ULO box

Der findes forskellige varianter af ULO boksen. Herunder har vi fundet informationer om de forskellige varianter, der er til forskellige ældre knallerter. Puch har kørt med en enkel model, den kan desværre ikke skaffes som ny mere, men er man heldig, kan man finde en brugt på ebay eller andre steder, som kan være fornuftig i stand og måske bare skal have skiftet batterier for at virker optimalt igen. Se vejledning herinde på hvordan man skifter batterier i dem.

Der findes en alternativ ULO boks, måske en kopi, den kan bruges, men har kun 1 lade indgang i forhold til den originale som har 2 lade indgange.

Har du/i anden information, hører vi gerne fra Jer, skriv til puchklub@hotmail.com,  emne ULOboks.

ULO boksen kan købes bla hos JMPBdele.dk til ca 1000 kr, det er denne boks der erstatter alle andre så der kan være noget der skal ændres i ledningsnettet eller stik.
 


ULO box 801 99

ULO-boksen fås i mange forskellige varianter, som har lidt forskellige stik. Kassen, der er original på Puch N50 og Maxi, er af TYPE 801 99. Det ser ud til, at Puch altid har brugt denne boks. ULO-boxens typenummer er på boksen ved siden af dens udgang, som skitsen viser.

 

 

1~

Her tilsluttes Gul kabel fra lysspolen. Vekselstrøm ensrettes og lader op Ni-Cd batteriet i boksen. Max 35W. Indgangen er reguleret.

2~

Her tilsluttes Grøn kabel fra bremselysspolen. Samme funktion som 1~, hjælper til at lade batteriet. Altså Gul og Grøn kabel kan sammenkobles.

49a~

Fra denne er der jævnstrømudtag til blinklys, til udtag nr 1på blinklyskontakten.

Dette kabel er rød/sort på Puch. Boksen har indbygget blinklysrelæ funktion.

Blinklys funktion slukkes automatisk når motoren slukkes.

Derfor behøves ingen tændingslås på Nevada, Montana og Monza 4 (sverige) Muligt det samme

 

31~

Dette er boksens stel, Brun kabel.

Det er vigtigt at dette kabel er ordentlig tilsluttet maskinens stel.

49~

Dette er et jævnstrømsudtag 6V, direkte via batteriet til maskinens stel. Sidder kun sikring imellem. Derfor er denne altid i funktion, selvom motoren er slukket.

På Puch bruges denne til jævnstrømsudtag, instrumentbelysning og bremselys.

(Udtaget anvendes til jævnstrømsudtag på bla Monza 4, Rød kabel.)

3~

Dette er en ureguleret lade indgang.

Anvendes ikke på maskiner i Norden (Sverige,Norge,Danmark) Max 10W

4~

Dette er en ureguleret ladeindgang.

Anvendes ikke på maskiner i Norden (Sverige,Norge,Danmark) Max 10W

 

 

 

Sandsynligvis er dette kredsløb kun 801 99, men det kan også være en lignende variant. Tilsyneladende har indgangene 1 ~ og 2 ~ ens funktion. Disse styres af en varmeføler komponent, så opladningen er slukket, når batterierne har nået en bestemt temperatur.
 

Reparation af ULO boks

Det er ret almindeligt, at en gammel ULO-boks ikke fungerer. I langt de fleste brugte kasser er batterierne helt slidte. Det er en almindelig misforståelse, at kun udskiftning af batterierne vil få boksen til at fungere igen. Desværre er det meget almindeligt, at selv elektronikken er defekt, og så er det lige så godt at kassere kassen. De originale kasser er nu 25-30 år, og det er helt normalt, at denne type elektronik ikke holder længere for denne type. Der er dog ældre kasser, som virker.

Af hensyn til omkostningen er det tvivlsomt at foretage en batteriudskiftning. Et sæt batterier koster op til 500kr, og der er risiko for, at kassen ikke virker efter ændringen. Det er let sket med at bunke det gamle irede kredsløb. De sælger nye komplette bokse til omkring 140 euro (ca 1050 kr) på eBay, og i de fleste tilfælde vil det være bedre. Disse bokse er bestemt af en anden type med kun en opladningsindgang, men de er lige så gode at bruge, kun at forbinde kablerne. Det er ikke nødvendigt at oplade med to indgange, da boksen kun bruges til blinklys. Det er fint at bare lade med f.eks bremse lys spolen.

Den normale bokse anvendes til bla, horn, bremselys og instrumentbelysning, i mange tilfælde hvorfor du skal bruge opladning med to indgange.

 

Udskiftning af batterier

Skulle du støde på en boks, der fungerer, men blinker svagt, kan det betale sig at udskifte batterierne, hvis du finder nogle til en rimelig pris. Se anden side der viser hvordan du udskifter batterierne.

 

 

Ny ULO boks

Den Ulobox, der sælges på eBay og andre steder, har i dag kun fire stik: 1, 49, 49a, 31. Den har kun en indgang 1 ~ til opladning og derefter oplader med kun en spole. Det er dog fint, hvis kassen kun bruges til normal blinklys brug og ikke horn.
Se montagevejledning her (på tysk):
Denne boks kan bla købes på jmpbdele.dk, ebay eller hos moped-garage, se mere her: Montagvejledning

 

 

 

 

 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv