PuchKlub Danmark med på Haslev drengenes tur den 22-08-2015

 
 
 

Haslev 50 CC - 'here we come...'

En fantastisk dag med mange 'udfordringer', hvor den største nok var, at komme igennem ALT det lækre smørrebrød, som var blevet købt ind til turen.

 

Der er ikke noget at sige til, at flere af knallerterne IKKE kunne trække helt så godt efter frokosten - men bortset fra dét, så var det en rigtig god og veltilrettelagt tur, hvor der bestemt ikke manglede oplevelser - og hvor ALLE var i rigtig godt humør!

 

Så alt i alt er Sjællænderne alligevel ikke helt så 'farlige', at være sammen med...

 
 

Det var et forrygende godt vejr - 24 grader og flot solskin - krydret med en let brise

- PERFEKT kørevejr.

 

 
LEJ startede TIDLIGT fra Fredericia mod Djævleøen. Det er jo en LANG køretur i bil, før man kommer fra Jylland til Haslev på Sjælland - men det var bestemt hele turen værd.
 
Jeg kørte mod Claus Biehls virksomhed, hvor bilen kunne stå låst inde hele dagen. Der ankom en del flere, som også skulle med på turen.
 
Der blev pakket ud, knallerterne blev tanket og vi kørte mod samlingsstedet ved Smørrebrødsforretningen på Ringstedvej nr. 21. Her stod indehaveren af forretningen Jeanette Labuz, som leverede smørrebrød til frokostpausen på turen - og så kørte hun i øvrigt selv med på sin røde Puch Maxi, som hun fik i gave forrige år.
 
 
Jeg var virkelig i mit 'ES', da jeg kørte fra parkeringspladsen igennem Haslev by på min veltrimmede PUCH Trillet, som ikke slog én eneste forkert SK*D hele dagen. Den kørte bare, og der var da også stor interesse for den, fra nogle af de andre deltagere, som gang på gang måtte se mit ryglæn.
 
Da vi på ganske kort tid kom ned til Haslev Smørrebrødsforretning, ventede der os da noget af en overraskelse.
 
 
Der var bare SÅ mange veteranknallerter i alle mulige afskygninger, så det var en ren fornøjelse. Hold da op, hvor har de mange knallerter på Sjælland - og de forstår da virkelig, at få dem samlet til sådan en tur.
 

Starten på turen

Efter et par kopper rigtig god kaffe, adskillige stykker morgenbrød og en masse kram og skulderklap, startede vi knallerterne og skulle køre ud til et mindre befærdet 'startsted', hvor Claus Biehl fortalte lidt om dagens program.
 
 
Da vi havde fået instrukser, sparket dæk og kigget lidt på de mange flotte maskiner - nogen mindre pæne end andre, så gik det ellers dérudaf. Herunder ses blot én af dem fra kategori 1.
 
 

 

Køreturen - på godt og ondt!

Der er en 'frase' jeg godt kan lide: "Hvorfor tage til udlandet - Danmark er jo skønt og pragtfuldt".
Vi har godt nok hørt det hudløshed - men det er jo sandt!
 
Vi kom igennem mange FLOTTE og idylliske landsbyer, der var som taget ud af en Morten Korch Film - vi manglede blot Poul Richardt og fuglenes sang. Fuglene var dér, men dem kunne vi selvfølgelig ikke høre, da der var 98 larmende veteranknallerter på vejen - eller lidt færre, da nogle måtte 'stå af' hen ad vejen - og igen - nogle mere istandsatte end andre.
 
 
Senere gik det også op for mig, at vi faktisk havde været MEGET tæt på 'FEDET' - hvor familien Varnæs og de andre af byens 'spidser' fra Matador, havde deres sommerhuse.
 

Sådan gør man, når man er punkteret - nemt og 'elegant' 

Da vi på et tidspunkt 'bare kørte derudaf' MÅTTE det ske - som altid, når man har kørt på grusvej og IKKE lige har fået monteret nogle solide dæk. Synd og skam - MEEENN - selv om knallerten IKKE er verdens pæneste, så behøver man jo ikke ligefrem at ØDELÆGGE den og SAMTIDIG, gøre livet FARLIGT for dem, der kører bagved...
 
 
Om det nu var HAM og knallerten der endte med at vælte - det véd jeg ikke; men der gik lidt 'rygter' om, at én eller anden var væltet...
 
Jeg må retfærdigvis sige, at det BESTEMT IKKE var standarden på knallerterne - selvom det foregik på 'Djævleøen' - tværtimod! Prøv lige at se på denne Yahama, som jeg selv synes er VIRKELIG flot.
 
 
Af naturlige årsager kunne jeg jo ikke filme ALT og ALLE - men der var RIGTIG MANGE flotte knallerter, som VIRKELIG var sat i FLOT stand!
 

 

OM DET NU ER STANDARDEN PÅ SJÆLLAND VIDES IKKE

De ER altså kvikke - dem på Sjælland, når der skal repareres veteranknallert. Så se lige her - og LÆR!
Om det ER standarden at lave knallerter på dérovre - det ved jeg ikke; men jeg synes det virker lidt voldsomt!
 
 

Hvorfor skulle hunden da ikke også med på køretur?

'Vovse' skal da også med. Den sidder komfortabelt og hygger sig, når der køres - også på grusvej, lagde jeg mærke til.
 
Nu rystede det SÅ meget på grusvejen, så jeg kunne IKKE filme samtidig - og jeg kunne HELLER IKKE få reklamen for et nyt 'VOVSEGEBIS' ud af hovedet... - men efter den hårde tur og de VOLDSOMT klaprende tænder måtte jeg konstatere, at det heldigvis ikke var nødvendigt med et nyt gebis.
 
Her ses den lille hund FØR afgang mod grusvejen...
 
 
 
 

Spisetid - smørrebrød i lange baner

Der var med garanti INGEN der kørte sultne fra pladsen, hvor vi holdte spisepause - hold da nu op!  Da vi var færdige så jeg, at der mindst blev stillet 4 HELE kasser smørrebrød tilbage i bilen - MANGE TAK for god mad til Jeanette Labuz fra Smørrebrødsforretningen på Ringstedvej.
 
 

En dejlig dag er ved at være slut

Hermed en stor tak til alle deltagere og arrangører af denne herlige tur, som jeg nød i fulde drag. Vi sluttede sent på eftermiddagen med spændende lodtrækninger, kaffe og kage - hvilket var dejligt ovenpå de godt 100 km., som turen var på.
 
Herunder kan du se et lille klip af de 98 deltagere, da vi holdte 'sparke dæk-pause' midt på dagen.
 
 
 
Jeg HAR allerede meldt mig til turen næste år - jeg håber, at vi til den tid skal have smørrebrød igen og SELVFØLGELIG have flere af de gode og lærerige oplevelser, som turen bød på...
 
 
/Red. PuchKlub.dk
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv