "jeg er selv rigtig godt tilfreds - også med kromen på den - hvad siger I?"
 
Jaa... - er der noget specielt udover, at det hele skinner som katteskidt i måneskin?
 
Næh - sagde Jørgen - ikke ud over, at kromen på tanken er lavet af 'Kette' fra Vojens!
 
Dér måbede vi alle - og så blev det jo til det helt store samtale-emne. Maling - uha, hvor er det flot. Man kan jo ikke se eller mærke forskel... - snakken gik længe, men fakta er, at det virkelig er utrolig flot lavet!
 
Nu kan du jo klikke på billedet til venstre og selv dømme kromen på tanken.
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 

En sindig nordjyde og en sandblæst vestjyde

 

Her ses Henrik Poul Lundberg og Kennet Damgaard Eskildsen i en livlig diskussion på Koldinghus Slotsplads.
 
Henrik kommer fra Dronninglund i Nordjylland - og har kørt godt 470 km. i bil for at køre 93 km. på knallert. Han havde nok læst et eller andet sted, at isen fra Karolinelunden i Middelfart skulle være ekstra god - eller også er det bare fordi der sker noget i PuchKlub.dk?
 
Henrik kørte turen til Koldinghus på sin PUCH Maxi, mens Kennet kørte på sin Honda DS50.
 
Se her nogle facts om Kennet's Honda fra Ringkøbingturen 2011 med Anders Jørgensen.
 
 

A.J. King

Endnu engang blev turen gjort mere spændende ved, at Anders og hunden King mødte op. Denne gang var det på deres nyeste PUCH Maxi - også med sidevogn. Da vi tidligere har beskrevet kvaliteten af knallerten, hvad "badekarrets" tæthed angår, vil vi ikke komme ind på det denne gang.
 
Han havde dog lidt problemer undervejs med sin kickstarter, der ikke ville 'gribe' - men, som han sagde: "en så ung mand som jeg og med SÅ stærk en hund foran, så kan det jo ikke gå helt galt, da den kan skubbes og trækkes igang.
 
Godt 'gået' Anders...
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 

Pause undervejs mod Slottet

Turen gik fra Fredericia over Erritsø og videre mod Taulov, hvor vi gjorde første stop på parkeringspladsen ved Taulov VVS. Det var her det gik op for Anders, at hans kickstarter ikke fungerede ordentligt.
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

Børge Schmidt og Jørgen Damsgaard

På turen var også den ene af 'Børgerne' og Jørgen, der kører på Velo Solex.
 
Jørgen, der også bor i Fredericia, har haft sin Velo siden han var teen-ager.
 
Herunder ses billeder af Børge og Jørgen fra en tur, som vi deltog i tidligere på året.
 
Jørgen Damsgaard med sin Velo
 

Koldinghus

- flotte omgivelser for dagens højdepunkt

 
På gårdspladsen, i det flotte gamle Slots indre, blev knallerterne linet op. Der blev taget en del billeder og pludselig stod Steen Jørgensen fra VeteranPosten dér. Steen havde lidt travlt, da han skulle hjem og lægge sidste hånd på denne måneds magasin "VeteranPosten", som de fleste nok kender til. Husk at købe bladet, hvis du ikke allerede abonnerer på det.
 
I hvert tilfælde tog Steen billeder af vinderen Per fra Græsted ved overrækkelsen, sammen med hans nyerhvervelse
- den flotte PUCH Monza Juvel fra 1979, som Poulerik fra Randers har restaureret.
 
 

 
Kort efter overrækkelsen blev jeg kaldt ned til porten, hvor Jens Hansen fra Strib var dukket op på sin Monza. Han havde jo været forbi hos os om morgenen før han skulle på arbejde. Han havde dog fået fri og skyndt sig til Strib, startet knallerten og kørt direkte til Koldinghus, hvor han sluttede sig til det hyggelige selskab.
 
 
 
 

Afgang fra Koldinghus mod Taulov

På vejen fra Kolding havde vi bestemt os for, at lægge vejen forbi Jan og Lis Ernstsen. Denne dag var meget speciel, da de fejrede 2*50 års fødselsdag og sølvbryllup - så STORT TILLYKKE til dem begge.
 
 
De ville ellers have været med på turen, men kunne ikke sige fra overfor gæsterne, der havde sat næsen op efter et godt måltid mad. Det gjorde vi også, men vi blev desværre ikke tilbudt at spise med.
 
 
Det kunne ellers have været så godt... - VELBEKOMME!
 

Havnefest i Skærbæk ved Fredericia

I stedet for at nyde de varme sprøde flæskesvær, det møre stykke svinekød og den lækre kolde kartoffelsalat mit gemüsse, så kørte vi til havnefest på Skærbæk havn. Dét kunne også have været så godt, hvis det ikke lige var fordi man havde spærret en stor del af havnen af på grund af cykelløb!
 
Nå, men maden fejlede nu da ikke noget, som det fremgår af billedet, hvor Ulrich og Julius er i fuld gang.
 

 
Efter den gode mad og de sure 'opstød' over cyklisterne, der havde indtaget hele havneområdet, kørte feltet til Middelfart over den Gamle Lillebæltsbro - dér ventede desserten i form af Gammeldaws isvafler. På hjemturen gjorde vi et lille stop på broen, så både sindrige, sandblæste og ikke mindst udlændinge fra 'djævleøen' fik mulighed for, at nyde den pragtfulde friske havluft og den flotte udsigt.
 

 
 
Sluttelig kørte vi tilbage til udgangspunktet på Chr. Winthersvej 5 i Fredericia, hvor Laila ventede med eftermiddagskaffe og selvfølgelig et par stykker kringle.
 
Da vi lidt senere faldt i 'snak' om turen - og dagen i det hele taget slog det mig pludselig, at der er vist noget med 'gammel kærlighed og rust' - eller tager jeg fejl?
 
 
TAK til alle deltagere for en rigtig god dag og et godt humør. TAK til Steen Jørgensen fra VeteranPosten og endelig en TAK til Laila for den store hjælp med kaffe og brød på dagen.
 
/Red. PuchKlub.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv