ENDELIG FORÅR

Næsten intet kan måle sig med oplevelsen, af årets første køretur på den 2-hjulede! Det var pragtfuldt og det skal snarest gøres om! Det håber vi da i hvert tilfælde, selvom vejret mere ligner efterår end forår.

 

Vi starter med lidt om det nyligt overståede Stumpemarked i Fredericia
Messen i Fredericia var også denne gang helt i top, når man taler gammelt ragelse, oliepletter på gulvene, brændte mandler, fede pølser, dyre veteranbiler og nogstalgi på 2 hjul.
 
Denne gang havde vi været nødt til at dele PUCH-standen op i flere sektioner, fordi der skulle findes plads til både Morten, Jeppe, René, Jan, Bente, Troels, Frits, Ulrich, Henrik og Lars. Dertil kommer PUCH-bilen og denne gang en trailer, fyldt med alle mulige Tomos-dele, som vi desværre havde 'raget' til os i et svagt nostalgisk øjeblik.
 
Dét er altsammen noget, der virkelig kræver tålmodighed at få stuvet sammen på en messe, hvor sikkerhedsfolkene konstant checker, om man nu holder sig indenfor de afsatte rammer.
 
 

Tomos og Henrik

Tomos-stumperne blev lidt af et 'hit', selvom der stadig er en del gode effekter tilbage. Blandt andet et stel, hvor både madkasser, motor, svingarme, støddæmpere og sæde stadig sidder på. Rigtig fint i øvrigt.
 
PUCH Motorcykel 250 cc. MC (Motor Cross model)
 
Ydelse 21,5 HK., hvilket var meget for en motorcykel i 1958.
 
Mogens Dyhr vandt i både 1959 og 1960 DK Mesterskaberne på en maskine magen til.
 
 

Frits Hald var også denne gang med på standen med én af sine mange fine PUCH-motorcykler

 

Det er utroligt, hvor meget PUCH motorcyklerne trækker publikum til. Det er både unge som ældre, der er helt forgabte, når de ser dem.
 
Frits er i sig selv et kæmpe stort opslagsværk, når det gælder PUCH motorcykler. Han er rigtig god til at svare på spørgsmål samtidig med, at han altid har en god historie at fortælle.
 
 
For Fritz startede det i 1958, hvor han købte en PUCH MC gadeversion. Motorcyklen kostede dengang kr. 6.500,- og der kom kun 5-6 stykker til landet.
 
Han var senere, på grund af studier, nødt til at sælge den igen, da pengene dengang var små og ikke kunne få 'lommepenge' af det offentlige.
 
En del år efter var han en smut i Sæby, hvor han helt tilfældigt faldt over motoren til maskinen. Han kunne huske motornummeret, som er 2400125.
 
Den købte han lige på stedet, og med tiden byggede han hele motorcyklen op igen. Det må siges at være noget af en bedrift - og en god portion held.
 

Meget flot istandsat PUCH Maxi årgang 2012
 
Troels har dog været fornuftig ikke at svejse stivere og andet 'gejl' på, så han kan til enhver tid bygge den om, så den står original igen.

Troels og hans 'MAXI' - model 2012 - Nogen er for - andre imod.

 

Hvad mener du?

 

Troels kontaktede PuchKlub.dk og spurgte, om der kunne blive en lille plads til ham på standen. Han ville gerne vise sin nyistandsatte PUCH Maxi frem. Selvfølgelig måtte han det - vi havde jo plads nok og hvad - han bruger også Rexona.
 
Troels har ombygget sin PUCH Maxi til noget, som jeg ikke bryder mig særlig meget om, selvom arbejdet jo er veludført og gjort med meget nænsom hånd. Det fremgår tydeligt, at der er lagt mange timer i den - og resultatet taler for sig selv.
 
Jeg synes dog 'bare' at det er synd og skam, at den ikke var blevet sat i original stand i stedet for - men igen, smag og behag.

 

Jan fra FACykler.dk i sit rette element

FACYKLER i Fredericia

Som tidligere nævnt, var Jan og Bente fra cykelforretningen FACYKLER.DK også med på standen - og det gik vist vældig godt - i hvert tilfælde når det gælder om at få 'snakket'.
 
Hold da op, hvor folk spurgte om tekniske ting og sager - og Jan - han kan jo bare det dér. Han havde da også nogle stumper med, som blev stanget over 'disken' sammen med de gode råd.

 

Schnurbarten i en stille stund

Ulrich alias 'Schnurbarten'

 

Det fjerde tekniske geni på standen var Ulrich Thorup-Kjærulff - ham, der blandt andet ved en hulens masse om VZ50'erne.
 
Ekspertisen stopper dog ikke med dét.
 
Ulrich har gennem mange år også interesseret sig for blandt andet Cross-maskiner - herunder PUCHs racer-modeller, så også dér kan han tale med.
 
Læs eventuelt hans artikel:
  
Formand 'Frederik' på Messe i Fredericia

PUCH Merchandise

 

- og ja. Plakater, nøgleringe og ikke mindst kasketter, det er noget der stadigvæk er gang i på Messerne. Man skulle jo ellers tro, at stort set alle PUCH-interesserede var 'mættet' med merchandise, men det lader det ikke til.
 
Her ses formanden for den nye generation af PUCH-entusiaster, der i øvrigt er kommet til at hedde 'Frederik', som var med sin bedstemor og bedstefar på Messen.
 
Da bedstefar plagede om at få en PUCH-kasket af bedstemor, så var hun jo også nødt til at give Frederik én - og den klæder ham da godt!
 
Her ses Morten med dagens første kunde.
 
Det er bare SÅ træls, at folk ikke kan holde 'snitterne' for sig selv!

PUCH Morten - det måtte ske!

 
Morten, Jeppe og René havde vi været nødt til at finde en anden stand til på grund af pladsmangel på PUCH-standen.
 
I følge Morten, så gik det jo også rigtig godt, og der var mange besøgende på Mortens stand - som der jo plejer at være. Det kan være, at han også bruger Rexona...
 
Desværre for Morten, så fik han stjålet to helt nye karburatorer...!
 
 
 
Til højre ses Benny Lorentsen, der er indehaver af YahamaFS1. På standen fik han hjælp af Morten Bahn. 

Yahama FS1

 
Selv om det ikke er en PUCH, så er FS 1'eren faktisk rigtig flot. På standen, lige overfor Morten, stod denne flotte Yahama - sprit ny!
 
I følge Benny, indehaveren af yahamafs1.dk, så er knallerten bygget op helt fra bunden af re-producerede dele.
 
 
Klik her for at se flere billeder af Yahama FS1'eren - Benny og Morten.
 
Jens Chr. Kirkegaard og Brian Tindbæk. Begge PUCH-medlemmer og entusiaster.

Naboer, genboer og gæster

 
Som altid på Stumpemarkedet i Fredericia, så har vi vores faste og velkendte 'naboer og genboer', der er med til at gøre week-enden til noget helt specielt - hver gang.
 
Det er det samme med medlemmer, der kommer langvejs fra, for at hilse på, hvile benene og drikke en kop kaffe eller sodavand sammen med os på standen - det er RIGTIG hyggeligt - så tak for det allesammen!
 
Ligeledes vil PuchKlub.dk takke alle, der denne gang var med på PUCH-standen, og som gav en hjælpene hånd.
 
PuchKlub.dk
 
Rigtig god Påske og køresæson til Jer alle! 
  
 
Login Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv