20-07-13 - Mossø-løbet - Turen i rundt om Mossø på veteranknallert med Viggo og Hanne Olsen fra Eldrup. Samlet kørte vi 3135 km. i sommervarmen.

 

Nostalgi og ikke mindst retro i lange baner

 

På vores forskellige - og efterhånden, mange køreture rundt omkring i Danmark har jeg lagt mærke til, at vejene efterhånden er ekstremt dårlige. Heller ikke kommunerne i Horsens og Skanderborg har været så uvenlige, at ødelægge det helt grundlæggende på vores køreture, nemlig den gamle asfalt.

 

Omvendt kan man jo sige, at dét jo netop er grundlaget for en rigtig retro-køreoplevelse - og også dét var helt på plads, da vi nød det rigtig dejlige vejr, på ryggen af vores osende gamle veteranknallerter.

 

Af LEJ

Video: Mogens

TV-udsendelse mv.: Journalist Jørgen Guldberg, TV Syd

Arrangører:

Hanne og Viggo Olesen, Midtjysk Veteran Knallert Klub

  
Løse sten, STORE huller, meget gamle kanter ved rabatten. Hvis man ikke var helt oppe på dupperne, så ville det helt sikkert gå galt. Det gjorde det faktisk også, da én af deltagerne ikke holdte tilpas afstand og bragede op bag i en anden, da vi pludselig skulle stoppe - men der skete da heldigvis ikke noget alvorligt! 
 

Smedjen i Eldrup

Vi mødtes hos Viggo og Hanne i den lille by Eldrup, hvor vi - som altid - blev budt velkommen med smil, skulderklap og varme håndtryk. Foruden den gode kaffe, brød og varm leverpostej, ventede en overraskelse. Viggo havde på forunderlig vis sørget for, at TV Syd kom og kiggede med gennem kameraet - dagen igennem!
 
Foruden dét, at TV Syds Journalist og kameramand Jørgen Guldberg var på 'pletten', så har Mogens fra Bevtoft jo fået nyt 'legetøj' og er dermed forfremmet til PuchKlub.dk's rullende TV-station og kameramand. Han har rigget sin Puch Maxi (det blå lyn) til, med beslag både foran og bagpå, så han sikkert - og med begge hænder på styret, kan optage video under kørsel. Dét er noget af en bedrift, og filmen fra dagen - den kan du se herunder. Godt gået-kørt-filmet Mogens.
 
 
 

Yding Skovhøj - den trælse bakke

Fra start havde Viggo informeret om, at vi skulle op af en lille bakke, som for nogen er forbundet med yderligere sved på panden. Jeg skal da også lige sige, at hvis man har en veteranknallert, der ikke trækker særlig godt, så se at få den 'fixet' FØR Mossø-løbet 2015, hvor Viggo har varslet, at der igen køres op ad denne bakke - så er du advaret. En anden god og fornuftig ting er, at han opfordrede os til, at køre i mindre grupper, så biler der vil overhale os, har en chance for at komme ind til siden, uden at der opstår farlige situationer for knallertkørerne.
 
Samtidig vil jeg skynde mig at sige, at åndedrætsværn KAN være en fordel, hvis man da ikke - som filmen tydelig viser, har en rimelig hurtig knallert, der kan få andre 'ned med nakken - op ad bakken'! Jeg tænker her på, at vi formelig blev 'suget' med op ad bakken, da Natascha kom susende på sin 4 gearede Yamaha, som hun til gengæld havde fuld kontrol over. Prøv at lægge mærke til, hvordan hun lige får gearet ned - og, hvor hurtigt hun kommer igennem osen!
 

Godt 'gået' Eddie

Som du sikkert bemærkede i filmen, så havde Eddie fra Bevtoft travlt med at hjæle sin knallert op ad bakken. Her er lidt billeder af hans knallert. De viser KLART, hvorfor knallerten ikke selv kan komme op ad bakken - den er fyldt til randen med spøjse GADGETS. Knapper, kæmpe 12V Ford A horn, batteri, ringeklokke, vandflaske etc...
 

TV SYD og Journalist Jørgen Guldberg

- hvad der IKKE ses i filmen på TVSYD.dk

 
Jeg synes lige, at Jørgen skal have et skulderklap for sin store indsats. Indslaget varer 2.22 minutter, men man kan IKKE se, at Jørgen bogstaveligt SVEDTE TRAN. Han slæbte rundt på sit store kamera, stillede op, filmede, pakkede kamera mv. i bilen og suste derefter af sted til næste optagelsessted. Det gik hele tiden stærkt for ham. Jeg mener han var med os i ca. 4 timer, hvor han ikke holdte pause i bare ét minut! Super flot indsats!
 
 
 
Tak til alle for en mindeværdig dag og, hvor man ALTID føler sig VELKOMMEN! Tak til arrangørerne Hanne og Viggo Olesen, Midtjysk Veteranknallert Klub for en rigtig god og godt planlagt tur!
 
Tak til Journalist Jørgen Guldberg, TV Syd, for en stor indsats og et GODT indslag omkring denne dejlige tur rundt om Mossø.
 
Til sidst en stor tak til vores egen kameramand, Mogens fra Bevtoft - GODT, at du fik et nyt stykke 'legetøj'
- dét har du helt styr på!
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv