'Hvor han smiler og, hvor er han glad...'

Bevtoft Hyggetur 2014 den 19. APRIL


Turen til Vesterhavets Perle Rømø, var en kæmpesucces - også vejrmæssigt, var vi superheldige.

 

Takket være Karenmarie, Mogen's kone, var også de kulinariske oplevelser nogle af de store højdepunkter denne dag. Det var morgenmad og ikke mindst middags-maden, som var 'Bondemandens Svinegryde'!

 

Godt, dejligt og gennemtænkt initiativ fra Bevtoft HyggePuch af Mogens, Eddie, Rasmus og vores madmor - Karenmarie!

 

Red. PuchKlub.dk

 

En dejlig oplevelse i godt selskab med 'drengene og pigerne'

 
Turen var på ca. 125 km., og da det var årets første fælleskøretur måtte de fleste erkende, at det var HÅRDT for bagdelen, ryggen, benene og ikke mindst pengepungen - da de fleste af knallerterne 'slugte' en masse brændstof, men det var hurtigt 'glemt', da turen i sig selv og det hyggelige fælleskab, fortrængte alle stradbasserne. DOG lige med undtagelse af, at Rasmus pludselig mistede sit forreste tandhjul på Maxi'en. Det var låseringen, der hoppede af, så både tandhjul og kæde mistede kontakten med baghjulet.
 
 
Men også hér var Karenmarie klar med 'guldet'.
Der gik ikke længe, så holdte Karenmarie på en rasteplads med nye stumper til Rasmus, der hurtigt fik klaret dén lille opgave - og han lyste op som et julelys, da han var kørende igen! - og vi andre, ja vi lyste MEGET op, da vi så, at hun havde taget middagsmaden med også! Vi havde jo STORE forventninger til maden - da MANGE af os jo KLART husker hendes store kulinariske kundskaber fra julefrokosten, der blev holdt i Bevtoft HyggePuch.
 

Rasmus - en meget tålmodig ung mand, med en god mor der forstår at lave mad - og en god far, der forstår at holde Rasmus i gang i Bevtoft HyggePuch!

 
På trods af, at Eddie konstant rendte Rasmus i vejen, da han SELV ordnede tandhjul, låseringe og kæde, og hele tiden kom med 'gode' råd, tips og tricks og sparkede på hans dæk, så knallerten næsten væltede - så tacklede Rasmus også irritationen meget fint, som det fremgår af billedet! Rasmus sagde bare 'ja, ja' - du har ret' - men senere fik Eddie nemlig bare 'baghjul' - og så stod de lige igen... Godt klaret Rasmus!
 
 
Også Mogens måtte holde stille et par gange undervejs. Én af gangene hoppede han af knallerten, lukkede for benzinen og udbrød måbende: "Hvad sker der lige her? - benzinen formelig strømmer ud" - LEJ gik hen til ham, prikkede ham på skulderen og sagde "Så'n går det, når svømmerhuset har mistet forbindelsen med karburatoren, lille Mogens!"
Henrik (HFK) var hurtigt på 'pletten' og i fælleskab fik de to herrer hurtigt ordnet dét lille problem. Også denne gang så vi 'julelyset' - men nu var det i øjnene på farmand Mogens, da han kunne køre videre...
 

Køreturen over Rømø Dæmningen

Dæmningen er snorlige og 9,9 km. lang - og husk, hvis du ryger, så koster 20 cigaretter i kiosken ved havnen i Rømø en flad 50'er - BLOT til info, hvis du kører derover. Jeg ved ikke om det er lovligt, at tage 'ågerpris' - men det skulle jeg i hvert tilfælde betale. Normalprisen er kr. 43,00!
 
Det er absolut en flot tur over dæmningen - og der er meget trafik. Da vi gjorde holdt på vej over, var der mindst 10 biler / motorcykler, der dyttede og mange, der hilste ved, at holde tommelfingeren op til os. Jeg mener da, at det var tommelfingeren...
 
Lige ud af vejen 9,9 km. - skøønt...
 

Triletteline - LEJ's Trilet

- fra 0 - 38 km. i timen på kun 1. minut og 45 sek. - så kører det for mig!

Triletten var trimmet så meget, som det nu kunne lade sig gøre. Morten havde taget en dyse str. 58 med til min karburator.
 
Der sad en 56'er i karburatoren, som HFK satte i den anden aften, da vi rodede med det. Den skiftede vi så ud, før vi startede turen. Det hjalp bestemt også, så motoren ikke fir-taktede ved fuld gas - og den trak da også en smule bedre, men... - den går ikke én km. mere end 38 - men nu starter den da i hvert tilfælde - hver gang!
 
Det startede med, at Niels Vangsøe sidste år satte en dyse str. 60 i og, som han efterfølgende havde en lille rival i, men alt tydede på, at dysen derved var blevet en 'anelse' for stor. Det betød, at knallerten var utrolig svær at starte - men igen, når den så var kommet i gang og varm, så kunne den til gengæld komme op på 55+ - og den trak som en besat op ad bakkerne. Se dét var noget ved - men alligevel så hjalp det jo intet, hvis den ikke kunne starte!
 
Nå - men når man kommer kørende med den vilde fart, så skal man jo også kunne bremse igen. Triletten vejer ca. 125 kg. - plus mig, der jo godt nok kun er en lille 'nips-genstand' på ca. 79,2 kg - men alligevel - der ER jo NOGET, der skal ned i fart - og nogle gange meget hurtigt. Det skete jo selvfølgelig da også lige på denne tur, men jeg på den måde også afprøvet mine bremser.
 
Mogens ville pludselig gøre holdt foran kirken i , og så må man jo BREMSE...
 
 - og så syntes præsten, at LEJ også måtte rive efter sin vilde kørsel...
 
Med en hastighed på godt og vel 32 km. i timen kom jeg rundt i svinget - og så til min overraskelse, at de forankørende holdte foran kirken. Hér måtte handles hurtigt! Jeg kiggede lige i bakspejlet - dér var fri. Derefter rev jeg en gang hårdt i styret og svingede over vejen (stadig med fuld hastighed)! - Dér var GRUS! 
 
Hurtigt fik jeg aktiveret bremserne - både for og bag-bremse blev sat på en hård prøve - og resultatet - det ses jo tydeligt på billedet ovenfor. ALLE stod MÅBENDE - selv præsten kom farende ud råbte "sikke da et spor, du kunne få lavet  dér!"
 
Da vi alle havde fået lidt ro på, så kom HFK lidt efter med en rive, så jeg kunne få slettet sporet af min ugerning!
 
 
Herefter gik det 'stille og roligt' de sidste kilometre til den lille Café Jorden Rundt, hvor vi sluttede af med et godt måltid Grillmad.
 
Tak for en rigtig hyggelig tur på ca. 125 km. til alle deltagere, til vores madmor Karenmarie og ikke mindst til arrangørerne, der sørgede for, at vi alle kom godt igennem dagen og stradbasserne!
 
/LEJ
Red. PuchKlub.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv