05-06-12 - Hvidsten Kro Turen

 

Så kom vi endelig til årets højdepunkt, Hvidsten Kro Turen 2012. Traditionen tro, så var der stor tilslutning med 46 veterankørere, hvor størsteparten var PUCH, men også Yamaha var stærkt repræsenteret. Derudover var der tre Kreidler'e, tre Honda'er - en CD50, en Dax og en Amigo samt en Suzuki DM50.


Alle mand, damer og unge piger mødte op med godt humør, vejret var fint bortset fra blæsevejret, men hvad betyder det, når bare påklædningen er i orden?

 

ALT I ALT VAR DET OGSÅ DENNE GANG EN HELT FORRYGENDE GOD DAG MED MASSER AF MINDEVÆRDIGE OPLEVELSER SAMMEN MED EN MASSE DEJLIGE MENNESKER - TAK FOR DET!

 

Red. LEJ / HFK
Fotograf: Maria

10, 9, 8 ... - jo, jo - alt er timet og tilrettelagt. Måske er det forkert at kalde ham Robert...?  De har bare styr på det i KLUB MS50

 

Starten

Der var rundstykker med alverdens tilbehør, som bageren i Assens havde givet til dagen, og som både drenge og piger fra Klub MS50 havde arrangeret flot i det store telt. Efter en kort information fra Robert Jachmann, så var det bare op på én lang række og vente på, at start-signalet blev givet. Vi var end ikke kommet ud af Assens by, før den første knallert gav op. Det var (selvfølgelig) Torben Vellings fine røde Yamaha, som havde problemer med benzinen, der fossede ud af karburatoren.
 

Ferdinand, Harry og vores fotograf Maria, som kørte med i følgebilen var hurtig på stedet, og fik i en fart Yamaha'en op på traileren. Torben lånte en ordentlig knallert af mærket PUCH, at køre videre på. Dét hjalp betydeligt på Torbens humør, at han endelig kunne få lov til at køre på en rigtig knallert!

 

Turen gik lystigt videre mod Hald Tankstation som var det første stop på turen, men inden vi kom så langt, så stod også Brian's Monza af. Det var ikke knallertens skyld - men Brian's, der havde glemt at spænde kæden op før afgang.
 

 
Under stoppet på Hald Tankstation fandt Torben ud af, at det var svømmeren i karburatoren, som havde sat sig fast. Den fik han hurtigt fixet, og turen gik videre mod Støvringgaard - med en GLAD Torben på 'ryggen' - nu mente han selv, at han igen var kommet ud at køre på en RIGTIG knallert.

 
Ved nærmere eftersyn under stop på Hald Tankstation viste det sig desværre, at understellet på Brian's Monza var knækket og der sikkert også var slået hul i motorblokken. Der lå nemlig en grim lille pøl olie under knallerten, der nu også stod på traileren.
 
Støvringgaard
På Støvringgaard blev der snakket, sparket dæk og fortalt røverhistorier i én uendelighed. Stemningen var høj og folk begyndte så småt at tro på, at det netop var 'mig', der skulle være den heldige vinder af PUCH MS50 'Superen'.
 
På Støvringgaard var der dejlig læ for vinden, som flere gange havde været ved at rykke os af vejen. Det var bare så hyggeligt altsammen - lige til Lars 'truttede' med det store horn fra følgebilen. Herefter blev der HELT stille - hvad skulle der nu ske?
 
Lars gik langsomt og sammenbidt hen mod traileren, som han kravlede op i. Han så meget fortvivlet og angst ud, da han stod som en støtte på ladet, og bad om absolut stilhed!!!
 
"Jeg har desværre lige modtaget et opkald", startede han forsigtigt. "Der er lige sneget sig en stor trussel ind mod alle medlemmer i PuchKlub.dk"
 
Stilheden var skræmmende og lige til at føle på.
 
Man kunne høre alles åndedræt (vinden havde jo lagt sig), - så sagde han "Kære Puchvenner".
 
"Kan I huske, at vi i 2008 udloddede en rød PUCH VZ50 og i 2009 en PUCH MiniMaxi?"
 
Folk mumlede sammenstemmende Jah...
"Kan I også huske, hvem der vandt disse to maskiner?"
 
Sammenstemmende lød en endnu højere brummen - "JA - det var sg* da fætter Højben fra Nørre Sundby, var der én der råbte! og overdøvede alt og alle!"
 
 "Ja, sagde Lars tøvende - ganske rigtigt - og det værst tænkelige er sket" - "Opringningen, som jeg fik lige før VAR faktisk Kaj Jacobsen, der igen har meldt sig ind i PuchKlub.dk, så nu er slaget om MS Superen sikkert allerede tabt på forhånd." - "Skal vi ikke droppe æggekagen, spare pengene til benzin og køre hjem med det samme?"
 

Stort grin - og velkommen tilbage i PuchKlub.dk Kaj!

Da 'stormen' havde lagt sig efter denne 'uhyggelige' meddelelse, spurgte Lars alle i forsamlingen, om der var flertal for, at vi ved ankomst til Hvidsten Kro besøgte gravstedet og mindestenen? Det var der! Alle mente, at det var en rigtig god idé - så det var hurtigt vedtaget og turen gik videre - men... - der var endnu en lille episode, som ikke må udelades her - men først et lille indslag om Poul Erik.
 
Poul Erik og hans PUCH MS50 2. gear
 
Vi kender jo alle Poul Erik - om ikke andet, så for den fine PUCH Monza Juvel, der blev udloddet sidste år. Det var Poul Erik, der havde sat den i stand.
 
Denne gang så vi ham på en nyerhvervelse - en PUCH MS50 2. gear fra 1974, som han har købt af et barnebarn til den gamle PUCH og cykel-forhandler i Odder.
 
Det var Sebastians morfar, der havde en over-gemt PUCH MS50 til at stå, og for to år siden fik Sebastian, der på det tidspunkt var 17 år gammel knallerten foræret.
 
Gammel Puch fra 1974 sælges, stel og motor nummer passer sammen: 7477815. den har kørt 1672km. Den er fuldt lovlig på ingen måde pillet ved. I god stand og den kører fint.

- Giv et bud

Har fået den af min morfar, men bruger den ikke rigtig og synes det er synd den bare står i carporten. Sælger den derfor da jeg hellere ser den i hænderne på en med mere interesse for den.

 
 
Læs og se mere om Poul Erik på hans hjemmeside
 
Da vi skulle afsted igen mod Hvidsten Kro, kunne Camilla ikke starte sin lille Honda Dax, så hvad gjorde hun?
 
Hun gjorde selvfølgelig dét, som alle andre teenagere gør i sådan en situation:
"FAAAR... kom og hjælp mig..." - råbte hun - og overdøvede alle de larmende motorer!
 
Far Børge, der er én af Klub MS50 drengene, kom stormende til.
 
Utroligt - første gang Børge trådte på kick-starteren startede den - men som han sagde: "sådan én KRÆVER jo, at tændingsnøglen bliver drejet en halv omgang... - det er jo ikke en PUCH!"
 
Mod Hvidsten Kro
Vi kom, med nogen forsinkelse, afsted mod Hvidsten Kro og kørte igennem byen Spentrup.
 
Herfter blev der givet frit løb på ca. 5 km., hvor uforbrændt olie og rensevæske i udstødningerne blev brændt af - UHA, det var ikke sjovt at køre bagest dér, men Kim BS osede ikke nær så meget i år, som sidste år... (læs evt. artiklen her...)
 
Vi ankom til Hvidsten Kro, hvor vi i samlet flok besøgte de to mindesten over de faldne frihedskæmpere fra Hvidsten gruppen.
 
En lille fin knallert - Honda DAX

 
  
I mens vi stod og kikkede på stenen, så fortalte Kim BS at hans morfar, Mølleren Henning Andersen, var med i Hvidsten Gruppen. Det var en overraskende bemærkning - og første gang, at vi hørte Kim tale om det.
 
 
Vi kan i hvert tilfælde alle glæde os over, at der under den 2. Verdenskrig var folk, som Kims morfar, der var modige nok til, at hjælpe til med at genvinde friheden i Danmark!
 
Det er jo dét Hvidsten Kro Turen drejer sig om!
 
 
Efter besøget ved gravstenen og mindesmærket, så var tiden efterhånden kommet til den berømte æggekage og ikke mindst til, at vinderen af PUCH MS50 Superen skulle findes.
 
 
Her ses Kim BS og Esther i samtale om Hvidsten-Gruppen.
 
Pist - så var både æggekage, fisk, øl, vand og folk væk...
Æggekagen og kartoflerne
Krofatter Søren Fiil, kunne tydelig huske flere ting om vores tidligere besøg.
 
Blandt andet stod det ham i klar erindring, at nogle enkelte personer IKKE ville have æggekage.
 
Derfor havde han planlagt brasede kartofler og fiskefilét til dem. Dernæst havde han givet æggekagen en smule mere tid, så den ikke var så 'flydende', som den plejer at være.
 
Yderligere var flæsket blevet stegt, så det var sprødt og lækkert som flæskesvær... UHA, hvor var den god! - og, som det fremgår af billedet, så blev den også hurtig indtaget...
 
Udtrækningen ventede, så der skulle lige strækkes ben og ryges, mens vi fik teknikken på plads og hentet krofatter, der også havde en lille overraskelse til os.
 
Telefon-signal og Hvidsten Kro
Vi havde en del bøvl med at komme på nettet via telefon-forbindelsen. Derfor måtte vi hente Henriks bærbare computer, som havde været forudseende nok til, at få med i følgebilen. Derfter fik vi fat i krofatter, så vi kunne komme på Kroens trådløse netværk - og det hjalp.
 
Men - før vi kommer til udtrækningen af PUCH MS50'eren, så kom Søren Fiil med en lille fin overraskelse til os. 
 
Der er skrevet en bog om Hvidstengruppen, som Kroen ville sponsere til én af deltagerne.
 
Tidligere på dagen havde vi alle fået udleveret et lod, som skulle bruges sidst på dagen, når turen var færdig og de andre fine sponsor-gaver skulle udloddes. Lodderne blev så brugt til at finde en vinder af gaven fra Hvidsten Kro... 
 
 
Skrevet af Forfatter Erik Knoth
Titel: Mustard Point
Kategori: Dokumentarisk roman om Hvidstengruppen
 

 VINDEREN AF BOGEN BLEV...

 

 
Søren Fiil igang med indtastning for at finde en vinderen i 2012
 
Til alle der ikke ved, hvordan systemet bag PuchKlub.dk fungerer, når der udtrækkes en vinder.
 
Når et medlem oprettes, så tildeler databasen bag PuchKlub.dk automatisk personen et ID-nr. Det er de oplysninger, som systemet henter frem, når der indtastes et tal ved søgning af den kommende vinder. ID-nummrerne er skjult i databasen, så det er KUN vores programmør, der kan se dem. Han er ingen trussel for PUCH-folket, da han kun vil køre Yamaha.
 
Udtrækning af vinderen
Så var turen kommet til, at finde en vinder af PUCH MS50 Superen. Teknikken drillede, men det fik vi heldigvis løst med hjælp af det trådløse netværk og Henriks bærbare computer.
 
Krofatter gjorde sig lange overvejelser om, hvilket nummer han skulle vælge. Til sidst gik han til 'makronerne' og tastede et nummer.
 
Der var helt stille i stuen og spændingen steg.
Og vinderen blev 'et heldigt asen i Harndrup' - Steen Jacobsen i Harndrup. STORT TILLYKKE til Steen, der i forvejen har en del PUCH'er stående.
 
Da vi kontaktede ham på telefonen sagde han: "øh - hvilken knallert har jeg vundet..." - dét var lidt skuffende, men så sagde han "nåh DEN - du tager fis på mig!" - 'Nej, sagde jeg - det er sg* da rigtigt. SÅ kom der liv i telefonen. Samtidig råbte han til sin kone - HAR DU HØRT DET... - men det havde hun selvfølgelig ikke!
 
Det bliver spændende, når knallerten på et senere tidspunkt skal overdrages til ham. Det kommer der mere information om, når vi finder en dato, hvor vi samtidig kan køre en fælles tur.
 
 
Randers AmtsAvis - tak for en god artikel om vores tur
Det viste sig, at Randers AmtsAvis var på Kroen denne dag. De havde været rundt og tale med nogle af deltagerne på turen, og det er der kommet en god artikel med overskriften: "Nostalgi på to hjul", ud af.
Tak til Journalist John Andreasen for en fin omtale af vores tur.
  
ISHuset ved Mariager Fjord
Også denne gang overraskede Ishuset vores smagsløg og maver. De fleste af os på turen er overbeviste om, at de store is ER for store, når man lige har spist en god portion æggekage på Hvidsten Kro.
 
MEN - alligevel skulle flere af deltagerne lade æggekagen få følgeskab er de største is, som Ishuset kunne levere.
 
 
 
 
 
Der var dog én enkelt, som skilte sig ud fra resten af de is-hungrende veterankørere. Det var Jens Hansen fra Strib. Han bor til daglig SÅ tæt ved Ishuset i Middelfart, så han ville bestemt ikke have en is - næh du! - han rundede af med en lille 'hotter' - med det gule, TAK!
På billedet ses Jens Chr., der var ærgerlig over, at han ikke købte en større is, da han var igang. Maria, vores fotograf, og som her holder pause - kunne ikke lade være med at irritere ham lidt, da hun havde sparet på sin.
 
 
 
Da isen og den enkelte 'hotter' var gledet ned, fortsatte turen ud langs den flotte Mariager Fjord. Desværre blev der kørt lidt stærkt derudaf, men vi var efterhånden blevet noget forsinkede - og kagen stod og ventede, sammen med den friskbryggede kaffe i MS50 Klubben i Assens
 

 
Det var også her de fine sponsorgaver stod og ventede på nye ejere. Først blev den flotte PUCH-kage skåret ud, hvorefter vi fik besked på, at finde de små lodder frem.
 
 
 
Her ses de glade vindere:
 
Nilfisk-Alto havde sponseret en fin højtryksrenser og en værkstedsstøvsuger. De to præmier vakte virkelig begejstring og spændingen var stor, da de første numre blev råbt op. Dertil kom også nogle flotte store æsker chokolade, samt et par topnøglesæt og fra Maskintek ApS i Fredericia, en GPS-Tracker, der kan monteres på blandt andet knallerter, havetraktorer, biler og motorcykler. Det var store, flotte og meget dyre præmier.
 
 
En STOR tak til alle sponsorerne:
 
 
Din Håndværksbager, Assens
 
 
 

Harry Fisher blev den heldige vinder af et GPS-sporingssystem, der kan monteres på knallerten.

 
Sammen med den lille enhed, leveres i kassen også et SIM-kort. Det er 100% gebyr-frit og koster ellers ikke noget i afgift ved brug.
 
Når GPS-enheden er tændt, så kan Harry altid ringe til sin GPS-tracker, der i løbet af 10-15 sekunder sender en sms tilbage til ham med information om, hvor knallerten befinder sig i øjeblikket. Nummeret på GPS'en kan han give til Politiet, der kan køre direkte til adressen, hvor knallerten er - genialt.
 
Tillykke Harry
 
En stor tak fra PuchKlub.dk til ALLE, der deltog på denne dejlige og mindeværdige tur - en dag, hvor man kommer hinanden mere ved! Speciel tak til ALLE i Assens og KLUB MS50. Tak for god mad og behandling til Søren Fiil på Hvidsten Kro, der nu igennem 6 år, har dannet rammerne for Hvidsten Kro Turen.
 
RIGTIG MANGE TAK til Roberts kone - der, som ALTID, tager det store arbejde med både kaffe og kage.
 
En hel speciel tak til Ferdinand, som den trofaste, venlige og uundværdlige chauffør på følgebilen!
 
Maria, vores fotograf, må vi heller ikke glemme. Det er en stor hjælp fra hendes side, når hun farer rundt og 'skyder' alt og alle med sit kamera.
 
DropBox 
Klik her, for at se eller hente alle billederne fra Hvidsten Kro Turen 2012 
 
 
 
Klik her og følg med Marius Fiil's oldebarn, den nuværende krofatter Søren Fiil, på en rundtur på Hvidsten Kro, der under 2. Verdenskrig dannede rammerne for Hvidstengruppens virke.
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv