Søndag den 9. august kørtes Ringkøbing Turen.

Vejret var ikke det absolut bedste; men lunt og humøret var højt blandt deltagerne.

 

Anders førte an på sin ombyggede PUCH Maxi, hvor hunden King sad og tronede flot på sin plads i sidevognen.

 

I alt var vi 16 deltagere - og alle gennemførte turen.

 
Af Lars, PuchKlub.dk
 
 
Thomas, Toke og jeg startede hjemmefra søndag morgen kl. 06.45.
 
Bilen var selvfølgelig pakket aftenen i forvejen, så det var blot at hælde kaffe i kruset, starte bilen og så afsted på den lange køretur til Ringkøbing, hvor Bente og Hans Lodberg ventede med morgenkaffe, rundstykker og appelsinmarmelade hos Anders og hunden King.
 

Fra venstre Hans Lodberg, King og Anders

 

Da vi ankom, var der allerede kommet nogle få deltagere, som mere eller mindre havde pakket ud og trillet knallerterne frem; men selvfølgelig skulle det ske. Een kom slukøret og meget ked af det, trækkende med sin SCO knallert. Gaskablet var sprunget lige i svinget ind til pladsen foran cykelværkstedet.
 
Så sprang Anders op og sagde: 'I finder nok noget på værkstedet, som kan bruges'.
 
Poulerik fra Randers var ikke sen til at smøge ærmerne op og få kablet skiftet.
 
Her ses Hans og Bente Lodberg, der sammen med sønnen Peter og Anders Jørgensen, havde arrangeret denne dejlige tur i det VestJydske.
Poulerik har selv adskillige flotte knallerter, som han gennem tiden har sat i stand. Her ses han med én af dem, nemlig sin egen SCO, som denne dag skulle luftes.
 
Hvis du vil se flere af Pouleriks knallerter, aktiviteter og så videre, så klik dig ind på hans hjemmeside: http://www.farsknallert.dk/
 
Under morgenkaffen, hvor Hans Lodberg informerede lidt om dagens tur, overrakte PuchKlub.dk Anders et specielt tørklæde til King.
 
Som du vil kunne se på nogle af billederne nedenfor, så kan det godt være koldt for King at sidde i blæsevejret, når Anders giver den gas.
King med sit nye tørklæde, der er hentet hos PUCH Wieser, Østrig.
 
Desværre havde King ikke tørklædet på denne dag; men det var nu heller ikke specielt koldt.
 
Sidst på turen begyndte det dog at regne, så måske skal King have et sæt regntøj, når vi forhåbentlig næste år igen skal på tur.
 
Her ses Anders med sin nu 10 år gamle ven King. King er af racen Dansk-Svensk Gårdhund, ganske som Kvik, der i sin tid var sammen med Buster Larsen i Matador - og kvik, det er King.
 
Anders fortæller, da han var igang med restaureringen af sin PUCH Maxi, så sprang King uopfordret op i sidevognen, hvor han strunk og stolt indtog pladsen på det lille sæde.
 
Anders var ikke sen til at se, at det i fremtiden skulle være 'Kings Plads', så han skyndte sig at tage mål til selerne, der sikrer at King sidder godt spændt fast, når turen går gennem byen.
 
 

 
Peter Lodberg har sendt os en lille film. 
Klik på billedet ovenfor, for at se filmen.
Efter morgenkaffen, instruktioner og reparation af SCO'en fik vi klunset på og kom igang - og jeg skal da lige love for, at der skete noget. Var King ikke spændt godt fast med sine specialfremstillede seler, så var han blevet kastet ud af sidevognen flere gange på turen. Anders ved åbenbart godt, hvor gas-håndtaget sidder.
 
På turen gjorde vi holdt på området ved Stauning Lufthavn, hvor der også er et helt specielt flymuseum, idet en væsentlig del af de gamle fly bliver holdt i flyvedygtig stand, og der flyves regelmæssigt med dem.
 
Museet har bl.a. en komplet samling af de berømte dansk byggede KZ - fly og de vises ofte i luften på udvalgte dage. Der var god mulighed for de interesserede, at komme ind og kigge nærmere på flyene.
 
Vi holdt os dog til parkeringspladsen udenfor, hvor der blev drukket kaffe, øl og sodavand, alt imens vi fik sparket dæk og, hvor Maxi'en med sidevogn blev minutiøst blev kigget efter i sømmene.
 
Har du interesse i at læse mere om flyene, så kan du gøre dette på museets hjemmeside Klik her
 
Der blev også tid til, at prøvekøre PUCH VZ50 Flagskibet. Her ses Peter Lodberg, der lidt skuffet vendte tilbage med meldingen: "Den er da vist helt lovlig - eller har du droslet den ned?" - Nej Peter - den er lovlig og har altid været det...

  
 
Her ses LEJ, der går tæt på King og Anders' Puch Maxi med sidevogn
Foto: Henrik Knudsen, Rask Mølle
 

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave

 
Efter en god og afslappende pause på flyvepladsen, gik turen videre mod Stauning Havn, hvor vi skulle have et stykke smørrebrød.
 
Som det fremgår af billederne, så kan man åbenbart vente sig lidt af hvert på havnen.
 
På et tidspunkt fik King et skævt blik fra en lidt større hund - en tysker, der gerne ville prøve en tur i sidevognen; men dér stod King fast.
 
Man kan, hvis man klikker på billedet se, at King faktisk har været ude for lidt af hvert gennem tiden. Jeg er sikker på, det ikke er et naturligt hul, der er i glasset foran på sidevognen - men det må i hvert tilfælde være gået hedt til for Anders og King, da det skete.
 
Mødet med den meget store 'tysker' gik godt - og så var det ellers spisetid.
 
Bente havde sørget for nogle lækre håndmadder, kaffe, øl og sodavand, der ivrigt blev fortæret af de sultne veterankørere.
Der var en utrolig flot udsigt over Stauning Havn, mens vi sad og spiste. Der var stor almen aktivitet, og der kom da også en del tilskuere hen og hilste på.
 
Det trak dog lidt op til regnvejr, så de fleste trak i regntøjet før afgang. Regnen kom da også; men ikke i den helt store stil.
 
Trods udsigten til regn, så var humøret på intet tidspunkt dårligt. Den eneste der ikke syntes det var rigtig godt, var King. Han sad og småfrøs i sidevognen.
 
Den kvikke vil jo så nok sige: 'så læg dig dog ned!' - men Kvik er nysgerrig og føler nok den hjælper Anders, når det går løs på landevejen.
Tak for i dag
Hermed siger PuchKlub.dk mange tak for en mindeværdig dag til alle deltagere, King, Anders og sidst; men ikke mindt til Bente, Peter og Hans Lodberg.
 
Man skulle ikke tro, at dette var den første fælles køretur, som Hans har arrangeret - det var RIGTIG GODT GÅET!
 
Vi håber, at der næste år igen arrangeres en køretur i det skønne område ved Ringkøbing og, at Anders og King er med på idéen.
 
Hans Lodberg har allerede NU arrangeret en noget længere køretur: Rundt om Ringkøbing Fjord - en tur på ca. 112 km.
 
Turen køres den 5. september 2009 - og vi glæder os allerede nu til at deltage.
 
Har du en rimelig stor internetforbindelse, så kan du her se endnu en lille film (ca. 25 mb.) Filmen er optaget af Peter Lodberg, da vi ankommer til Anders' cykelværksted efter en god køretur.
 
Klik på billedet herunder og se filmen...
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv