Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til!

 

Midtjysk Veteranknallert Klub véd lige, hvordan man sætter en god dag sammen for ligesindede veteranknallert-entusiaster.

 

PuchKlub.dk har her prøvet at gengive dagen i billeder og kommentarer.

 

PuchKlub.dk tog på Stumpemarked i Gjern lørdag den 21. august 2010. Det blev en dag med mange positive hændelser og overraskelser.

 

Vi havde taget PUCH Monza Juvelen med - den, der udloddes blandt medlemmerne i det kommende forår.

 

Af LEJ

 

Stumpemarkedet i Gjern er arrangeret af Midtjysk Veteranknallert Klub, og vokser støt fra år til år

 
Den altid smilende og imødekommende formand for Midtjysk Veteranknallert Klub, Mariann Larsen, var selvfølgelig også tilstede på årets Stumpemarked.
 
Jeg fik en lille hyggelig snak med hende først på dagen, hvor det nærmest væltede ind med biler, trailere og tilskuerer.

 

 
Fra venstre ses Grill-mester og Kasserer Per Mathiassen sammen med Redaktør Erik Jensen, Næstformand Peder Fredsted og Formand Mariann Larsen.
 
"Jeg er meget overrasket over, at se så mange komme ind på pladsen", siger Mariann, da vi står og kigger lidt rundt på pladsen. "Sidste år var der rigtig mange mennesker, men i år - ja, det er slet ikke til at forstå - men dejligt, at der er den store opbakning", siger hun, imens hun vender en pølse på den store Grill!
 
Fra skrot til slot
Ja, ja - man undrer sig tit over alt det gamle 'ragelse', som folk tager med på sådan et Stumpemarked.
 
Man lærer dog med tiden at 'skære igennem' - sortere og forstå, at det jo alt sammen kan være små guldklumper for den, der lige står og mangler det'. Det betyder utrolig meget for eftertiden, at nogen gider alt det slid og slæb med de mange gamle ting i stedet for, at smide væk og købe nyt.
 
Tag for eksempel denne knallert - en gang vask og strygning, så kan den jo da blive fin igen...
 
Vi har jo mange, mange gange set, hvad det kan blive til, når de rigtige mennesker kommer til at arbejde med tingene - spørgsmålet er, hvorfor gør de det? Er det lidenskab eller profit?
 
Det er med garanti ikke profitten, der trækker i sådan et tilfælde. For det første er der utrolig mange arbejdstimer, telefon- og kørselsudgifter samt andre uforudsete omkostninger ved, at sætte en sådan knallert i stand.
 
For det andet bliver prisen efterfølgende så høj, at ingen vil give alle de mange penge for knallerten, når den er restaureret - selvom den er flot og ganske unik!
 
 
Nej - det er oftest ren og skær passion for de gamle 2-hjulere, hvor hygge, terapi og ikke mindst nostalgi er drivkraften, når folk går igang med sådan et projekt!
 
Ivan Pasgaard
Som det ses nedenfor, så er det ikke helt umuligt, at sætte noget 'gammelt bras' tilbage i den originale stand. Det første eksempel her er Ivan Pasgaard, der har sat mere end 30 knallerter i tip-top stand!
 
Ivan ses her med et par af sine mange istandsatte PUCH knallerter.
 

 
I 2007 var PuchKlub.dk, som alle andre, inviteret til 'Garagemøde' hos Ivan, hvor værksted og kontorer osede af kvalitet og god stemning - og der var knallerter, stumper og masser af god mad. De ca. 40-50 deltagere sugede næsten al energien ud af de flotte maskiner, som Ivan gennem tiden har sat i stand og som var linet op i værkstedet - den ene flottere og mere interessant end den anden.
 
Her kan du læse artiklen og se billeder fra den 10-03-07 - Garagemøde hos Ivan Pasgaard
 
Ikke alt er gammelt og restaureret - men rigtigt håndværk
Selv om man er meget tålmodig og leder på alle stumpemarkeder gennem lang, lang tid, så er det i mange tilfælde helt umuligt, at finde netop dét man mangler - i en brugbar kvalitet, vel at mærke! Så er det, at godt håndværk og teknisk snilde kommer til sin ret.  Herunder ses to eksempler på 'kvalitets-replica'.
Det er blandt andet bagagebærer og kædeskærme til PUCH-knallerter. For mere information om dette, så kan Onkel Torben i Sjørup kontaktes gennem PuchKlub.dk
 
 
PuchKlub.dk på Stumpemarkedet i Gjern
Som de fleste jo nok ved, så startede PuchKlub.dk i 2007 en årlig tradition,  hvor der udloddes en knallert blandt medlemmerne. I foråret 2011 udloddes derfor igen en veteranknallert, der også er sat tilbage i sin oprindelige stand. Det er Poulerik fra Randers, der har restaureret den. Der er rigtig mange nye originale dele i den, men også replica-stumper af kvalitet!
 
Denne gang udloddes en PUCH Monza Juvel fra 1979. Vi havde med den med og præsenterede den på Stumpemarkedet, så folk kunne se den i fuldt dagslys - og det var et hit!
 
Billeder er jo én ting - en anden er, at se, høre og mærke...
 

 

 
Der var mange henne og beundre den flotte PUCH Juvel fra 1979 - et pragteksemplar.
 
Da far var dreng 
De tidligere år, da vi blandt andet præsenterede PUCH Monza, PUCH VZ50, PUCH VZ50 'Flagskib', hørte vi ofte frasen: "Sådan én havde jeg som dreng - og du kan tro, at jeg kørte mange kilometer på den!"
 
Det har vi endnu ikke hørt om Juvelen! Det skyldes sikkert, at der ikke blev solgt ret mange af dem. Folk havde simpelthen ikke råd til det i sin tid - eller også var det fordi, at Yahama-alderen satte ind?
 
Konkurrencen var ved at være for hård og PUCH var måske ikke helt 'in' mere på dette tidspunkt? Jeg ved det ikke, da min egen interesse for PUCH i første omgang sluttede dengang, da far var dreng - i ca. 1978!
 
I følge den tidligere PUCH Forhandler Frits Jacobsen, Ålborg, der nu har forretningen Elitecykler, blev der på landsplan kun solgt ca. 1000 stk. PUCH Monza Juvel knallerter  - så der er tale om en sjældenhed.
 
 

Afslapning, hygge og terapi
Her ses Annemarie, der til daglig læser avis med Benno. De har begge flere gange deltaget på blandt andet Hvidsten Kro Turen, som afholdes én gang om året.
 
Denne dag havde Annemarie fundet en lille plet i solen, hvor opskriften på hygge og terapi var en helt anden end den, at sidde på sin PUCH Maxi og mærke suset.
 
Benno derimod er jo ikke til garn og knuder - han slapper mere af, når han sidder på én af sine knallerter.
 
 

 
Mange kendte ansigter
Som også overskriften siger: "Hvor godtfolk er..." - Veteraner er godtfolk - lidt specielle ind i mellem, men der er næsten altid smil, humor og godt humør, når entusiasterne mødes.
 
Herunder ses et lille udsnit af dem, som jeg rendte på og som altid med et smil på læben
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave  
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
Skal, skal ikke?
Om det nu kan kaldes et SMIL eller et misfornøjet 'grin', det må være op til læseren at afgøre, men der er selvfølgelig mange ting der gør sig gældende, når man står overfor en stor handel. Jan var meget meget i tvivl og var flere gange på vej til, at erhverve sig en PUCH VZ50 'Flagskib' i Gjern - men tvivlen rasede.
 
Selv om knallerten efterhånden er en sjældenhed, så kan den også købes for dyrt, mener han. Knallerten var også svær at bedømme, da den stod bundet op bag på en lastbil sammen med mange andre ting og sager.
 
Billederne viser derimod også, at det var et godt projekt - men prisen!
 
Det endte i hvert tilfælde med, at Jan ikke fik et Flagskib med hjem denne gang.
 
Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
 
 
Alt i alt en rigtig god dag med Midtjysk Veteranknallert Klub
Det er jo ingen hemmelighed, at man ved sådanne arrangementer bruger en del penge - ofte på noget, som man ikke p.t. står og mangler.
 
Det skete selvfølgelig igen for mig, som sikkert for mange andre. Bortset fra det, så var det en rigtig god dag, hvor alle så ud til at hygge sig, slappe af og dele entusiasmen med ligesindede - på kryds af diverse klub-forhold.
 
Tak for PuchKlub.dk til arrangørerne, de mange entusiaster og de mange glade ansigter.
 
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv