Hvidsten Kro Turen 2014

 

Det går jo ikke ALTID, som præsten prædiker - desværre!

 

Der var på et tidspunkt 104 tilmeldte til denne pragtfulde tur, som vi traditionen tro, kører hvert år på Grundlovsdag. Desværre var flere nødt til at melde fra igen, men der kan jo altid komme noget uforudset i vejen, så samlet var vi 90 deltagere på turen til Hvidsten Kro. Dét er alligevel FANTASTISK, at der kan samles SÅ mange entusiaster omkring de gamle veteranknallerter - nogle flottere og bedre end andre.

 

Vi må ikke glemme, hvorfor vi netop har valgt at køre i området ved Hvidsten Kro på Grundlovsdag.
 
Det er jo flere kulturarve vi har med at gøre!
 
Hvidsten Kro var samlingsstedet for de gæve mænd og kvinder, der under 2. verdenskrig kæmpede for friheden mod den tyske værnemagt - og, som flere af dem gav deres liv for!
 
Grundlovsdag er den dag, hvor den danske Grundlov blev vedtaget - til glæde og gavn for alle, der bor i Danmark.
 
 
Sidst - men ikke mindst, så er det vores fælles passion for den tid, hvor vi 'alle' kørte på PUCH'erne, da vi var teenagere.
 
Alle tre ting er mindeværdige og værd at huske på
- også, når vi suser afsted på vores veteranknallerter.
 
af LEJ, PuchKlub.dk

 

Den historiske sten står opstillet i mindelunden ved Hvidsten Kro for de frihedskæmpere, der var med i HvidstenGruppen under 2. Verdenskrig. Hvordan var det gået, hvis...?

 

Når man står ved stenen, så kan man ikke lade være med at være STOLT af at være dansk!

 

Men for historiens skyld, så starter vi nogle uger/dage FØR dagen for denne SUPER-EVENT, som turen ved og omkring Mariager Fjord nu én gang er blevet.

 
Som altid, så er der jo et stort stykke forarbejde til sådan et arrangement. Vi fik lavet skilte, fundet tøj frem, ringet og skrevet sammen adskillige gange - så ALT var på plads til turen.
 

Triletteline

Min PUCH Trilet var nogen tid før stillet op til Niels Vangsøe, der havde indvilliget i, at skifte motoren med en vel-trimmet og 100% ny-renoveret motor, hvor der også blev sat elektronisk tænding på, samt ny cylinder, stempel, topstykke og karburator.
 
Knalleten hentede jeg aftenen før turen hos Niels, der sad og trimmede de sidste 'småting', da jeg kom op til ham. Der er næsten 100 km. at køre til Galten, hvor han bor, så jeg var først sent hjemme.
 
Da han meldte den klar, så skulle den jo også prøvekøres - og den gik UTROLIG godt. Den var tæt, satte ikke ud, tog gassen FLOT og der skete noget, når jeg vred håndtaget op ad bakkerne - ALT var PERFEKT!
 
Klokken var ved at blive MANGE - jeg skulle jo også hjem, så bilen kunne blive pakket færdig, da jeg også skulle have både StoreNord og Jørgen med fra Fredericia. Derfor blev prøvekøreturen kun ganske kort - alt for kort!
 
Jeg havde kun kørt ca. 1,5 km. på Hvidsten Kro Turen, da stemplet satte sig fast i cylinderen - ØV!
 
HVAD årsagen er til dette - det ved jeg ikke endnu, men jeg tror selv på, at den måske ikke får køling nok? Det ser vi, når Niels har fået den skilt ad igen.
 
 

GODMORGEN

Før vi nåede Ellevej 5 i Mariager, hvor kaffen, rundstykkerne og alle de dejlige mennesker fra MS Klubben stod og ventede, gjorde vi et lille stop på en rasteplads på motorvejen - og hvem stod der i en sky af cigaretrøg, glade tilråb og store smil - det gjorde gutterne fra Tørring.
 
PUCH Maxi PuchKlub.dk - Tørring
 
Vi fik lige en hurtig 'smøg' og blev enige om, at vi kunne følges ad det sidste stykke på turen - hvilket vi ALDRIG skulle have gjort! Om chauffør Jan ikke var helt vågen og troede, at han allerede sad på sin knallert - dét skal være usagt, men han kørte i hvert tilfælde ikke stærkere... men det slog mig så pludselig, at selvom området ved Tørring er smukt, så kan det jo slet ikke måle sig med det landskab, som vi kørte igennem - så det var måske dét, som han nød i fulde drag?
- nå, men omsider kom vi da frem til den lille by Assens.
 

Ellevej 5, Mariager

Med tiden har vi jo prøvet dette en DEL gange, så jeg vil nøjes med at sige: Som ALTID, så var ALT perfekt tilrettelagt, tilberedt og serveret - og humøret var højt blandt de mange forventningsfulde deltagere. Teltet var rejst, kaffen og téen var brygget og det friske morgenbrød med tilbehør var stillet an - så det var bare om at nyde det hele - og dét gjorde vi bestemt også - i de trygge og kammeratlige rammer, som pigerne og drengene fra MS Klubben igen havde formået at danne for os alle.
Det ER et stort arbejde - og ikke mindst ansvar, at stå for sådan et arrangement, hvor SÅ mange kørere skal ud på landevejene og boltre sig. Det kræver MEGEN planlægning - og dét kan de altså bare i Assens!
MANGE TAK FOR DET piger og drenge! 
 

AFGANG

Efter Robert havde givet en opsummering af regler og retningslinier, samt forklaret om ruten på turen - og vi fik læsset Harry og Ferdinand i følgebilerne, så blev start-skuddet givet. I løbet af ca. 20 sekunder var hele Assens indhyllet i en SKY af os fra de 90 larmende gamle veteranknallerter. Næste år tror jeg, at vi skal have inviteret ejeren af overskudslageret i Randers ud, for at sælge gasmasker - dét kan da kun blive et hit!
 
Der var så meget 'smoke' i luften, at Per Olesen måtte trække vejret ekstra dybt nogle gange!
 
Starten forløb planmæssigt i ca. 3 min., hvor den første af i alt 6 knallerter brød ned. Det var alt lige fra tændingsproblemer til punkteringer og dét, at mit stempel satte sig i cylinderen. 
 
Men igen, som jeg startede med at skrive - så går det ikke altid, som præsten prædiker.
 
Een ting er, at knallerten kan gå i stykker undervejs - dét kan man forstå, men at komme med en knallert, der MAX. kan køre 26 km. i timen NEDAD bakke - det er ikke så smart! Men, der er jo en forklaring på alt.
 
Som Kalle fra Ranum sagde med et smil på læben, da jeg talte med ham om det: "Ved du hvad LEJ - jeg kører normalt 45 km. i timen, men så så jeg et skilt på vejen - og fik dårlig samvittighed - så du ikke også det?"
 
- og det må jeg jo sige, at jeg gjorde... - og jeg så også, at der var en venlig hjælper, der lagde en stærk skulder og knallert til, så Kalle og Maxi'en kunne komme med op ad bakken!
 
(klik på billedet for større billede - luk vinduet, når du vil tilbage hertil)
 
Som Kalle klogt nok også sagde: "til næste år, så har de vel fået fjernet det skilt - tror du ikke?"
 
Jow, jow Kalle, det tror jeg da - og vi glæder os meget til igen, at se dig på vores ture - der er plads til ALLE - også tøsedrengene, der ikke tør køre forbi sådan et skilt uden, at gå helt i stå!
 
 

Følgebil nr. 3

Da min Trilet var brudt sammen, så blev jeg kørt tilbage til Puch-Bilen, som jeg kørte i resten af dagen - ja, faktisk hele turen, kan man sige. Dét giver et andet syn på en knallert-tur - også med Ferdinands briller på - altså ham, der kører den 'rigtige' følgebil. Han har RIGTIG mange udfordringer i løbet af sådan en dag.
 
De andre trafikanter viser stort set INGEN hensyn - om så det er biler med campingvogne, så skal de ud over de dobbelte optrukne streger, for at komme forbi. Når de så opdager en modkørende i samme bane, som de selv - og ulovligt er kommet over i - så hiver man da bare bil og campingvogn ind midt i knallert-feltet, hvor man bliver NØDT til, at bremse vildt op, for ikke at blive skubbet i grøften af den ski*e campingvogn! ØV, hvor er det træls, at der ingen respekt er på landevejen mere!
 

Hvidsten Kro

Da vi ankom til kroen var der en masse flag sat op. Dannebrog vejrede i både øst og vest. Hold da helt op tænkte jeg, har vi allerede jubilæum eller sådan noget? I første omgang troede jeg det var på grund af os - men det var faktisk fordi, at der blev holdt Grundlovstaler i kroens baghave.
 
 

Vind - vejr og politik

Der er ingen tvivl om, at vi nok alle havde lyttet intenst til dagens vejrudsigter, før vi tog af sted hjemmefra denne morgen. I den seneste tid har der været nævnt både regnvejr, haglvejr, kraftig blæst og ikke mindst tordenvejr - og som ALTID kommer syd fra!
 
Dejligt vejr dagen igennem
Men, men - nu da DF er kommet til 'magten' i EU, så er ønsket om at lukke grænserne allerede ved at vinde indpas - i hvert tilfælde, så kom der INTET uvejr dér, hvor vi var hele dagen - højst 14 små dryps - så noget må da have virket!
 

Udtrækning af vinderen på Hvidsten Kro

I år var maden PERFEKT - i følge deltagerne - og der var som sagt MANGE. Der var også 3 forskellige ting, som man kunne vælge imellem denne gang. Selvfølgelig æggekagen, som de fleste sætter STOR pris på. Dernæst var der Fiskefilét med brasede kartofler og sidst - men ikke mindst 3 godt belagte og flotte stykker smørrebrød.
 
MEN - tålmodigheden var til sidst ved at briste. Vi var godt nok mange, men det tog en EVIGHED, før der kom mad på bordet. Derfor forsøgte vi febrilske at nå udtrækningen før vi skulle spise. Det lykkedes dog ikke, da vi ikke kunne komme på Kroens netværk. Der var simpelthen for dårlig forbindelse. Til sidst brugte vi Marias telefon, som computeren trådløst kunne trække Internet på.
 
Vi fik så maden på bordet - og det virkede nøjagtig som i en stald med grise - når den SIDSTE også har fået fat i maden, så bliver der HELT stille - i LANG tid. Man kunne dog GODT høre Anders smaske en smule - men vi bar over med ham - der skulle jo SPISES...
 
Da vi var færdige med det herlige måltid mad, så skulle vinderen af PUCH VZ50 'Flagskibet' findes. Det gøres ved hjælp at en computer og PuchKlub.dk's hjemmeside, der er baseret på en database. I databasen ligger ALLE oplysninger omkring hvert eneste medlem. For at holde styr på 'alt det', så har databasen tildelt hver enkelt et ID-nummer, som ligger godt gemt i 'baggrunden'.
 
Den der udtrækker vinderen, skal så indtaste et tilfældigt nummer i et specielt søgefelt på hjemmesiden, der så finder et matchende ID-nummer. Herefter vises navn, by og telefonnummer for netop dette ID-nummer. På den måde findes vinderen.
 
 

Ærligt spil 

Flere gange har vi haft Kro-fatter til at indtaste et tal i det specielle søgefelt - men denne gang udpegede LEJ et medlem i salen. Han skulle derefter udpege et ANDET medlem i forsamlingen, der skulle indtaste det gyldne tal.
Det blev Anders Brorson, som fik den store ære. Om det nu var på grund af, at han havde gjort sig bemærket da vi sad og spiste, det skal være usagt, men han fik da trukket vinderen - og mere fair kan det vel næppe gøres?
 
Som altid, så ringer vi med det samme til vinderen. Denne gang var det Erik Pallesen fra Vamdrup - men han tog desværre IKKE telefonen. Jeg prøvede flere gange resten af dagen, lagde besked på hans telefon-svarer, men hørte ikke noget til ham, før jeg dagen efter fik fat i ham - og han blev GLAD. Læs evt. her, hvordan overrækkelsen af knallerten forløb...
 
 

Denne artikel

Én ting er at køre med på knallert, sådan en dag. Dér får man både en masse frisk luft - og knallert-os, samt en masse forskellige oplevelser og indtryk. ALT det går man så og 'fordøjer' i nogle dage, støttet af de billeder man tog. Det gør det nemmere tilsidst, at samle det hele i en rimelig artikel her til hjemmesiden.
 
MEN - at sidde i en bil og køre BAGEST hele dagen - med max. 26 km. i timen bag en PUCH Maxi - så begrænser det mulighederne for både indtryk og oplevelser - men det giver til gengæld en MASSE knallert-os. Det giver i hvert tilfælde ikke megen stof til en artikel. Dérfor er jeg GLAD for, at Maria - vores lille fotograf - samtidig var frisk og havde følehornene ude og samlet information sammen, som hun herunder deler med os andre. TAK Maria!
 

 

Fotografen Maria's beretning fra dagen

Maria kan andet end, at tage billeder. Herunder har hun skrevet et sammendrag fra dagen igennem - som hun har oplevet denne dejlige dag - og det er jo ikke FØRSTE gang hun har været med på sin PUCH Maxi - så hun véd, hvad hun skriver om - og det er spændende læsning - TAK for det Maria!
 

Maria vandt lige en FLOT kurv med godter - noget, der passer godt som TAK for hendes store indsats...
(Sponsor PUCH MS50, Assens)
 
- af Maria (HFK's datter)
 
Klokken er 06:30, hvilket er alt for tidligt når man er vant til at kunne sove længe pga. læseferie.. Men mon ikke turen bliver det værd?
 
Knallerterne blev læsset på traileren onsdag, så det er egentlig bare at klæde sig anstændigt på og så komme afsted. Jeg har virkelig glædet mig til i dag!
 
Det er årets tur og på en eller anden måde signatur-køreturen for PUCHklub.dk, men det er man heller ikke i tvivl om med det kæmpe fremmøde der er i år. Over 90 deltagere! Virkelig godt gået!
 
Det er jo også turen hvor den flotte Puch VZ50 Flagskib bliver udtrukket og der er jo 40-års jubilæum for den flotte knallert i år, så det kunne da være så fedt hvis man vandt den.
 

Så mon ikke folk har gået med næsen i jorden for at se om de kunne finde en firkløver eller hestesko et sted..

 
Men der er især en ting jeg har set specielt frem til.. FLÆSKEÆGGEKAGE - mums!
 
Dét er bare godt skal jeg hilse og sige! Jeg har nærmest kunnet gå og dufte det hele ugen op til turen.
 
Som sagt er der virkelig stort fremmøde i år. Vi har sågar folk fra Midtsjælland med, så det er en fornøjelse at se!
Så mon ikke der kommer til at være et par sjove og gode historier at fortælle i dag..
 

Her ses de gæve gutter fra Sjælland

Vi starter, som altid, med rundstykker i Assens hos Klub MS50 og der bliver da et par munde at mætte. Vi får sagt goddag, udleveret skilte og snakket. 9:30 er der afgang og vi er daffet.
 
 
Klokken er 10:45 og Lars og hans Trilet er kommet på følgevognen inden første stop. Det kan være hornet nu har fået en anden lyd..
 
Udover det, har vi en MS50 som er meget utæt i svømmehuset, og som også fik nogle slag på karburatoren på vej til første stoppested.
 
Vejret er helt i top så hver køretur i mellem de forskellige stop er helt fantastisk. Humøret er højt og knallerterne larmer - perfekt!
 
Kl 12:30 ankommer vi endelig til kroen, men før svinene bliver fodret skal der lige noget lokalhistorisk til.
 
 
Vi går over og kigger på mindestenen for de faldende fra Hvidsten Gruppen. Der kommer en lidt trykt, men alligevel stolt stemning. Jeg kan høre rundt i krogene "Ville det have været anderledes i dag hvis ikke gruppen eksisterede dengang?" "Hvad ville vi have gjort? Sat på vores flade og kigget på eller meldt os ind i Gruppen for Danmarks skyld?" Så det er tydeligt, at Hvidsten Gruppen har gjort en kæmpe indflydelse for landet.
 

Tilbage på kroen bliver der kigget og snakket. Kroen bliver studeret lidt og stemningen er fortsat god. I baggrunden har vi musik og sang fra Grundlovsmødet som bliver holdt i kroens have, så der er lidt en Morten Korch stemning.

Vi har sat os til bords og samtlige personer sidder allerede og smager på den 'hemmelige' sennep der står på bordene. Nu mangler vi bare maden!
 
Mums! Maden er serveret og svinene fodret. Nu er der ro. Vi er lidt bagud med den planlagte tid, men det afholder os selvfølgelig ikke fra at udtrække vinderen. Det var én af drengene fra Haslev, der fik æren af at udpege Anders Brorson til at udtrække vinderen og efter et års ventetid blev vinderen trukket. Vinderen blev: Erik Pallesen fra Vamdrup. Han var dog ikke til stede, så vi får fat på ham på et senere tidspunkt.
 
På Mariager havn er det tid til en is. Køen er MEGET lang og softicene MEGET store.
 
 
Ca. 10 min. senere kom én af deltagerne fra Tørring kørende i følgevognen og knallerten læsset på traileren. Tændingen er stået af og ejeren kunne også ligne en der var det.
 
 

Klokken er 15:30 og vi er tilbage i Assens. Turen er slut og nu er det tid til kaffe og gode kager.

 
Bortset fra en lille byge på ca. 14 dråber i slutningen af turen og en ordentlig tordenbyge midt i kaffen, har vejret været fantastisk.
 
Naturen omkring Hvidsten og Mariager er så dejlig at se på. Vi havde selskab af flere heste som fulgte os så langt de kunne inde i deres fold, markerne er grønne og frodige, så bliver det altså ikke bedre, at være udendørs i så mange timer med frisk luft under vingerne.
 

Som sagt var maden fremragende, og alle deltagere har været en fornøjelse at have med.

 
Skal vi se om vi kan komme over 100 deltagere i 2015?
 
Maria Nordvig

 

Deltagere fotograferet på Ellevej

MEN BORTSET FRA AT

- Benno konstant sad og bankede på sin karburator med en skruetrækker, at Kalle var skræmt fra vid og sans af et skilt, at en del knallerter måtte 'stå af' - og, at 4 kørere valgte, at springe bakken fra Ishuset på Mariager havn over, så gik det som altid - RIGTIG GODT!  
 

 

Lodtrækning og Sponsorer

Endnu engang er vi meget glade for de flotte gaver, som vore sponsorer har givet til udlodning på dagens køretur.
 
Ved udlevering af køreskilte uddeles også lodder, der senere bruges til en udtrækning af de sponsorerede gaver.
 
Det var ALT - Store gavekurve med blandt andet vin, chokolade, kaffe osv. - Værktøj, Medlemskab, Støvsuger - Højtryksrenser osv...
 
 

HERMED EN STOR TAK TIL SPONSORERNE

PUCH MS50 Klubben, Assens
Jysk Autodele, Fredericia
Puchklub.dk, Fredericia
Nilfisk ALTO, Hadsund
Assens Bageri, Assens
 

- OG ET STORT TILLYKKE TIL VINDERNE

 
Til sidst skal det tilføjes, at Henrik (HFK) er en GLAD mand. Denne gang smed han nemlig IKKE sit kamera fra sig på 'brosten-gaden' ved Mariager Fjord - godt gået Henrik...
 
TAK til ALLE involverede for endnu en GOD og MINDEVÆRDIG dag - og for GOD og tilrettelagt tur af PUCH MS50 Klubben i Assens.
 
/LEJ
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv