Forsikring af veteranknallert, projekter, reservedele og værktøj

 
 
Vi har nok alle sammen undersøgt markedet for forsikringer på vores køretøjer og konkluderet at priserne er meget ens, uanset hvilket selskab man har eller vælger, når vi snakker lovpligtig ansvarsforsikring. Nogen selskaber, forlanger ved tegning af veteranforsikring, at man har andre forsikringer hos dem, men det er langtfra alle.
 
Men hvad nu med vores projekter, vores reservedel og værktøj?
 
Hvad nu hvis, der er indbrud, brand, vandskade? Hvordan dækker ens forsikringer så?
 
Det som er vigtigt, er at snakke med sin forsikringsmægler om de vilkår og betingelser, de respektive selskaber har. Selvom de forskellige selskaber, stort set handler ens, kan de have forskellige betingelser og vilkår, afhængig af dine ønsker og krav. Nogle gange er det muligt at forhandle bedre vilkår, i forhold til standardvilkårene.
 
Ansvarsforsikring - kasko.
 
Her er selskaberne meget ens, du må kun benytte den lejlighedsvis og ikke som normalt transportmiddel, må kun bruges i en bestemt periode, skal stå originalt, indsendelse af foto (typisk) og der er flere vilkår for ansvar veteranforsikring, der kan du læse mere hos de respektive selskaber der tilbyder veteranforsikring.
 
 
Men hvad så med kasko forsikring på knallerten?
 
Der er en del, der har brugt megen tid og penge på, at restaurere sin knallert, så den igen som står som ny. Disse personer har brugt originale dele eller dele af meget høj kvalitet, for at få deres køretøj så originalt som muligt, men hvad så så når uheldet er ude og knallerten bliver stjålet eller der er brand?
Har personen brugt flere tusinde kroner på renovere knallerten, får personen så de penge hjem igen?
Det hurtige svar her vi være NEJ.
Selvom knallerten er istandsat og der er brugt ex 25.000 kr. for at istandsætte denne, får man ikke 25.000 kr. igen, taksatoren finder den på det givende tidspunkt, den billigste knallert til ex 6000 kr., og det er virkelig surt at få denne besked.
Her er det igen, hvis det er muligt, meget vigtigt at holde møde med forsikringsmægleren og prøve at forhandle om de betingelser, der er på kaskoforsikring i det pågældende selskab.
Det er langtfra alle selskaber der er til at forhandle med, men det kan give bonus hvis man prøver, det værste der kan ske ved at prøve, er at man får et nej til måske bedre vilkår og betingelser.
 
 
Projekter, værksted og værktøj
 
De fleste af os har jo et værksted, hvor guldet opbevares. For din egen skyld, så læs din police eller tag kontakt med dit forsikringsselskab. Spørg dem direkte om forsikring af dine skatte.
Bliver dette dækket af indboforsikringen, hvis der er indbrud eller brand?  Igen det korte svar en NEJ, men igen her er det vigtigt at tale med sit selskab og høre om mulighederne, for at få forsikret værksted og værktøj, med mulighed for at få forsikret evt stående projekter. De fleste forsikringsselskaber forsikrer kun færdig klargjorte køretøjer, men igen her, skal man høre det pågældende selskab ad hvad de kan tilbyde.
 
 
 
Har du andre informationer eller rettelser til ovenstående, der kan tilgodese medlemmerne, hører vi gerne fra dig, du kan sende mail til puchklub@hotmail.com
 
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv